Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukająca

Jak wędzić mięso?

Polecane posty

Gość szukająca

Prosze o wskazówki dotyczące wędzenia. Z góry dziękuje.

Gość szukająca
Potrzebuje dokładniejszych wskazówek. Wędzić chce w zrobionej przez siebie wędzarni.

Gość -----------------

Gość Sierguliek
Bierz beczke, naprzyklad z pod benzyny. Odbijasz u beczki czubek. Wnutrzy beczki robisz haczyki zeby czepjac mienso, kilbasy i boczek. Na dno beczki sypiesz opilki(mielko posiekene drzewno liscjastych porod), razwieszasz na haczykach mienso. Musiz miec jeszcze worek z tkaniny, nakrywasz beczke z gury workiem i z gury worka nakrywasz beczke kryszkej, kturu obbila na poczontku. Tkaniowy worek nie da dymu uciec szybko z beczki. Beczka musi byc biez dzjur , zeby nie zapalilosie drzewno co na dnie. Daliej stawisz beczke na trzy cegliny, najliepiej to zrobic na poczontku. I pod beczkej razkladasz male ognisko. Jak drzewno wnetzy beczki dobra nagrzajesie - zaczie sie dymic. To jest latwe i tannie. Smacznego

Gość domatorek
W każdym domu powinna być wędzarnia. To mebelek w ogrodzie wielkości szafy.Polecam! Obok grilla! No chyba, że architekt zadecyduje inaczej! a ryba z własnej wędzarni!!!!!!!!!!!!! rzuca na kolana!

Gość gegew
Witam.Wiem że do wędzenia najlepiej chyba jest urzywać drewna owocowego,ale jakim można je zastąpić?POZDRO:)

Ja myślę, Maxell, że najlepiej wysłać Szukającą na www.wedlinydomowe.pl Toż tam istna kopalnia wiedzy wędzarniczej i wędliniarskiej :)

Gość dupatam
jesteście amerykańcami że nie umiecie pisać po polsku?

Gość dupatam
olchy chyba w ostatecznosci. grusza, robinia akacjowa bez kory. zrabki tegoz drewna do zageszczenia dymu. z iglastych tylko odrobina jalowca

Gość mitko
ja wędzę olchą ,a na koniec dokładam trochę gałązek wiśni i jest ok.rybę i mięso.nie lubię ziołowego więc nie używam jałowca.

Gość Tu znajdziesz wszystko
od budowy wędzarni, przez sposoby wędzenia aż po konserwowanie i przechowywanie. http://www.wedlinydomowe.pl