Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukająca

Jak wędzić mięso?

Polecane posty

Gość szukająca

Prosze o wskazówki dotyczące wędzenia. Z góry dziękuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szukająca
Potrzebuje dokładniejszych wskazówek. Wędzić chce w zrobionej przez siebie wędzarni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość -----------------

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sierguliek
Bierz beczke, naprzyklad z pod benzyny. Odbijasz u beczki czubek. Wnutrzy beczki robisz haczyki zeby czepjac mienso, kilbasy i boczek. Na dno beczki sypiesz opilki(mielko posiekene drzewno liscjastych porod), razwieszasz na haczykach mienso. Musiz miec jeszcze worek z tkaniny, nakrywasz beczke z gury workiem i z gury worka nakrywasz beczke kryszkej, kturu obbila na poczontku. Tkaniowy worek nie da dymu uciec szybko z beczki. Beczka musi byc biez dzjur , zeby nie zapalilosie drzewno co na dnie. Daliej stawisz beczke na trzy cegliny, najliepiej to zrobic na poczontku. I pod beczkej razkladasz male ognisko. Jak drzewno wnetzy beczki dobra nagrzajesie - zaczie sie dymic. To jest latwe i tannie. Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość domatorek
W każdym domu powinna być wędzarnia. To mebelek w ogrodzie wielkości szafy.Polecam! Obok grilla! No chyba, że architekt zadecyduje inaczej! a ryba z własnej wędzarni!!!!!!!!!!!!! rzuca na kolana!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gegew
Witam.Wiem że do wędzenia najlepiej chyba jest urzywać drewna owocowego,ale jakim można je zastąpić?POZDRO:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja myślę, Maxell, że najlepiej wysłać Szukającą na www.wedlinydomowe.pl Toż tam istna kopalnia wiedzy wędzarniczej i wędliniarskiej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dupatam
jesteście amerykańcami że nie umiecie pisać po polsku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dupatam
olchy chyba w ostatecznosci. grusza, robinia akacjowa bez kory. zrabki tegoz drewna do zageszczenia dymu. z iglastych tylko odrobina jalowca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mitko
ja wędzę olchą ,a na koniec dokładam trochę gałązek wiśni i jest ok.rybę i mięso.nie lubię ziołowego więc nie używam jałowca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tu znajdziesz wszystko
od budowy wędzarni, przez sposoby wędzenia aż po konserwowanie i przechowywanie. http://www.wedlinydomowe.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×