Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgonia001123

co mysliscie o dawaniu na slub pustych kopert?

Polecane posty

Gość malgonia001123
to zalezy raz bylam na slubie i tam bylo wszystko z pompa porzadne wesele para nie byla nastawiona na zysk bo bogata wtedy kupilam im prezent ale jak ide do jakiejs wiejskiej knajpy czy remizy i daja takie durne wierszyki a ostatnio 3 pary tak zrobily to im dalam pusta koperte i bukiet kwiatow (a nie lotto slodycze czy misie tak jak chcieli wiesniaki)

Gość do malgonia....
a ty sie nie chlapiesz jedzeniem i piciem??zalosna jestes,i co to ma do tego ze towarzystwo dla mlodej pary sie liczy?jak idzisz lub robisz urodziny to tez na kaczora?? jak sie nie ma kasy to sie nie idzie lub mowi ze nie ma pusta koperte dac to wstyd!

Gość cham to cham
Cham wstydu nie ma proste

Gość diavolina
przeciez dostala zaproszenie, to idzie, zreszta prezentem jest juz sama obecnosc zaproszonego goscia, przynajmniej dawniej tak bylo, teraz weszla ta nowa swiecka tradycja z durnymi kopertami, ciekawe kto ja wymyslil

Gość malgonia001123
pisalam o tym wyzej ze moja i innych gosci obecnosc powinna byc juz prezentem sami zapraszaja nie wpraszam sie ale wierszyki durne to parodia zenada i to jest dopiero wstyd!

Gość zobaczysz jak ty bedziesz
slub brac ile pustych kopert bedzie :D ciekawe czy nie bedzie ci hmm"dziwnie"

Gość cham to cham
To sie nie daje nic a nie udaje ze sie ta niby durna tradycję kontynuuje nie? Odwagi szmata nie ma i tyle. Pustak

Gość malgonia001123
ja nie dam durnych wierszy żebrających o kase czy lotto albo co innego poza tym nie jestem chciwa by zarobic na wlasnych gościach i moj slub bedzie kameralny w gronie rodziny ale za to w luksusowej restauracji dla mnie zalosne są wystawne wesela w wiejskich salach gdzie licza na prezenty i zapraszane sa tlumy gosci by pokazac jakim to sie jest happy a suknie jak z targu :O

Gość kobieto ale nie wypada
isc do kogos z pustymi rekami trzeba dac pieniadze lub prezent to jest proste tak sie robi od 1000 lat, nikt cie za to nie skarze ale bedziesz miala opinie wlasnie taka jak tu pisza cham,a ode mnie jeszcze skapa i bez kultury

Gość malgonia001123
cham to cham ale te pary są tak nastawione na koperty ze robie im celowo taką drake :)

Gość rthrghryn
mowilem jebnieta

Gość F Ala
heheheh dobre ale tylko w przypadku gdy sie kogos nie lubi, ale jak się z kimś normalnie lubisz, to wtedy to jest chamstwo

i wlasnie dobrze ktos napisal po co w takim razie dajesz ta koperte wogole????jesli ueazasz ze to ok to tylko zyczenia a nie jakies konspiracjie i pewnie pol wieczoru siedzisz i glowkujsz czy sie skapna. a ludzie zapraszaja ile osob chca jedni maja duzo znajomych i rodziny a inni tak jak ty bo pewnie i tak nie bedzirsz miala kogo zaprosic

Gość cham to cham
Tylko ze ty nie masz odwagi jak oni wprost pokazać o co ci chodzi. Taka masz misję pokazać ze robia szopkę o kase? A jaki jest efekt- myślą ze jakas skapa cipa przyszła i tyle. Nic nie nauczysz jesli o to ci chodzi. Brak ci odwagi i tyle przyjsc z pusta reka. Pusta cipo bez godności zasłaniasz sie jakimś niby walczeniem z materializmem a kopertę dajesz by nikt nie poznał ze to akurat ty nie dajesz.

Gość zuzula 26
nie chcialabym cie na moim weselu jako kolezanke rowniez

Gość malgonia001123
jak to nie mam znajomych chodze przeciez na wesela i moglabym zaprosic te pary w rewanzu wiec nie pisz co ci slina na jezyk przyniesie a pomysl i odnies sie do tego co wyzej napisalam! hah glowkuje cala impreze? haha mam z tego ubaw po pachy przeciez goscie na weselu nie otwieraja kopert! juz wyjasnlam czemu daje te koperty puste :) nie bede sie powtarzala

Gość niekonieczny
Jak sie ktoś pobiera, to zazwyczaj przydaje sie te parę groszy. Dawanie pustej koperty, albo 10 zł to po prostu hańba. Trzeba wkładać kartkę z życzeniami i podpisem, wtedy przynajmniej jest pewność, że nikt nie weźmie nas za chama, co przyszedł nażreć sie i nachlać za frajer. Świat roi się od gnoi :(

Gość malgonia001123
zuzula 26 rozumiem prezent najważniejszy prawda? :) moze jeszcze zaplacic ''za talerzyk"? haha

Gość malgonia001123
,,co przyszedł nażreć sie i nachlać za frajer.'' haha i powtarza sie regula ze niby gosc ma placic za talerzyk :D ojj prostaki.....

brak slow po prostu,o kulturze z toba sie nie porozmawia,

Gość malgonia001123
cham to cham nie powtarzaj sie i naucz sie czytac ze zrozumieniem! juz wyjasnilam dlaczego tak robie a ty dalej swoj jeden argument :D

Gość niekonieczny
Ja bym wkładał koperty po kolei jak składają życzenia, od pierwszej osoby, a potem sprawdziłbym na filmie, po to chociażby, zeby od razu zorientować sie, z kim mam do czynienia. I chętnie bym sie w podobny, lub znacznie cielkawszy sposób zrewanżował. Myśle, że niektórzy tak robią.

Gość zuzula 26
prezent nie najwazniejszy jest ehh po prostu wstyd cos takiego zrobic,wstyd wstyd i wstyd

Gość niekonieczny
gość nie ma płacić za talerzyk, ale czasem wypadałoby, bo czasem młodzi zapożyczają się chcąc zrobić normalne wesele.

Gość rthrthtrh
ona jest glupia jeszcze przeciez wiadomo, ze sprawdzaja kto co i ile dal juz ciotki spytaja w rodzinie, numer z kolejnoscia, podpisy i pragnalym zeby ktos odkryl w czasie wesela ze nic nie dalas i wyjebal cie na mroz w sukience bez pieniedzy i setki kilometrow od domu

Gość malgonia001123
niekonieczny to dopiero zenada sprawdzanie z filmem kto ile dal haha brak slow to jest polskie zasciankowe myslenie jak macie malo kasy to nie robcie slubow skads sie wzielo to ,,zastaw sie a postaw sie'' :D

Gość niekonieczny
ale szkoda strzępić język, przecież dla pieniędzy ludzie kłamią, handlują dziećmi, wywołują wojny, zabijają, oddają własne ciało. Pusta koperta to pryszcz, chociaż rzeczywiście wielki wstyd.

Gość niekonieczny
Jak ktoś mnie oszukuje, to spoko jestem moralnie usprawiedliwiony sprawdzić co za kanalia to zrobiła. I sprawdziłbym.

Gość malgonia001123
rthrthtrh co ty pieprzysz jakie numery z kolejnoscia nie wiem na jakich weselach bywasz.... przed wejsciem na sale jest zamieszanie kazdy wrecza prezenty wiec nikt nie wie ze ja sobie robie z nich jaja

Gość zuzula 26
lol masakra cie czytac,a co twoi znajomi i rodzina na to ze dajesz te puste koperty?pewnie w szoku sa i opowiadaja o tobie innym,jak taka buntowniczka jestes to zloz tylko zyczenia po co te koperty puste jeszcze bardziej sie osmieszasz