Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynamalinaa

Czy 13 lat różnicy w związku to naprawde duża przepaść?

Polecane posty

Gość Xxl
Dnia 11.06.2012 o 00:12, Gość dziewczynamalinaa napisał:

Podoba mi się facet w wieku 33 lat, ja mam 20. Wydaje mi sie, ze ja mu takze, jednak tylko wizualnie, poniewaz nie znamy sie. Nie wyglada na swoj wiek, maksymalnie na 27 lat, poza tym mentalnie rowniez nie wykazuje 33 lat. Czy myslicie, ze zwiazek z roznica 13 lat jest mozliwy?

Znam małżeństwo, różnica wieku 15 lat. On starszy. Maja dzieci, wnuków. Nadal w sobie zakochani, miłość aż po grób. Życzę Ci takiej!!! 

Gość gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Haha twojemu mężowi staje poza domem. 

Święta prawda! Ma dość stare próchno!

Gość Arek

Drogie panie pora pogodzić się z tym, że wy po 30-tce szybciej się starzejecie niż większość facetów.

Gość Gość
Dnia 11.06.2012 o 00:31, Gość na razie będzie OK napisał:

ale kiedyś się zestarzeje i na pewno szybciej niż ty. Biologii nie oszukasz.

Prawisz wyświechtane banały. Przy 13-letniej różnicy wieku to nie zawsze jest prawdziwe. Wiem z pewnego doświadczenia że są ludzie którzy rozwijają się z kilkunastoletnim biologicznym opóźnieniem - genetyka, a jeżeli jest jeszcze emocjonalnie opóźniony to mentalnie mamy do czynienia z osobami na tym samym poziomie. Problem ludzki polega na tym że często kierujemy się błędnym stereotypami a pozory mylą. Nigdy nie wiesz czy nie spodoba Ci się osoba 15 lat starsza. Normalni ludzie w takich wypadkach nie kalkulują. 

Gość Ona
23 minuty temu, Gość Gość napisał:

Prawisz wyświechtane banały. Przy 13-letniej różnicy wieku to nie zawsze jest prawdziwe. Wiem z pewnego doświadczenia że są ludzie którzy rozwijają się z kilkunastoletnim biologicznym opóźnieniem - genetyka, a jeżeli jest jeszcze emocjonalnie opóźniony to mentalnie mamy do czynienia z osobami na tym samym poziomie. Problem ludzki polega na tym że często kierujemy się błędnym stereotypami a pozory mylą. Nigdy nie wiesz czy nie spodoba Ci się osoba 15 lat starsza. Normalni ludzie w takich wypadkach nie kalkulują. 

13-15 to nie duża różnica, zaciera się i akceptowalna, ale już 25-30 to naprawdę sporo i dla wytrwałych, pokolenia ale też są takie pary, nawet nie tak mało. 

Gość Zaduzo

Taka mloda oleje po jakims czasie, dlatego nie warto

Gość Gość
35 minut temu, Gość Ona napisał:

13-15 to nie duża różnica, zaciera się i akceptowalna, ale już 25-30 to naprawdę sporo i dla wytrwałych, pokolenia ale też są takie pary, nawet nie tak mało. 

Dlatego właśnie mówię o 10-15 letniej różnicy a nie 20-25 letniej, bo w pewnych specyficznych przypadkach taki starszy partner w każdej dekadzie swego zycia może pełnić rolę "rowiesnika" względem młodszego, ale to się tyczy tylko takich biologicznie cofniętych, w normalnych przypadkach 30 latkowie nie maja wziecia wsrod powiedzmy 18-20 latek, dlatego pozostaje im jednak dobiór wiekowy max 5 lat różnicy . Powiedziałbym że 90% takich związków z różnicą 10-15 lat opiera się  wlasnie na tym że młodsza poleciała na młody wygląd partnera, rzadziej na kasę. W tym przypadku taki związek powinien  przetrwać bo decyduje ten czynnik który ma znaczenie przy doborze naturalnym - podobajacy się wygląd.  Z punktu widzenia puli genetycznej biologiczne cofniecie jest to korzystne wzgledem potomstwa gdyz daje przewagę wzgledem innych. Inaczej wyglada sprawa z różnicą 20-25 lat jako że biologiczna przepaść jest nie do nadrobienia. Tutaj rządzi wyłącznie kasa.