Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izka5236521

CZY TO JUŻ CHOROBA?!

Polecane posty

Gość izka5236521

Nienawidzę własnego ciała, ok. wiele dziewczyn tak ma i nie piszcie "nie mów tak, na pewno tak o sobie nie myślisz". Brzydzę się swoim brzuchem i udami. Jestem młoda, ale już mam cellulit. nie mogę jednak zaiwestować w prawdziwie działające specyfiki. Ale ja teraz nie o tym, otóż mogę rano wstać i nic nie jeść kalorycznego. Codzienie obiecuję sobie "dieta od jutra, zdrowe żywienie". i rzeczywiście ładnie się zaczyna dopóki nie dostane "ataku głodu" nie kontroluję ile jem. Nie jest to bulimia, booo one przynajmniej mają taki atak raz na jakiś czas. ja mam co 2 dni. czuję się potem okropnie. staję przed lustrem i szydzę z siebie. mam wyrzuty sumienia że tak się obżarłam, ale ja nie umiem inaczej. próbowalam nie diet - bo wtedy było jeszcze gorzej, ale zdrowego żywienia - biłako, mało węglowodanów (ale jednak) warzywka itp. ale to było silniejsze. w domu mam masę kalorycznych rzeczy - ciastka, czekolada, chrupki itp. kiedy się zdenerwuję otwieram coś do jedzenia mówiąc "oj, jedno nie zaszkodzi, tak dla smaku" i wtedy się zaczyna, zamiast jednego idzie cała paczka, potem coś jeszcze, coś jeszcze nigdy nie zostawiam otwartego - wszystko musi się skończyć. a potem znów - beznadziejne samopoczucie i w ogóle. nie radzę sobie z tym. z góry dzięki za pomoc, nie mam nikogo i to może żałosne że tu piszę o czymś takim...

Gość dosc wszystkiego
psychiatra sie kłania

Gość siri
Jeśli nie psychiatra to chociaż psycholog na początek....

Gość kulka i kwadracik
pokochaj siebie inaczej nic z ciebie nie bedzie.

Gość ela654
hej koleżanko tez mam tak samo:((

Gość możliwee
A te kaloryczne rzeczy, to same do domu przychodzą? Czy w sklepie po prostu też przegrywasz za każdym razem walkę z sobą? Ja ze słodyczy nigdy nic nie kupuje na zapas. Jak mam na coś ochotę, to muszę się ogarnąć, pójść do sklepu(7min), wrócić (kolejne 7) i to zwykle gasi mój zapał i zamiast tego jem owoce, których nigdy sobie nie żałuje. Przydałaby Ci się też jakaś aktywność fizyczna. Powiem Ci, że ja też coraz mniej korzystniej wyglądam mimo ograniczania i moje nogi coraz bardziej przypominają kalafiory. Ale wyrobiłam w sobie nawyk patrzenia w lustro i wymieniania, np. no ok nogi do dupy, ale skóra mimo wszystko całkiem jędrna, brzuszek, ok, zgrabna talia i szczupłe ramiona. I w podsumowaniu wychodzi całkiem nieźle! Spróbuj.

Gość izka5236521
ehh, dzięki za odpowiedzi a kaloryczne rzeczy - mieszkam z siostrą i jej chłopakiem, który kupuje masę słodyczy, czekam na wyprowadzkę i życie na własny rachunek - będzie żal pieniędzy na ciastka :) psycholog? hmm mam złe doświadczenia, przerwałam terapię ... ale teraz pojawiło się jeszcze to i no nie wiem.

Gość no ja proponuje
wizyte u psychiatry - on przepisze leki zmniejszające ataki obżarstwa. Psycholog nie ma uprawinien do wypisywania recept.