Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pipi1992

Czy na pewno odeszły wody płodowe??

Polecane posty

Hej:) Jestem w 35 tyg. Pierwsza ciąża. I dziś rano jak wstałam na siusiu to jak by wyleciał ze mnie "pocisk" przezroczysty płyn. Nie mam żadnych skurczów ani nic się ze mnie nie sączy. Mam tylko wrażenie jak by mały był umiejscowiony niżej niż zwykle. Oprócz tego wszystko jest jak zwykle mały kopie i się rusza. Nie wiem czy to na pewno wody czy coś> Nie wiem jak mam się zachować w tej sytuacji bo jutro mam wizytę u ginekologa i nie wiem czy czekać czy coś z tym zrobić. ???

Gość a ile tego bylo?
dużo?

Gość a ile tego bylo?
a masz lub wcześniej miałaś rozwarcie?

Gość a ile tego bylo?
nie zaszkodzi podjechać do szpitala a tam wszystko sprawdzą.

Nie nie miałam rozwarcia. Ciąże przechodziłam nadzwyczaj dobrze bez żadnych dolegliwości i wogulę. Dlatego też nie chcę niepotrzebnie panikować i robić z siebie nie wiadomo jakiej panikary.

A można to jakoś sprawdzić?? Już raz byłam na pogotowiu i nie wspominam tego za dobrze. Lekarz nie miły i naczekałam się 6 godzin. Zastanawiam się czy jednak nie poczekać do jutra rana i wizyty u ginekologa.

przez internet nikt ci nie sprawdzi, a jeśli rzeczywiście odchodzą Ci wody to musisz KONIECZNIE iść do szpitala, ponieważ może wdać się zakażenie!!!!!!!

Gość hmm*hmm
jak pojdziesz do szpitala to od razu ci mowie ze cie zostawia na obserwacje jak powiesz ze masz podejrzenie saczenia wod wiec zabierz sobie wszystko ze soba co ci potrzebne.

dokładnie, zostawią cię w szpitalu. jeżeli by to były wody to powinnaś mieć skurcze a jeżeli nic się nie dzieje to może to był czop. mi czop odszedł włąśnie w 35 tyg c a urodziłam w 41 tc. ale nie mogę ci powiedziec konkretnie. w aptekach są dostępne takie testy i można sprawdzic czy to wody czy nie

Gość z opisu wygląda na czop
ale sporo tego i gwarancji nie ma; trudno radzić, ale ja chyba poczekałabym jeżeli nie masz żadnych objawów. Tym bardziej, że wizytę masz jutro ...

Gość .kaja.
Mi tez wody odeszly,a skurczy nie mialam.Wiec mysle ze nie zawsze po odejsciu wod musza nastapić skurcze.Ja bym na Twoim miejscu pojechala jednak do szpitala,przynajmniej bedziesz spokojna.

czop zapewne. jak już ci rzeczywiście wody odejdą, to będziesz się śmiała z dzisiejszych obaw - jest ich zdecydowanie więcej niż pół szklanki ;) ale to się wie po fakcie, więc jeśli coś cię niepokoi, jedź do szpitala i już.