Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doti:)

Przyszłe mamusie,siedzace w domku...:) wiek od 20-27..popiszecie?

Polecane posty

no ja mam jeszcze troche czasu wiec sie nie spiesze:) a jak sie czujesz?? to ktory to dzis tydzien?

Hej :) ja powoli zacznę kompletować apteczkę dla maluszka :) póki co tylko to bo całą resztę kupimy jak przylecę do męża jeśli chodzi o imiona to mamy wybrane : dla chłopca Glen Ian a jeśli dziewczynka Melisa Laura :) imiona mamy wybrane od jakiś 3,4 lat a zatem nie mogę się doczekać by poznać płeć :) mąż nie chce znać bo chce mieć niespodziankę ale pewnie i tak mu wygadam :D

Gość mamiwa
czuje sie dosyc dobrze tylko zaczeły mi puchnac poduszki pod stopami i dłonie takze juz sie pozegnałam z pierścionkami, a no i ostatnio 2razy mi sie słabo zrobiło raz za kierownica to zjechałam na pobocze i jakos przeszło a drugi w domu ale tez usiadłam i nic sie nie stało w poniedziałek ide do gina ale i tak chyba nie bede o tym mowic bo moj lekarz jest beznadziejny ale trudno... ja płeć poznałam w 22tyg ale to było takie niepewne bo lekarz na usg tylko zapisał wyniki i dziekuje nawet dzidzi nie widziałam ale zapytalam czy mi chociaz powie jaka plec to tylko dotknał brzucha tym aparatem na odczepne i powiedział ze wyglada na chlopaka ale na szczescie na kolejnym usg był inny lekarz i potwierdził ze chlopiec;)

Gość mamiwa
nie własnie normalnie chodze i to pewnie dlatego lekarz traktuje kazda tak samo mialam od 3trymestru chodzić prywatnie ale o kazdym slyszalam rózne opinie i w koncu sie na zadnego nie zdecydowałam ale przynajmniej oszczedzam na badaniach bo nie place tak jak to bywa prywatnie.

dziewczyny jeżeli mogę coś polecić to bym uważała na mleko nan1 dużo moich koleżanek dawało swoim dzieciom mleko nan1 i miały okropne problemy przez te właśnie mleko, dzieci miały problemy z załatwianiem się i kolki. Jeżeli już karmić butelką to kupić mleko z wyższej półki ale to tylko moje dobra rada

no ja wlasnie chodze prytwanie i jestem bardzo zadowolna:) jak ide do tego lekarza to ide z takim spokojem ze szok..:) edyta moich duzo kolezanek uzywa mleko bebiko i sa bardzo zadowolone:)

co prawda palce wszytskie badania ale dzidzia jest najwazniejsza:) hihih

bebiko nie znam opini ;) najlepiej poczytać na necie, ale nan1 odradzam ale to w sumie zależy od dziecka ale każdy kogo spotykam narzeka na te mleko. Ja swoją córcię karmię hippem i jest bardzo zadowolona, ale dlaczego lekarz kazał zabrać mleko do szpitala ? u nas to by było nie do pomyślenia. dopiero jak kobieta nie może karmić piersią to dziecko jest w szpitalu karmione

Gość mamiwa
edyta ja akurat n ie kupilam tego NAN tylko bebiko mam nadzieje ze sie sprawdzi;) doti ja tez sie nie przejmuje wizytami ale iwem ze nie sa takie jak powinny np. pomijajac cytologie to nie wiem kiedy ostatnio byłam badana wiec nawet nie wiem czy wszystko dobrze czy moge współzyc itd bo niby skad zawsze spojrzy na wyniki zapyta o samopoczucie daje skierowanie na badania i kolejna wizyta za miesiac i tak caly czas chyba ze teraz sie cos zmieni ale to sie okaże w dodtku w mojej karcie ciazy niee ma nic prócz dat, wagi, ciśnienia, tetna i podpisów lekarza a reszta badan nie wpisana a bede rodzic w innym szpitalu i nie wiem chyba bede musiała moja karte zabrać z tamtad bo skad wezme wyniki badan do porodu...;(

Gość mamiwa
edyta to nie lekarz kazał tylko w szpitalu gdzie bede rodzić dali mi kartke z wyprawka i tam było napisane to mleko

aha ale i tak mnie to dziwi ;) bo u nas w szpitalu to bym taką aferę zrobili, że hoho ale co kraj to obyczaj ;p

Gość MamaSama
ja też mogę popisać, bo się nudzę? :)

Gość tratata2525
Co do wyprawki do szpitala brałam kilka kaftaników,śpioszki,ładne ubranko na wyjście,czapkę,pampersy,chusteczki nawilżające(w szpitalu pielęgniarki brały i przewijały-ubranka też dawały ale jakoś wolałam własne).A tak ogólnie to brak trochę body,pajacyków,skarpetek,czapeczek,kaftaniki,śpioszki.Ja miałam trochę tylko dokupić a wyszło standard więcej niż brak.Potem wiadomo łóżeczko mi drewniane się nie sprawdziło teraz mam turystyczne(materac,pościele,wkłady-poduszka,kołdra,prześcieradło),fotelik,wózek,z 2kocyki.

Gość tratata2525
Co do mleka ,osobiście na nan nie narzekam za to za przeboje z bebiko mieliśmy córka podrażnienia jelit dostała.

Hej dziewczyny ! Wróciłam we wtorek do domu, na szczęście nigdzie nie musialam sie zglaszac w pon., bo mala jednak zdecydowala sama o porodzie i urodzilam ja w niedziele nad ranem ;) Moja dziewczynka jest duza bo ma 60 cm. i 4080 wagi ;) Ale nie wyglada jak pulpecik, bo waga do takiego wzrostu jest dobra;) Poród nie był lekki, ale o bólu się zapomina wystarczy zobaczyć takiego szkraba kochanego. Zosia już pokazuje charakterek, teraz akurat śpi, ale wczoraj nie chciała spać w dzień za nic w świecie !

hejcia kochane:) gratuluje wielkiej kobietki:) bardzo dluga jeste hihi:) ja dzis bylam zrobic badania na żółtaczke w poniedzialek ide po wyniki bo jutro juz mi sie nie chce:(

Gość mamiwa
gratuluje córci i powodzenia w wychowniu;) doti co to za badania bo jakos sobie nie przypominam zebym je miała?