Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asve

przesyłka kurierska pozostawiona u sąsiada

Polecane posty

Gość asve
jem kupę

Gość asve
Od godz 00;02 to podszywy. poszlam spac a teraz sie przebudzilam nakarmic dziecko.

Gość MonikaDddd26
na pocieszenie mogę wam powiedzieć, że w Niemczech to normalna, oficjalna praktyka, niemiecka poczta ma takie swoje druki, sztywny żółty kartonik i na nim jest opcja - przesyłka u sąsiada i wpisują nazwisko sąsiada, jeśli nie ma odbiorcy w domu. Wrzucają takie 'awizo' do skrzynki właśnie, a paczka czeka u sąsiada. Czasem też na poczcie czeka do odebrania jak najczęściej u nas w Polsce, ale raz się zdarzyło, że dostałam takie awizo w Niemczech z nazwiskiem sąsiada i poszłam do niego i odebrałam. :) Tylko, że tutaj to jak już ktoś bierze na siebie odpowiedzialność jako sąsiad i tą paczkę przechowuje, to w życiu by jej nie wieszał na klamce, bo miałby problemy jakby coś się stało.

Gość Jasminn
Kurier stracił pracę bo zostawił przesyłkę osobie nieupoważnionej, to jest cała kara jaka może ponieść W sumie paczka była dostarczona. Skarżyć możesz sąsiada, raz o to że bez twojego upoważnienie odebrał przesyłkę a dwa, że skoro nawet odebrał to powiesił ja na klamce (czy aby faktycznie?) Winnego masz podpisał sie imieniem i nazwiskiem. Sprawa prosta. Co do posługiwania się pieczątko to juz poważniejsza, zgłoś na policje i przynajmniej w jednej gazecie (tak aby mieć w razie czego dowód w sądzie) ogłoszenie mniej więcej o treści "w związku z kradzieżą unieważnia sie pieczątkę o treści.....itd) Swoją droga ja zawsze przy wysyłce zaznaczam, że tylko do rąk właściciela (u mojego brokera www.grupaprzewozowa.pl za free) i nie mam takich problemów

Gość gość
Dlatego właśnie wybieram firmę Wysyłam Taniej. Z nią nie ma takich numerów.

Gość gość
7. W przypadku nieobecności Odbiorcy w Miejscu Dostawy, Kurier GLS Poland pozostawia Przesyłkę w najbliższym punkcie Parcel Shop, celem wydania Odbiorcy, bądź, za zgodą Odbiorcy, może wydać Przesyłkę, UPOWAŻNIONEJ przez Odbiorcę osobie trzeciej, obecnej w bezpośrednim sąsiedztwie Miejsca Dostawy, wskazanym przez Odbiorcę („Doręczenie zastępcze”). Bezpośrednie sąsiedztwo rozumiane jest jako miejsce (lokal) w tym samym domu, budynku, obiekcie co Miejsce Dostawy bądź dom, budynek, obiekt bezpośrednio najbliższy Miejscu Dostawy. W przypadku pozostawienia Przesyłki w najbliższym punkcie ParcelShop, w Miejscu Dostawy pozostawia się, w sposób zwyczajowo przyjęty, pisemną informację o adresie tego punktu. vvvvvv vv to a propos "kurier ma prawo dawać komu chce"