Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie bo nie wiemmmm

pomocy ALLEGRO!!!!!!

Polecane posty

prosze o informacje kogos kto sie na tym zna.zamowilam na allegro towar ,konkretnie ciuszki dla niemowlaka.sprzedajacy ocenil ich stan na idealny badz bardzo dobry.ciuchy ktore przyszly sa szare i zmechacone.oprocz tego wszystko bylo hmmm...ok.tzn.przesylka przyszla w terminie .wystawilam mu neutralny i napisalam dlaczego.a on w rewanzu wystawil mi komentarz negatywny.tylko dlaczego???? pienadze przelalam zaraz na drugi dzien.czy on tak moze???prosze pomozcie bo mam wrazenie ze jego komenatar jest w rewanzu za moj a nie za to za co byc powinien czyli za to jak przebiegla transakcja

Gość cx b b dbhbdb naf
Takei zbójeckie prawo. Często praktykowane na allegro.

Gość getget
Może a czemu miałby nie móc? W takim wypadku albo nie wystawiasz niepochlebnego komentarza (bo odwet masz gwarantowany) albo wystawiasz i liczysz się, że też dostaniesz podobny.

Gość cx b b dbhbdb naf
nie iwem czy to pomoże ale chyba jest jeszcze opcja odpowiedz na komentarz i tam możesz napisać że to rewanż za neutralny komentarz, że z twojej strony wszytsko ok, ale ciuszki przyszły w innym stanie niż prezentowane na zdjęciu.

Gość mała mała mi
A co Ci zarzucił w tym komentarzu?

dzieki bardzo za odpowiedz.napisze tak jak radzisz.a dodatkowo zglosze to .moze to cos da:) dziekuje

to samo miałam wystawiłam neutralne i w odpowiedzi tez dostałam neutralne pomimo ze z mojej strony nie było problemow

w komenatarzu napisal mi tylko ze wystawia towary zgodne z opisem.

Gość getget
I co ci da zgłoszenie tego? Dostaniesz odpowiedź, ze allegro nie jest stroną w transakcji i jest jedynie platformą na której użytkownicy sprzedają/kupują. On ma prawo wystawić negatywny komentarz nawet w odwecie a allegru nic do tego.

Gość mała mała mi
Ja bym zgłosiła do allegro. A towar odesłała. Po co mi coś co jest niezgodne z tym co zamawiałam.

Gość gfhff
ja mialam to samo wystawilam neutralny bo sponie maily bnys w bdb stanie a przyszly sprane dostalam negatywa za NIESŁUSZNE OSZCZERSTWA CO DO TOWARU tak on brzmial szkoda slow człowiek chce byc uczciwy i oszczec innych to sam dostaje za to ale ty mozesz dac odpoweidz na tego negatywa-wiec teraz sie nie patyczkuj, napisz dosadnie i tyle niestety nic iwecej nie zrobisz

zglosilam.jesli to nic nie da trudno.ale przynajmniej sprobuje.towar naprawde nie jest zgodny z opisem.napisalam mu w komenatarzu ze mamy inne wyobrazenie o rzeczach wygladajacych idealnie badz bardzo dobrze. kurcze,ja naprawde uwazam ze rzecz ktora powinna byc biala jest w rzeczywistosci szara i do tego zmechacona nie jest rzecza ktora ocenia sie na stan bardzo dobry badz idealny.i nie sa to skutki normalnego uzytkowania.ja tez mam biale rzeczy.ale one sa biale mimo iz wlasnie nrmalnie je uzytkuje

Gość wtgtg
Ja ostatnio kupiłam spodnie, widziałam takie same tej samej firmy w sklepie ale nigdy nie miałam czasu iść i je kupić więc zamówiłam na allegro. Zamiast firmowych spodni przyszła mi bazarowa szmata nie przypominająca ani jeans'u a już na pewno nie spodni które zamawiałam (wszystko było inne: krój, kolor). Chciałam odesłać w ramach reklamacji, powiedział, że nie przyjmie bo wszystko się zgadza z aukcją. Odesłałam mu, paczka wróciła. Wystawiłam mu negatywny komentarz, on również w którym napisał, że głupia panna chciała go oszukać i spodnie są takie same jak na aukcji.

Chyba jesteś nowa na allegro, bo to normalna praktyka. Niektórzy sprzedający sprzedają szmaty licząc, ze nie dostana kometarza, bo kupujący będzie bał się odwetowca. Nie przejmuj się tak bardzo, bo jeżeli będziesz chciała coś sprzedać i potencjalny kupujący przejrzy komantarze, to będzie widział, ze dotyczy on zakupu. Kiedyś przegladałam komatarze i natrafiłam na firmę, która nie przysyłała wcale towaru, a w odpowiedzi na negatywy tez takie wystawiała. To dopiero jest tupet. :)

Gość paula3009
Na allegro niestety tak jest...czasem jesli zglosisz to allegro sie "wstawia" i usuwaja komentarz. Wiec dobrze ze sprobowalas...

dzieki wam bardzo za rady. tak,jestem nowym uzytkownikiem allegro i dlatego nie jestem zadowolona z tego negatywnego komentarza.zamowilam juz 4 rzeczy.zawsze wysylam pieniazki na drugi dzien i to jest troche krzywdzace. no nic.bede o to walczyc tak czy tak.bo to jest nie w porzadku

Nic Ci to nie da..Allegro w niczym nie pomaga. Napisza Ci tak jak ktos wyzej,ze im nic do tego. Ja zostalam kiedys oszukana.Kupilam 2 sweterki i bluzke.Pieniadze wplacilam zaraz po aukcji przez PayU. Towar nigdy nie dotarl.Sprzedajacy twierdzil,ze to wina poczty itd i ze to moze potrwac.Ok,wiec czekalam cierpliwie.Co jakis czas wysylalam maila z pytaniem co z tym robia.W koncu przestali odpisywac. Zglosilam do Allegro.W odpowiedzi dostalam tylko,ze sprzedajacy przedstawil dowod wysylki i w zwiazku z tym oni nie moga nic zrobic (chociaz do tego czasu znalazlo sie wiecej oszukanych-nagle zrobilo sie ponad 300 neg komentarzy u tego sprzedajacego).Wystawilam negatyw i w odwecie tez go dostalam,chociaz z mojej strony wszystko bylo ok. Dla przestrogi sprzedajacy nazywa sie projekt-MODA,ma w tej chwili 422 negatywy.

ale to jest nienormalne.przeciez tak nie moze byc.gdzie sa jakies zasady??????? komentarz wystawia sie za przeprowadzona transakcje a nie w odwecie za komentarz.to chore. to co piszecie jeszcze bardziej motywuje mnie do dzialania.nie odpuszcze tego.

dlatego allegro powinno wprowadzić zasadę, że osoba sprzedająca wystawia komentarz jako pierwsza - jeśli wszystko ze strony kupujacego jest ok, a potem może co najwyżej odpowiedzieć... ja rzadko co sprzedaję, czy kupuję, ale mam tak napisane w koncie i tak robię - jak kupuję to czekam na komentarz sprzedającego, jak sprzedaję to piszę komentarz pierwsza...szkoda trochę, że allegro sie tak kaszani i ludzie robią takie rzeczy, bo z czasem zniechęcą do zakupów... teraz też obserwuję książke, na którą poluję już z rok, ale chyba jej nie kupię, bo nie dośc, że sporo negatywnych komentarzy to jeszcze widać po odpowiedziach sprzedającego, że burak i nie chce i się w razie co użerać...

No ja zaczelam kupowac tylko od tych,co nie maja negatywow.No chyba ze widac,ze negatyw jest zlosliwy i nie powinien sie tam znalezc (jak np u mnie)..

odpowiedz jest taka jak pisaliscie.ale nie odpuszcze.pisze dalej.juz nie chodzi o ten komentarz,bo widac ze jest napisany zlosliwie ale o zasady. tak nie moze byc.szczerze odechcialo mi sie zakupow na allegro.jestem wsciekla.

Gość akkkkksssss
a reklamowałaś towar u sprzedającego?

Gość akkkkksssss
powiem ci też, że kupujący niektórzy mają też źle z głową, ja dużo sprzedaję używanej odzieży i czasem naprawdę rzeczy są jak nowe a potrafi ci jeden z drugim komentarz walnąć, że zniszczone itp zwykle pakuję osobiście i widzę, więc jak mi ktoś pisze w komentarzu, że plamy czy coś, a nawet nie napisał maila, nie zareklamował, to walę negatywa

Najśmieszniejsze jednak jest to, że na forum allegro skarżą się sprzedający, jaki to system komentarzy jest niesprawiedliwy, bo oni dostają niesłusznie negatywy od złośliwych kupujących. Pełno jest tam pomysłów, jak zmienić, aby to sprzedający nie mógł dostać niesprawiedliwego komentarza. W ich mniemaniu sprzedawcy to jakaś kasta, która ma same prawa a żadnych obowiązków. :o Każdy, kto ośmieli sie uważac inaczej, zostaje zakrzyczany.

O 5czy 10zlrobicie aferę.nogdy bym dziecku używanego ciucha nie kupił.jak we nie stać na nowe to nie miejcie dzieci

Gość loloka
ale ty andrzeju nigdy nie bedziesz miał dzieci wiec sie nie wypowiadaj!! poza tym temat nie jest o 5 czy 10 zł tylko o tym, iż kupująca została ewidentnie oszukana i pyta co moze z tym zrobic!

Gość kukup
mozesz zgłosic na allegro i powinni zwrócic ci połowe kasy tzn allegro sciagnie od spzredajacego na stronie allegro na dole : program ochrony kupujacych

Gość kukup
pierrwsze rozstzryga sie sprawe a potem wystawia komentarz a nie odwrotnie :(

sprzedajacy mial zaznaczone ze on jako drugi wystawia komentarz.byc moze juz to powinno zwrocic moja uwage.nie zwrocilo.moj blad. chcialam byc w miare w porzadku dlatego nie wystawilam mu negatywa .tylko neutralny.a on w odwecie dal mi negatywa.dlaczego mialam mu dac pozytywny skoro reczy zakupione nie byly takie jak byc powinny.juz nie chodzi o te ciuszki,bo nie zaplacilam duzo tylko chodzi o sam fakt ze nieslusznie dostalam negatywa.