Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka234

Czy jest możliwe że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość malinka234

Witam, mam taki problem prawie dwa tygodnie spóźnia mi się okres kilka dni temu zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Do stosunku doszło miesiąc temu czy jest możliwość ze zaszłam w ciążę mimo tego że nie mam zadnych objawów??

jest możliwe, ja nie miałam jakichś wielkich objawów. test mógł wyjść fałszywie negatywny. ale może to być też: stres, infekcja, problemy hormonalne itp. lekarz powinien rozwiać obawy i dać skierowanie na badania. trzymaj się!

Gość malinka234
Myślę o zrobieniu drugiego testu jeśli po raz kolejny wyjdzie negatywny a okres nadal sie nie pojawi napewno wizyta u lekarza nie unikniona :/

Gość malinka234
Długo nad tym myślałam i stwierdziłam że jednak ostatnio czułam się jakoś dziwnie. Byłam strasznie senna, bolał mnie brzuch czasem nawet sutki ale to nie możliwe żeby to tak szybko minęło albo wgl się zaczęło skoro test nic nie wykazał?

Gość malinka234
No mi już nawet więcej niż 10 dni się spóźnia... A test zrobię jutro jak tylko otworzą mi aptekę ;)

Gość malinka234
Nie wiem co dalej zrobić :( zrobiłam sobie ten test w poniedziałek i wyszedł negatywny a okresu jak nie było tak nie ma już ponad 2 tygodnie :/ czy jest nadal jakas mozliwosc ze jestem w ciąży czy to może jakas choroba bo bolą mnie jakby jajniki ;/

Gość malinka234
No własnie dzisiaj sie chciałam zapisać ale najbliższy termin na lipiec no chyba powariowali a na prywatne wizyty mnie nie stac bo jeszcze się uczę ;/

Gość malinka234
Boję się ze to coś poważnego, nigdy nie spóźniał mi się tak długo okres.. Chociaż wolałabym żeby to była ciąża..

Ile masz lat? Jakieś stresy? Sesja, odchudzanie, problemy w domu? A może się zaczęłaś nakręcać. Braki okresu się zdarzają i nie muszą oznaczać niczego złego

Gość malinka234
18, z tym stresem to tak nie bardzo w szkole mi idzie dobrze, w domu tez nie mialam zadnych problemow dlatego jak zaczely mnie bolec jajniki pomyslalam ze to coś powaznego

Gość kania93
mam ten Sam problem brak okresu już 10 dni i test negatywny i też nie wiem co zrobić...:-( czy jeszcze wykonać jednen test? Poradźcie

Gość malinka234
Ja bym zrobiła drugi test ale szkoda mi pieniedzy skoro jeden wykonałam już sporo czasu po okresie chyba jakby miało coś wykazac to już by wykazało ale spróbowac jeszcze raz może nie zaszkodzi.. inaczej to juz tylo ginekolog, ta wizyta mnie chyba nie ominie.

Gość kania93
u mnie ciężko dostać się do gina... Op też się wydaje ze po tylu dniach spóźnienia powinien być już pozytywny... Chociaż jedną dziewczyna na forum mi napisała ze jej test wykrył dopiero w 12 dniu po spodziewanej miesiączce. Ale ją mam właśnie objawy a test pokazał 1 kreskę...

Gość malinka234
nie wiem co ci powiedziec bo sama jestem ciemna w tej sprawie ale nie zaszkodzi zrobic tego testu.. ja tez mam problem z ginekologiem, wielkiego wyboru nie mam a jak powiem mamie to nie wiem jak zareaguje wiec wole poczekac chyba ;/

Gość kania93
ją też na razie nie chce nikot nic mówić ją mam strasznie bolace piesi mdłości zgaga i taki dziwny biały śluz...a kilka dni po owulacji miałam 4 dniowe plamienie i takie kłócie w jajniku...

Gość malinka234
No to jednak zrób ten test może tym razem wyjdzie pozytyw. ja za bardzo objawow nie mam oprocz tych bolących jajnikow i bolacych sutków no i oczywiscie tego braku okresu ale sadze ze i nie bardzo miałąm jak zajsc w ta ciaze bo kochalam sie z chlopakiem pod koniec okresu a to male prawdopodobienstwo chyba zeby zajsc w ciaze

Gość kania93
śmiać mi się chce bo ta sama sytuacja co u mnie... 6 dzień cyklu tylko plamienie i stosunek do końca we mnie ale też nie wykluczam ze później zaszłam bo były stosunki przerywane...:-)

Gość malinka234
Czytałam troche o tym i niby to normalne że można zajść wtedy w ciążę ale kurcze jak to może nie wykazać tego test po takim czasie zreszta z moim szczęściem to nie zaszłabym chyba w ciąże.. a juz sobie obiecalam ze nie zrobie wiecej testu a teraz znowu mnie kusi zeby go zrobic

Gość malinka234
Ogólnie to sie czuje jakby mnie ktoś kopnął w "to miejsce" :D

Gość kania93
Hehe... Ją wogóle czuje się inaczej niż zwykle wyzywam wszystkich płacze z byle powodu mój narzeczony nie może ze mną wytrzymać... Mam takie humorki ze hoho jak nigdy:-)

Gość malinka234
z tego co juz wczesniej pisałaś wydaje mi się ze jednak jestes w ciąży takie objawy ta płaczliwośc i humorki więć lepiej jeszcze raz sie upewnij.. Mi na poczatku wydawało sie jakbym miała jakies objawy czułam sie jakos dziwnie w zołądku wszystko mi sie przewracało ciagle mi sie chciało spac i bolały mnie te sutki ale to wszystko chyba przez to ze sie tak o tym naczytałam bo potem po kilku dniach minęło a teraz okresu nadal nie ma a i objaww za bardzo nie widac no i jeszcze ten nieszczesny test

Gość zrobcie bete
wtedy bedziecie wiedzialy czy jestescie w ciazy na 100% czy nie a tak to tylko domysly i stres, ktory przy ew ciazy wskazany wcale nie jest :) mi okres sie spoznial ok tygodnia, tylko pozno sie zjarzylam, ze "sie spoznia..." ale test od razu pokazal dwie kreseczki chociaz ta druga duzo jasniejsza byla. aaa i najlepiej z porannego moczu robic test :)

Gość malinka234
Ale żeby zrobic taki test to trzeba isc chyba do lekarza, a na tym zwykłym miałam tylko jedna kreske drugiej ani widu ani slychu i tez wlasnie z porannego moczu

Gość kania93
ją właśnie mam ale o dziwo dzisiaj zgaga mi dokucza mniej niż zwykle... Jak tak już sobie myślałam ze może biorą na coś jestem bo ten test negatywny... A Ty będziesz robiła jeszcze test? Mi się wydaje ze po takim czasie test już powinien wykryć nawet jak robiłam go po południu... Nie wiem już sama co myśleć wogóle u mnie w tamtym tygodniu w weekend panował wirus taka grypa żołądkowa i jak w niedzielę obudziłam się o 8 rano z takimi mdłościami to nie wiedziałam gdzie jestem rodzina i nawet sama ją myślałam ze to ten wirus ale do dziś mnie mdli po każdym posiłku więc chyba taka grypa by nie trwala tyle czasu. A Ty stosunek miałas przerywany?

Gość kania93
ją właśnie robiłam po południu ale u mnie to nawet cienia nie było 2 kreski teraz mnie jajniki bolą. A co do strasu to się nie denerwuje bo gdybym była bym się bardzo cieszyła:-)

Gość malinka234
Zrobie jeszcze raz ten test... Co do tych mdłości to bardziej pasuje mi to do ciąży niz do choroby.. A z tym stosunkiem to tak niefortunnie wyszło do mój boy myslał ze to mój okres a to niestety jemu poleciało.. no nie wiem jak mogl tego nie wiedziec no przeciez to sie chyba czuje