Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajfissssbrutal

dopłata do rachunków w wynajmowanym mieszkaniu a dodatkowa osoba nielegalnie

Polecane posty

Gość lajfissssbrutal

nielegalnie. Czesc, dzisiaj sie dowiedzialam, ze w mieszkaniu, z ktorego sie wyprowadzilam przyszla doplata 300zl za wode. Mieszkala nas tam trojka, od kilku miesiecy wspolokator, ktory mieszkal sam w pokoju zaczal spraszac dziewczyne. Ona spala nieraz u nas nawet po 5 dni w tygodniu. Wraz ze wspollokatorka rozmawialysmy z nim, zeby ograniczyl jej pomieszkiwanie, ale jak grochem o sciane. Powiedzial tylko do wspolokatorki, ze ona tez nocowala swojego chlopaka kiedys (ona nocowala nieraz swojego chlopaka jak mnie nie bylo, bo mialysmy razem pokoj). Pozniej zadzwonilysmy do wlascicielki, powiedzialysmy jej jaka jest sprawa, ze dziewczyna nocuje. Byla zdziwiona, powiedziala, zeby zdzwonic jak dziewczyna bedzie rano, tylko, ze dziewczyna raczej rano szla do pracy a wlascicielka by wieczorem nie przyszla, bo to starsza kobita. Wiec po jakims czasie wspolokatorka powiedziala wlascicielce, ze jak beda doplaty, to zeby na wspolokatora to poszlo. Ja wyprowadzilam sie 2 tygodnie temu, zostawilam wlascicielce 50zl na poczet doplat ewentualnych. (dokladnie na poczet wody i pradu, bo ogrzewanie juz rozliczone). Umowa zostala rozwiazana. Dzisiaj wlascicielka dzwonila, powiem, ze jakos sie dziwnie zestresowalam, scykalam i nie odebralam:O Zadzwonilam szybko do wspolokatorki, ona mi powiedziala, ze przyszla doplata 300zl za wode. Powiem szczerze - nie poczuwam sie do placenia za obca babe. Czy ona moze cos mi zrobic?? Czy musze placic ta doplate za ta dziewczcynec??

Gość lajfissssbrutal
ludzie pomozcie cos, doradzcie:P

Gość lajfissssbrutal
ejj no:(

Gość nie płąć bo i tak ci nic nie
zrobi nie , nie płać

Gość Nie ma dyskusji!
Opłaty są pobierane w/g wskazań liczników wody! Własciciela nie interesuje kto przebywa w danym lokalu (chociaż powinien interesować się) jednocześnie podlegają opłaty od osoby za wywóz śmieci,gabarytów jeśli takie są? W tej sytuacji musisz zapłacić za całokształt!

Gość lajfissssbrutal
wlascicielka jewst strasznie chytra, jesli chodzi o kase, czy moze mi zalozyc jakas sprawe, straszyc policja? itd?

Gość lajfissssbrutal
Nie ma dyskusji! - w umowie bylo jasno okreslone, ze wynajmujacy nie ma prawa uzyczac nikomu mieszkania i ja taka umowe podpisalam

Gość lajfissssbrutal
wlascicielki nie powinno interesowac, jakby wszyscy sie na to godzili, natomiast jesli my interweniowalysmy a ona miala to gdzies, to dlaczego mam placic za kogos??

Gość uuuulalalalalaa
żąda pieniędzy od tych, którym wynajmowała, wg Ciebie to ma dopłacić właścicielka? i jasne, że może podać do sądu skoro ma umowę z tym współlokatorem porozmawiaj

Gość lajfissssbrutal
uuuulalalalalaa - a co myslala, jak do niej dzwonilysmy, ze ta 4 osoba bedzie zuzywac ujemnie?? Przeciez to bylo wiadome, ze przyjdzie doplata, skoro jest 4 osoba:O A ja mam placic?? Tak samo nie ja, jak i nie ona

Gość lajfissssbrutal
wspolokator powiedzial, ze nie zaplaci 300zl:)

Gość uuuulalalalalaa
przecież jak was poda do sądu, czy do firmy windykacyjnej to dopiero będzie problem Wy musicie dojść do porozumienia, prędzej wy, a nie ona te media zużyła, dlaczego jesteś tak wyrozumiała dla faceta, który naciągał na koszty, wściekasz się na kobietę, która musi płacić za coś, czego nie używała?

Gość lajfissssbrutal
dla jakiego faceta ja jestem wyrozumiala?? Rozmawialam ze wspolokatorka, i ona mi powiedziala, Ze wspolokator tego nie zaplaci. Ja zglaszalam probblem wlasciclece przeciez, to ona zawalila, bo powinna cos z tym zrobic. nie bebde placic za kogos, niech zaplaci wspolokator.

Gość lajfissssbrutal
a jakby tam sprosil 10 osob i przyszla doplata 2000zl to tez by mi sad kazal placic?? Bardzo jestem ciekawa:)

Gość pani prawniiiik
nie słuchaj tych głupot tutaj - nic nie płać, nic ci nie zrobi:)

Gość uuuulalalalalaa
kobieta ma Was na papierze, ma rachunek- więc na tej podstawie może żądać pieniędzy uważasz, że jesteś-cie w porządku? napisałam, że wyrozumiała dla faceta, bo powiedział, że nie zapłaci i jakoś nie widzę, że się na niego oburzasz, czy dopytujesz jak jego zmusić do oddania pieniędzy dla mnie, osoby postronnej wydaje się to nieuczciwe- było was dwie, na miejscu- nie umiałyście poradzić sobie z jednym lokatorem? nie mógł na bieżąco dopłacać więcej do rachunków, jeśli uważacie, że to jego dziewczyna tak znacząco wpłynęła na zużycie? nie reagowałyście wtedy, a teraz wypinacie się na kobietę, która NIE ZUŻYŁA tej wody i prądu

Gość lajfissssbrutal
tak, uwazam, ze ja jestem w porzadku, jak mialam go zmusic do zaplacenia czegokolwiek zabrac mu z portfela?:D:D Ja go zmuszac nie bede, bo to jej pieniadze i jej problem, ktory zaniedbala. Pani prawnik - dzieki. Nic nie bede placic:)

Gość trombolinka
Jakąś kaucję jej płaciliście? Na jej miejscu z niej bym odliczyła, bo długo nie będzie czekać aż się łaskawie dogadacie.

Gość lajfissssbrutal
to ona ma jego zaliczke, nie ja.

Gość lajfissssbrutal
tak tylko ja swoja juz zabralam, zostawilam 50zl, bo tyle chciala. Ma mojej wspolokatorki 350zl i wspolokatora chybba 700zl kaucji.

Gość uuuulalalalalaa
tak długo pisałaś, aż otrzymałaś odpowiedź, na jaką czekałaś a pani prawnik, to pewnie jedna z tych, która w innym wątku chwali się, że kradnie ciuchy ze sklepów i też nie widzi w tym nic złego Tobie zaś życzę, żebyś kiedyś trafiła na kogoś, kto Cię oszuka, bo uczciwość jak widać nie ma dla Ciebie znaczenia miłego wieczoru.

Gość lajfissssbrutal
uuuulalalalalaa - i ty piszesz o uczciwosci?? A sama se plac za obcych ludzi, ja ci za to zycze z calego serca, ze na Tobie nikt nie bedzie zerowac nigdy. Jestem studentka, nie pracuje, mama wychowuje mnie sama, ciezko pracuje na kazdy grosz. Moj wspolokator pracuje, jego dziewczyna rowniez. Rozumiem, jakbym nie zglaszala tego wlascicielce, ale nie bylam w stanie juz nic wiecej zrobic.

A czy lokatorka płaciła podatek za zyski z wynajmowanego mieszkania? Pewnie nie, więc może sobie żadać zapłaty od Ciebie, hehe. Jeśli zapyta Cię o dopłatę , Ty zadaj jej te pytanie. Jestem ciekawa co powie

Gość lajfissssbrutal
no wlasnie ciekawe:P