Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapracowana mammma

ilo metrowe macie mieszkania/domy, i czy się mieścicie w nich?

Polecane posty

Narazie we dwoje w wynajmowanym 32m2. Budowa domu w trakcie-dom 107m2. Dół otwarty salon z jadalnią i kuchnią plus łazienka kotłownia i mały schowek na gramoty. Nagórze 3 pokoje w tym jeden z garderobą. Nie chcemy dużego domu bo jednego dziecka nie mamy i nie zabardzo wychodzi jak widać...co dopiero drugie. Ale mamy dużą działke 18x70. Teraz w kawalerce nie jest mi ciesno..co ja będe robiła z tymi pokojami :D

Gość Kobietki, jeśli nie płaci
Kiedyś mieszkałam na 70m i też było ok.

Gość ja akurat
phi same państwo metrażowe :O a gdzie polskie realia ?????????????? coś kręcita :P

Gość mi_zielone
Mieszkanie- 180 m- nie nadazam sprzatac a wszystkie schowki i szafy wypelnione po brzegi :( Piwnica tez zagracona.Osob 3. Dodam, ze wychowalam sie w mieszkaniu- szumne 49 m kwadratowych, byla nas czworka- tez bylo duzo sprzatania, ale chyba po prostu mielismy mniej rzeczy.

Gość moja córka
60 metrów 3 pokoje , 2os dorosłe+ dziecko . Jak dla mnie taki metraż jest ok tym bardziej że więcej dzieci nie chcemy mieć.

Gość fiffka
49 metrów, 4 osoby, chomik i świnka. dajemy radę

Gość 48m2 , 2 pokoje - nie miescimy
sie. Bardzo potrzeba jeszcze jednego pokoju, z uwagi na to, ze kazde z nas jest undywidualista i ma swoj, a ja jestem artystka i nie mam gdzie trzymac roznych gratow z tym zwiazanych. Jak przyjada goscie tez trzeba sie gniesc

Gość Mamunia....
42 m2, 2 pokoje, 2 osoby dorosłe i 2 dzieci, spokojnie się mieścimy, mam 2 szafy zabudowane a w nich idealny porządek...

obecnie wynajmujemy 3 pokoje, 100 mkw. wielkie jest, za duże :P jakby zrobić 4 pokoje byłoby super, a tek to te przestrzenie za duze sa :)

Gość kasiulkamipo
mieszkamy w domu 120 m , jest nas 4, moja mama , maz , ja i synek, miescimy sie , jest wygodnie, kuchnie i salon mamy po 20 m, wiec ok:) my mamy sypilanie, maly pokoj i mama pokoj, no ale jescze planujemy 2 dziecko i na ta okolicznosc mamy juz zaadaptowane po czesci poddasze :P:P, na dwa kolejne pokoiki mamy jeszcze drugi dom, ktory wynajmujemy, wiec jest jeszcze jakas alternatywa

65 metrów, 3 spore pokoje i widna kuchnia. Narazie będziemy mieszkac we dwoje ( dopiero kupilismy to mieszkanie, wprowadzamy się w lipcu) pierwsze dziecko w drodze. Nie ukrywam, że chcielibysmy mieć dwoje lub trojke maluchow a przeprowadzki nie planujemy. Szukając mieszkania nie brałam pod uwagę mniejszych niż 60 metrów, mam nadzieję, że nie będzie nam ciasno.

Gość ja chcę słońce, ciepło
55 metrów, trzy osoby choć częściej dwie (męża 3/4 roku nie ma), 2 pokoje, kuchnia, łazienka, kibel i przedpokój, w dużym pokoju mam garderobę chyba prawie cztery metrową, córka moim zdaniem ma głupi pokój bo prostokątny ale cóż i tak jak męża nie ma to mieszka ze mną w duży i swojego pokoju prawie nie używa mieścimy się bo nie mam zagraconego mieszkania

Gość ja chcę słońce, ciepło
wcześniej było 30 metrów i tez nie było źle, też się mieściłam w tej chwili mam super dużą kuchnie i pokój gdzie jest tylko rogówka i komoda na telewizor i jest świetna przestrzeń

Gość Jakieś 180 m2
Same garderoby są trzy. Właśnie w jednej sprzątam i nie mogę skończyć. Jest nas tylko dwoje. :O Nie mieszczę już w nich... Wielki salon bez stropu, 3 sypialnie, gabinet, łazienka, pokój kąpielowy, dwa garaże, kotłownia, pomieszczenie gospodarcze.. kuchnia oczywiście.. itd. I powiem, że ciuchów, to nie mieszczę... :O

Gość Ja mam maleńkie mieszkanie
w starych blokach. Nie wiem nawet dokładnie ile ma metrów kw., bo wynajmujemy je. Są to dwa pokoje, z czego jeden mały i wąski, do tego mała łazienka i ciasna wąska kuchnia. Korytarza nie liczę bo to klitka.

Gość zosia___samosia
a ja mieszkam u teściów, mamy jeden pokój, i siedmioletnie dziecko. Ciasno.

Gość llololllllllllll
jeden pokój u teściowej - myślę że nie wymaga komentarza czy się w nim mieścimy w 3 osoby :/

Gość weronika szczypadło
duży dom 200m2... trochę za duży, jest nas trójka, ale planujemy powiększenie rodziny :) wprowadziliśmy się dopiero dwa miesiące temu, po ślubie, wcześniej wynajmowaliśmy mieszkanie 60m i też było spoko. teraz nie wyrabiam ze sprzątaniem i już się boimy ogrzewania w zimie. szczerze mówiąc, to trochę żałujemy, że się zdecydowaliśmy na budowanie takiego dużego domu, ale czasu nie cofniemy.

47,5m2, sypialnia i salon z aneksem. Nas dwoje i prawie 3 miesięczna córcia. Mieścimy się póki dziecko małe. Mamy dwie duże szafy wnękowe. Aaaa no i mamy piwnicę prawie 10 m2 gdzie trzymamy wszystkie graty, wózki, rowery, meble balkonowe zimą itd. Bez niej ciężko

Gość TakaSobieMama;)
Dwa pokoje 50m2, dwoch doroslych i 3 letnia corka. Mamy wielkie szafy wnekowe w pokoju corki (my, niestety urzedujemy w salonie :( ) i na przedpokoju ... Miejsca na graty dosyc (nie jestem typem "chomika" ;) ), mamy malo mebli wiec mieszkanie wyglada duze ale okrutnie brakuje drugiej sypialni... przeprowadzka w planach za 2-3 lata... jak aktualny kredyt skonczymy splacac chcemy kupic drugie, wieksze, mieszkanie :) .... mam nadzieje ze sie do tego czasu nie zadeptamy :D :D

50 m2 - 2 dorosłe osoby+ synek+ 2 koty - mamy pełno miejsca w sumie...nie jest nam ciasno ani nic, ale też my nie mamy akcji pod tytułem że salon ma być salonem, sypialnia sypialnią - Młody ma jeden pokój, my mamy drugi - i jest ok :) jedynie książki muszę coraz wyżej upychać :)

Gość ma.ma.D
My mamy 42m2. Ja mąż i dziecko. Dwa pokoje- z jednego nie korzystamy, bo należy do teściowej, która już tu nie mieszka ale nie pozwala zabrać... :O a co do wypowiedzi, że na małym metrażu nie da się nawet seksu uprawiać- moi sąsiedzi na takim samym metrażu jak mój wychowali 10-cioro dzieci i jakoś nikt nikogo nie rozdeptał a i kolejne dorabiali... choć jak dla mnie to hard core...

Gość dalfOlkaTolka
to my mamy też 42 metry, półtora pokojowe (salon z aneksem kuchennym i oddzielna sypialnia, łazienka i oddzielnie WC), pierwsze dziecko w drodze i myślimy już o budowie domku, bo teraz we dwoje jest nam ciasno :D. Może to kwestia przyzwyczajenia, wychowywałam się w bardzo dużym, przestronnym domu i choć zawsze chciałam mieszkać w bloku blisko centrum miasta, to teraz znowu chcę do przestronnego domku :).

100 metrów dołu w pełni zagospodarowane i 70 metrów góry do zrobienia-kiedyś tam,nie wiem kiedy.Narazie naszej trójce spokojnie to wystarcza.

Gość dsdffddffd
Moje mieszkanie ma 50 m2 (dwa pokoje). Mieszkam w nim ja i mama. Jest zdecydowanie za ciasno. Na nas dwie chciałabym przynajmniej 70m2, i obowiązkowo oddzielny, przestronny salon

Gość ..szalone popołudnie..
100 metrów dołu w pełni zagospodarowane i 70 metrów góry do zrobienia-kiedyś tam,nie wiem kiedy.Narazie naszej trójce spokojnie to wystarcza.

Gość iruierirjfjf
53 mkw - Ja , mąż i nasza 18 miesięczna córka. Mamy dwa duże pokoje (większy córci) , małą kuchnię, długi przedpokój z szafą na zimowe i jesiennie ubrania wierzchnie, łazienkę z wielką wanną i osobną ubikację a do tego dużą wnękę gospodarczą (narzędzia, mopy, odkurzacz i regał na różne rzeczy ) . My póki co bardzo nie narzekamy ale planuje nam się w głowach (póki co ) drugie dziecko więc trzeba by szukać 3 pokojowego mieszkania.

Gość renann
same bambry :p

Gość .qmy34
a ja mam kawalerke i to wynjeta za 1500xl 23m z kuchnia w pzredpokoju:( maly balkon dobre miejsce, placa bo na kredyt niestac, ja plus maz i 2 dzieci ciasno , balagan bo niepotrafie utrzymac porzadku.. masakra ale co amk zroibic to i tak jede z tansszych w warszawie:(