Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkorżetka

nie lubie jak ludzie chwala sie kasa wiedzac ze jestem biedna!!

Polecane posty

Gość dumam i dumam
Dobrze napisałem Jak płacisz 300L to płacisz za prześwietlenia itd. Jak np 600L masz 70% dotacji a 30% z własnej ręki. Jak płacisz 1 tyś L to nie płacisz za nic. Oczywiście kwoty MIESIĘCZNE. Czyli tak jakbyś u nas wybierała ile chcesz płacić do NFZ mniej więcej... A u nas jest stałe 500pln.

Gość była kotka74
zle napisales ..przeczytaj ....... lece raka nakarmic ...na cos trzeba umrzec za 5 min wracam

Gość dumam i dumam
jest w 1000% dobrze napisane " jak bierzesz pakiet za 300$ płacisz za dentystę itd Jak za 1$ nie płacisz za nic" Jeśli będziesz mieć najtańszy pakiet za 300L i pójdziesz np do dentysty zapłacisz za wizytę ok 150L minimum + wypełnienie + środki itd. Więc za jednego zęba ok 500 650L. Przy ubezpieczeniu 600L zapłacisz za znieczulenie i lepsze wypełnienie np 200L Jeśli pójdziesz z ubezpieczaniem co miesiąc 1tyśL będziesz miała wszystko za darmo. Więc z drobnymi rzeczami jest to jeszcze opłacalne. Na najtańszym ubezpiczeniu płacisz za wizytę u każdego specjalisty poza lekarzem ogólnym. Więc np za wizytę u okulisty. Nie mówiąc już np obowiązkowe MRI dla dziecka będzie cie kosztować ok 2,5 tyś L. + wypis learza + sierowanie + specjalistę ok 5 tyś L= 15 tyś pln tak dla info. Pojmujesz w końcu? Że jak coś sobie złamiesz i masz ubezpieczenie do dupy to płącisz z własnej kieszeni grubą kasę. Naprawdę grubą.

Gość była kotka74
jak bierzesz pakiet za 300$ płacisz za dentystę itd +++++++++++++++Jak za 1$ nie płacisz za nic"++++++++++++++++++albo zer nie dopisales , albo totalnie nie czaje pakiet za 1s jest lepszy od tego za 300 ????????????????

Gość była kotka74
zaskoczylam to nie s...tylko LLLLLL

Gość dumam i dumam
Fakt w mojej pierwszej wypowiedzi uciekło " 1 tyś L" I w tych krajach jest analogicznie z emeryturą. MUSISZ ODDAWAĆ MINIMUM PEWNĘ KWOTĘ. I jest x towarzystw ubezpieczeniowych. Wpłacasz im ile chcesz ale minimum tyle. I nie odłożysz umrzesz z głodu. Odłożysz to będziesz sobie żył. Nikogo nie obchodzi że będziesz zdychał. Minimum w stanach to chyba 300L. Co jest patologiczne. Bo potem ludzie nie mają za co wynająć mieszkania. Ale sami są sobie winni. Że za życia nic nie kupili i uja odkładali. A w polsce to kazdy by chciał za darmo i wszystko. A uja. Właśnie tak jest w tej posranej europie. I dlatego nie należy do niej szwajcaria.

Gość była kotka74
i dlatego jest Tobie tak dobrze w Szwajcarii ?????

Gość dumam i dumam
hmmmmmmmmm Ja zawsze byłem liberałem. Każdy dba o własną dupę. A nie wpłacasz połowę pensji na podatki i nic z tego nie masz bo do dentysty musisz płacić. Do okulisty też bo w przychodni ujowy. Więc co roku wydawałem z 500pln minimum na lekarzy + choroby. A wzorem podatkowym są dla mnie usa. Mieszkasz sobie np w miami. Znajdujesz jakiś produkt nie na florydzie a np w new jersey. I nie płacisz podatku ( i tak małego

Gość była kotka74
ja nie musze jeszcze wydawac kasy ............. no tylko dentysta .......rodziny jak byczyska zdrowe

Gość była kotka74
rodzina *** mialo byc ...ale generalnie to jet nie sprawiedliwe , ze kupe kasy sie placi i chuj z tego mamy

Gość była kotka74
spadam spac ...bo pierogi mi jutro nie wyjda :-) mniammmmmmmm kocham ruskie .Milego wieczorku