Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkorżetka

nie lubie jak ludzie chwala sie kasa wiedzac ze jestem biedna!!

Polecane posty

Gość dumam i dumam
Ide spać dla info połowa australijczków dostanie raka. Takie życie na coś trzeba umrzeć. Jak zwykle nikt mnie nie czyta . Pa pa

Gość lowpedsss
ja się tam boję wirusów ,mam pewnie wystarczajaco dużo polskich

Gość była kotka74
tak debatujecie ........przeciez raka mamy wszyscy ...jednym sie uaktywnia innym nie...i tworza to tylko czynniki ktore sami zapodajemy tzn picie , palenie brak snu i witamin ipt ......o raku wiem duzo 2 osiby z rodziny mi zmarly zajebiscie bliskie (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((88

Gość Jolealaala
Nie elegancko jest mówic o pieniądzach np.co ile kosztowało. Jeśli juz to jak zdobyc duże pieniądze można powiedzieć to przynajmiej wymaga jakieś wiedzy a posiadanie jej to już jest coś.

Gość hgg
gastroskopia profilaktyznie?! Tyś zgłupiała chyba! Może jeszcze CT? ech, szkoda słów ;/ w hiszpani nie byłam, ale we włoszech nie miałam żadnych objawów uczuleń

Gość lowpedsss
Nergal przyjechał z wakacji chory

Gość była kotka74
czyli kolarowce albo jezowce.... tam jest inny *** zwierzyniec *** nasepnym razem szukaj wody bez tych zyjatek... bo skoro we Wloszech Cie nie uczulilo ....

Gość dumam i dumam
Tak gastro jest profilaktycznie i kolanoskopia. Ponieważ jeśli dostaniesz raka jelita i nie wykryjesz go w kilka lat to już po tobie. A wykryty wcześnie = 100% wyzdrowienie. Dla info w szwajcarii każdy do 18 roku życia przechodzi 2 kolano, 2 gastro i jeden raz mri. PROFILAKTYCZNIE.

Gość była kotka74
Jolealaala a ja sie nie zgodze , bo jak cos kupie tanio to zaraz kolezanka muwie aby wiedzialy i mogly sobie tez kupic ....albo dzwonie czy im nie wziasc bo sie oplaca ....

Gość była kotka74
mowie ******************* sorki

Gość hgg
sorry, ale dla mnie to głupota, onkologiem nie jestem, ale wiedzę kliniczną mam. Tak inwazyjne badania to jak amniopunkcja w czasie prawidłowej ciąży bez obciążen w wywiadzie tak kotka, dzieki za wiedzę o koralowcach, bede pamiętać ;)

Gość dumam i dumam
Zawsze podziwiałem za to kobiety :) Że wiedzą ile chleb kosztuje albo jogur i że tu jest x groszy tańszy :) Owszem są trochę głupie w stylu przeceniony ciuch = okazja. A wcale może nie być przeceniony ale do żywności się nadają.

Gość lowpedsss
głupia zarozumiała lekarka, pewnie trzepie kasę na frajerach, za wizytę bierze 150 zł i szpanuje. Po co mówić w ogóle ile co kosztuje?

Gość była kotka74
dumam i dumam tak a polska jest tak bogata jak Szwajcaria , ze robia nam badania ........ spadamy wszyscy do Szwajcarii bo Polski nie stac na to ((((((((((((((((((((((((( i chuj ze place 500 miesiecznie na jebane kasy chorych

Gość dumam i dumam
Nie są strasznie inwazyjne co nieprzyjemne... A badanie płodu będzie na dzień dobry za 5 max 10 lat Bezinwazyjne dla każdego. I jak ci się dziecko nie podoba to do kosza. Takie życie.

Gość hgg
lowpedsss, to skoncz medycynę to też bedziesz trzepac 150 za wizytę ;) tymczasem idę spać bo jutro kolejny dzień" żerowania na frajerach " jak to określiłeś pozdrawiam

Gość lowpedsss
kupiłam stary samochód chociaż stać mnie na nowy żeby mojemu bratu nie bylo przykro, niestety nie che żebym mu pomagała finansowo

Gość dumam i dumam
W szwajcarii to nie jest za darmo ale jest obowiązkowe. Nie myl pojęć W szwajcarii nie masz ubezpieczenia i nie masz nfztu. Jednie jak jesteś bezrobotny możesz się zarejstrować i dostaniesz opiekę W RAZIE ZAGROŻENIA ŻYCIA. Normalnie każdy wykupuje pakiet jaki chce. Zazwyczaj ok 500 - 1 tyś franków. I tam masz wyszczegulnione co masz bezpłatnie a co dopłacasz. Identycznie jest w usa. jak bierzesz pakiet za 300$ płacisz za dentystę itd Jak za 1$ nie płacisz za nic

Gość lowpedsss
zarobiłam w tym roku tyle że spadłabyś z krzesła

Gość była kotka74
dumam i dumam a pewnie ze wiemy , no cholera jak karkowka kosztuje 18.50 a jest promocja za 12.50 (obwachiwalam osobiscie ) swierza ..to jak nie wziasc 6 kg , bo sezon grilowy juz po co mam potem przeplacac jak moge sobie zamrozic , przynajmniej przy mrozeniu bakteri sie pozbede

Gość zenek1234567
... To znaczy, że mam rozmawiać przez zestaw słuchawkowy ? :D Poza tym bez przesady, co innego jak ktoś wyciąga tel za 100k :) Ale za 3 to w pierwszym lepszym abonamencie dostaje sią za zeta :)

Gość dumam i dumam
No widzisz a ja nie wiem kompletnie nic. Idę do biedronki czy tesko czy tam czegoś i biorę co potrzebuje. BO NIE MAM POJĘCIA ILE CO KOSZTUJE!!! I na to czekają właśnie sklepy. Ja nie wiem czy chleb powinien kosztować 3 czy 4 pln. A mydło nie wiem 1pln czy 3 pln. Po prostu jak są rzeczy to staram się brać tańsze. A kobiety to kurde wiedzą czy mleko kosztuje 2,19 czy 2,27.

Gość była kotka74
jak bierzesz pakiet za 300$ płacisz za dentystę itd Jak za 1$ nie płacisz za nic nie czaje tego hmmm

Gość dumam i dumam
znowu paranoja nie ma tel za 100tyś chyba że na zamówienie. A niemal na pewno żaden polak nie ma. Dla szejka kosztować 100tyś $ z diamentów i pyłu diamentowego. Dla jakiejś tam narzeczonej. A złotą nokie to za 3k kupisz.

Gość lowpedsss
laska musi się chwalić, po prostu taka jej natura

Gość była kotka74
no niestety ........ my wiemy ..a ile razy zjeby dostales , ze za drogie wzioles ??? :P ....ja nie lubie marek typu biedronka , lidl kocham moje sprawdzone ale z innej pulki ..ale kupuje je promocyjnie ........ tak aby na balleysa mi zostalo .P

Gość dumam i dumam
Normalnie... pracujesz i pracodawca ma podpisaną umowę z jakimś towarzystwem. Nazwijmy to NFZ. Możesz u tego pracodawcy wziąść zazwyczaj jeden z 3 wariantów. Ale nie musisz możesz sobie wybrać u dowolnej firmy jaki chcesz pakiet. I za ten pakiet płacisz normalnie. TYLKO MUSISZ JAKIŚ WZIĄŚĆ. Możesz wsiąść najtańszy ale np za operację wyrostka zabulisz z własnej kieszeni kilka tś franków lub dolarów. Albo najdroższy i nie płacisz za nic. Albo pomiędzy np dentyste do któregoś tam zęba gratis albo na jakichś tam materiałach. I np płacisz za prześwietlenia. I cześć za operacje. No i dzieci są dopiswane do twojej polisy. Polise możesz zmieniać co 2 lata. Tak ze chcesz dużo zarabiać a jesteś zdrowa mozesz zaryzykować i kilka lat jechać na taniej polisie. Chorujesz wybierasz drogą.

Gość była kotka74
to sie walnoles......bo napisales odwrotnie ze jak 1 s to nic nie placisz ...oj nie pijemy tyle rybka .P

Gość dumam i dumam
Tylko w tych krajach to jest upierdliwe żę kurwa jak nie weźmiesz dobrej firmy to szipal może nie mieć z nią umowy i musisz dymać kilkaset m do kliniki z którą jest podpisana umowa. Na pewno mają tak USA, Australia, Szwajcaria. Czy inne kraje nie wiem.