Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

keysy2121

moja pierwsza ciaza luty 2013

Polecane posty

NICK..............Termin por.......tydz. ....... plec.....wiek......miejsce. MAMA2013LUTY..14.02.2013......19..........synek... .22........Rzeszów http://www.voila.pl/413/c31j9/?1 - zdj1 http://www.voila.pl/413/c31j9/?2 - zdj2 keysy2121.........26.02.2013.......16......??...... .21.......Mogilno http://www.voila.pl/385/jnbbv/?1 Mania***............06.02.2013.......21...dziewczynka...25 .....Rybnik http://www.voila.pl/358/e9d6v/?1 kaziorek84........01.02.2013.......18.....??......28 ........Rzeszów Laura 85...........10.02.2013 ......16.....??.......27.......w stronę Suwałk CałaSzczęśliwa...23.02.2013.......16.......??..... ..21...........łódź Kasia-Angel.......28.02.2013.........16.....??.........23 .........Jelenia Góra http://www.voila.pl/134/el19i/?1

mania to ty bylas na usg zwyklym czy 3d? tak ci juz wszystko powiedzieli? kurde mi nic nie mowili ciagle mowia ze to za wczesnie. a chcialabym wiedziec czy wszystko ok. byla bym spokojniejsza. a dzis jet masakra bo jestem przeziebiona. w nocy normalnie oddychac nie moglam umieram. zeby to tylko dzidziusiowi nie zaszkodzilo. tak sie martwie zeby wszystko bylo ok

keysy2121 ---> co wizytę mam robione usg 3d/4d :) mój doktorek ma dobry sprzęt więc też z płcią był pewniak :) a teraz to chyba było te badanie połówkowe już bo serio bardzo wnikliwie wszystko badał... a ty chodzisz prywatnie czy na NFZ? a co do brzuszka to tak jak pisze MAMA2013LUTY - zobaczysz jak cię w momencie wysadzi :) ja miałam pierwszy raz noc zawaloną, myślałam ze na pogotowie pojadę, mąż na nocce , dobrze że mama była, o 3 w nocy obudził mnie straszny ból żołądka i pleców...nie mogłam sobie miejsca znaleźć..aż biało przed oczami miałam i oblewał mnie zimny pot :( coś mi chyba nie siadło na żołądku... masakra jakaś...zaraz brzuch też był twardy... rano też ciezko jeszcze z dojściem do siebie ale teraz już super... trzeba uważać co się je...mi chyba zaszkodziła kapusta kiszona :(

mania to ty masz zajebiaszczo z tym usg. jeszcze powiedz mi ze za kazdym razem dostajesz fote albo plytke? apropo tego bolu to nie martw sie. ja tez sie tak kiedys zwijalam i chcialam jechac na pogotowie ale pojechalam do zaufanej p doktor i mi powiedziala po pierwsze surowe owoce przedewszystkim sliwki po 2 kapusta i swieza i kiszona po 3 gazowane. to nas ciezarne teraz zabija... powaga ja wczesniej moglam jesc wszystko gorace fytki zapite zimna kola i nawet mini wzdeci nie mialam a teraz.... nwet po gazowanej mineralnej umieram juz nie mowiac o coli, odstwilam wzdymajace owoce i surowki z kapuchy i jest o wiele lepiej. tez mialam tak jak ty zimne poty i na kibelek i tak caly dzien ale to wtedy jeszcze nieswiadoma nazarlam sie brzoskwin i zjadlam pol tony surowki na obiad popijajac to woda min gaz. i tak sie to skonczylo. a teraz przy diecie jest juz ok

apropo nocy to ja juz 2 nie spie bo przeziebiona jestem i tak co 10 min smarkam a coo 15 sikam wiec tyle mam ze spania

keysy2121---> tak, mam zdjęcia z każdej wizyty :D nawet po kilka :D a na tej ostatniej wizycie dostałam nawet wydruk A4 dla mamy :P bo zapytałam czy mogę mamę zabrać na nast usg to powiedział że zrobi wyjątek i może mama przyjść zobaczyć wnusie :) i wydrukował jej na już zdjęcie specjalnie dla niej ;) jednak prywatnie to prywatnie, przed ciążą chodziłam na NFZ to mimo że staraliśmy się dwa lata to nie skierował mnie nawet na żadne badanie hormonów, a jak poszłam do dr Grudnia to odrazu miałam badania, laparoskopie i dziś jestem szczęśliwa bo noszę pod serduchem naszą córeczke :D a tak to by pewnie trwało do dziś... Co do bólu to juz na szczęście po nim :) czuję się bardzo dobrze :) i już wiem że muszę uważać z jedzeniem :)

mania ale ci kurcze zazdroszcze... tu nawet prywatnie sie nie wysilaja wiec nie bede im pchac kasy... ja mam zdj tylko z 4 tyg i z 16 ale musialam po nie jechac 50 km specjalnie bo na mogilenska sluzbe zdrowia to za wiele

oj to przesrane faktycznie ... no ale co zrobić...najważniejsze ze wiesz ze wszysto w porządku...a to masz wizyty prywatne i nie masz usg co wizyte?

ja chodze prywatnie i mam caly "album" juz zdjeciami i do tego dwie plytki z calym USG :) i lekarz mi doradza co do witaminek i wogole, odpowie na kazde pytanie, jestem bardzo zadowolona z tego i jezeli chodzi o zwolnienie L4 to bez problemu dostaje, natomiast na NFZ u innej pani musialam prosic o zwolnienie z jednego glupiego dnia...:/ teraz czekam na badania polowkowe i tez bede miala plytke i zdjecia :)

n a wlasnie na nfz chodze... ale teraz ide do innego lekarza i jak tamten tez nie spelni moich oczekiwan to pojde prywatnie

Witajcie dziewczyny! Nie było mnie kilka dni, bo się mocno przeziębiłam i cały czas się wygrzewałam i nie miałam siły nic robić. Przez zatkany nos i ból gardła nie mogłam spać 2 noce. Na szczęście w międzyczasie, 18-go byłam na wizycie u swojego ginekologa. Tak jak myślałam - tylko domowe sposoby.... czosnek, sok z cebuli itp... Ewentualnie krople do nosa i paracetamol. Już dużo lepiej się czuję - na szczęście, bo byłam niespokojna że moja dzidzia może też się gorzej poczuć. Ale widzę że tutaj też przeziębienie dotarło... To chyba te zmiany pogody. Niestety nie dowiedziałam się jaka płeć, ale za 4 tygodnie na połówkowym obiecał że będzie wiadomo a jak nie to on daje 10 zł ;) Poza tym wszystko dobrze ze mną, z wynikami badań i dzidzią, ładnie rośnie ;) A jak dzisiaj u was?

hej Kasia :) to dobrze że już lepiej , chyba każdego czeka choróbsko przez tą pogodę :( I najważniejsze że z dzidzią Twoją wszystko dobrze:) Ile już ma cm? U mnie dziś leniwo bardzo :) rano tylko zakupy i rozglądanie się za sukienką bo za miesiąc mamy złote wesele dziadków i kompletnie nie wiem co ubrać... :( nie chce też wywalać zbędnych setek na typowo ciążowe sukienki, bo wiem ze ich juz nie ubiore...ewentualnie na święta jak sie zmieszcze :P ale wolałabym coś bardziej uniwersalnego :)

Witam! Mamuśki mam nadzieję że nie pouciekacie na nowy temat forum, tylko będziemy w miarę możliwości tutaj pisać do końca ;) Czuję się dziś średnio - w nocy trochę gorzej, mam nadzieję że szybko przejdzie. Mania - Myślisz że jak teraz kupisz sukienkę to za miesiąc nadal będzie dobra? hi hi ;) Dzidzia miała we wtorek ponad 11 cm, ale nie dostałam tym razem zdjęcia. MAMA2013LUTY - co Ci jest? Pogoda, przeziębienie, coś poważniejszego, czy taki dzień? A gdzie reszta dziewczyn, chyba przeniosły się na inne tematy... ;(

NICK..............Termin por.......tydz. ....... plec.....wiek......miejsce. MAMA2013LUTY..14.02.2013......19..........synek... .22........Rzeszów http://www.voila.pl/413/c31j9/?1 - zdj1 http://www.voila.pl/413/c31j9/?2 - zdj2 keysy2121.........26.02.2013.......16......??...... .21.......Mogilno http://www.voila.pl/385/jnbbv/?1 Mania***............06.02.2013.......21...dziewczynka...2 5 .....Rybnik http://www.voila.pl/358/e9d6v/?1 kaziorek84........01.02.2013.......18.....??......28 ........Rzeszów Laura 85...........10.02.2013 ......16.....??.......27.......w stronę Suwałk CałaSzczęśliwa...23.02.2013.......16.......??..... ..21...........łódź Kasia-Angel.......28.02.2013.........16.....??.........23 .........Jelenia Góra http://www.voila.pl/134/el19i/?1 18Karola18......10.02.2013.....20.....dziewczynka....18.....Sokółka http://www.voila.pl/388/ern1z/index.php?1

taki jakis dzien mialam, a dzis od samego rana sprzatalam 70m2 mieszkanie i tak mnie boli brzuszek teraz ze nie wiem co robic... :(

MAMA2012LUTY - Ty pewnie tak jak ja nie lubisz sprzątać na raty, tylko całe mieszkanie naraz, ale niestety teraz musimy - każdego dnia po trochę i co chwilę odpoczywać, nie od razu szybko, szybko, bo wtedy zawsze Cię będzie brzuszek bolał, musisz się oszczędzać...

Gość sysia09
ja sie dzisiaj czuje dobrze tylko w nocy obudzilam sie i nie moglam usnac a nic mi nie dolegalo....

Gość sysia09
witam przyszle mamuski:) co tam slychac? Jak tam wasze zdrowka? U mnie wszystko dobrze wkoncu sie doczekalam ruchow mojego malenstwa:) super uczucie;) Milego dnia:)

hej dziewczyny :) coś tu ucichłoooo... :( Kasia-Angel ---> co do sukienki to własnie szukam jakiejś szerszej w brzuchu, a najlepiej takiej co się poddaje :) jedną nawet mierzyłam ale wyglądalam w niej na 10 lat więcej :P bo czarnaaa.. :/ musze szukać dalej, a nie chce zostawiać na ost chwilę bo wybredna jestem i mogę później nie zdążyć :P 18Karola18 ---> napisz coś więcej o sobie :) dopisałaś się tylko do tabelki :) p.s. śliczny brzusio :) MAMA2013LUTY ---> już lepsze samopoczucie? nie przemęczaj się ... sysia09 ---> piękne uczucie prawda? :) jak to czułas ? typowe kopniaczki czy takie bardziej bulgotanie? :) u mnie juz często Majcia kopie, mężuś niestety nie umie tego wyczuć :P bardziej jak ucho przyłozy to słyszy że się coś tam rusza hihi...też sie nie umiem już doczekać jak poczuje kopniaka w rękę... ajjjj :)

Gość sysia09
uczucie super az sie sama buzia cieszy:) to takie leciutkie kopniaki maz jak przylozy reke to juz czuje:) Dzisiaj mam strasznego lenia nawet mi sie nie chce robic obiadu :) ale trzeba sie zmotywowac bo mezus przyjdzie glodny z pracy:)

Gość sysia09
uczucie super az sie sama buzia cieszy:) to takie leciutkie kopniaki maz jak przylozy reke to juz czuje:) Dzisiaj mam strasznego lenia nawet mi sie nie chce robic obiadu :) ale trzeba sie zmotywowac bo mezus przyjdzie glodny z pracy:)

Gość sysia09

Gość sysia09
cos mi sie zacielo i trzy razy dodalo to samo... Przepraszam:)