Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla na wszystko

kiedy do chodzika

Polecane posty

Gość ambasadorka ciepła
Poprosze o naukowy dowód takich teorii:D Zatwierdzony i podpisany przed specjalistę. Nie o artykuły z google.

Gość do ambasadorki
LEPIEJ NIE WYPOWIADAJ SIĘ, JESTEŚ ZA GŁUPIA NA TĄ ROZMOWĘ.

Gość o rany ale problem
dziewczyna która zadała pytanie już wie co zrobic. Moim zdniem słusznie ze nie kupi tego sprzetu. ambasadorko coś nerwowa jestes. I tak nie przekonasz nikogo do swojego zdania (na szczęście).

Gość ambasadorka ciepła
Wypowiadać się nie powinnam. Za dużo tu wykształconych i doświadczonych matek:D Które czerpią wiedze z artykułów w internecie:D Nie mamy o czym rozmawiać. Powtarzacie tylko zasłyszane historie. O czy tu mówić - skoro nawet nie wiecie jak korzystać z chodzika. Więc jak wogóle rozmawiać o jego zaletach i wadach? Wady wynikają z braku umiejętnosci obsługi tej skomplikowanej maszyny:D Nie sądziłam,że to możliwe:D

Gość szumiąca wierzba ///\\\
mój synek zaczął chodzic późno-miał 16-m-cy bez pomocy chodzika- w tym samym wieku zaczęła chodzic córka mojego brata-5 m-cy młodsza od mojego syna mój nie miał chodzika i wszyscy mówili,że cos z nim nie tak, że mam chodzik kupić-nie kupiłam pozwoliłam mu raczkowac , kucać-w końcu wsatł i poszedł bratanica odkad zaczęła siadać była w chodziku-po kilka godzin, przerwy , na spanie, jedzenie, przewijanie-bratowej sie nie chciało po niej sprzatac-wiadomo raczkujące dziecko zajrzy wszędzie i trzebe uwazać, a wchodziku już wszędzie nie dojdzie efekt jest taki, że mała ma krzywe nózki-wygiete lekko jak pałaki, chodzi i biega na paluszkach-a oboje w tym roku skończa 3 lata rok młodszy syn kuzyna też w chodziku-to samo-chodzi na paluszkach, chwiejnie i niepewnie-ale chyba nie ma reguły

Gość ambasadorka ciepła
Nikogo nie przekonuję. Chodziki pozostawmy tym którzy wiedzą jak z nich korzystać by nie zrobić krzywdy dziecku. Mniej inteligentni niech sobie darują bo rzeczywiście moga skrzywdzić dziecko:D

Gość ambasadorka ciepła
szumiąca wierzba ///\\\ Właśnie o tym pisałam:/ I przez takie matki krąży pogląd,że chodzik szkodzi:/ Dziwne by było,żeby nie szkodził skoro dziecko praktycznie non stop w nim siedzi:/

Gość nie lepiej jesli
Ambasadorko-ok :) Po co sie tak spinac, na 10-15 minut dziennie-ok. rozumiem, o co Ci chodzi. Ja mam w sumie zle wspomnienia odnosnie chodzika. Zaobserwowalam w swoim otoczeniu tendencje, ze dziecko na swoje pierwsze urodzinki powinno juz chodzic. A moja corka zaczela co dopiero raczkowac, gdy miala 11 miesiecy. I kolezanki, rodzina meza wmawiali mi, ze dziecko zle sie rozwija i jest uposledzone, bo nie wstaje, nie chce chodzic. Mialam ich odsc, czare goryczy przelala sytuacje, gdy szwagierka i tesciowa wbrew mojej woli kupily malej chodzik. Nie szkodzilo im, ze mala byla wysoka, za wysoka juz do niego. Twierdzili uparcie, ze jak siedzi w nim jak na krzesle, bo ma za dlugie nogi, to niech sie uczy wstawac (a ten material wewnatrz, to jej do kolan siegal jak ja postawili na sile). Zrobilam awanture, bo spokojne tlumaczenia nic nie daly. To obie sie obrazily, ze chcialy zrobic dziecku prezent, a ja narzekam i niewdzieczna jestem. a przeciez wczesniej juz byly rozmowy, gdzie wyrazalam swoje zdanie-ze chodzika stosowac nie bede. A mala robila wszystko wg swoich mozliwoisci, kolo 13 miesiaca sama zaczela wstawac przy meblach, a potem, chodzila za raczke. Zasiegalam opinii rehabilitanta (mojego kuzyna), zeby tesciowa w koncu zrozumiala, ze nie mozna dziecka zmuszac-i on powiedzial, zeby nie stawiac na sile dziecka. Co do bezpieczenstwa-moje dziecko bylo ostrozne, chodzilo zaq reke, bo balo sie pusci, a jak juz pokonala strach (trzymala na podworku pilke i z nia ruszyla) i zaczela sama chodzic, to jak jej nie pasowalo, to po prostu sobie siadala.

Gość bo ty jesteś specjalistką
pozjadała wszystkie rozumy glupia kwoka. zjadła strawila i nie ma zadnego hahaha. Zal mi ciebie

Gość ambasadorka ciepła
A mi żal tych którzy z dziecięcego chodzika prawidłowo korzystać nie umieją:D

Gość odnośnie chodzika
jaki jest sens kupowania czegoś na 5 minut dziennie? Czyli to jest generalnie niepotrzebne, albo ktos nie ma co z kasą robic...

Gość ambasadorka ciepła
NIGDY nie powtzrałam jak mantry głupot przekazywanych przez innych. Sama upewniam się czy racja to czy nie. I przekazuję innym co wiem. Nie muszą tego respektować i dalej wierzyć w zasłyszane z krzywego źródła informacje. Trzeba mieć swój rozum. TYLE W TEMACIE.

Gość nie lepiej jesli
Moja mala sie wyrywala, gdy ja chcieli wkladac w chodzik, czula sie zle i nienaturalnie w nim. Za to, gdy zaczela sama wstawac, to zrobila sobie z tego chodzika podporke i pchacz :)

Gość ambasadorka ciepła
wanienka też jest na kilka minut dziennie - też zapewne niepotrzebna:D

Gość nie lepiej jesli
Cenna uwaga-po co kupowac chodzik, z ktorego bedzie sie korzystac 10 min dziennie :D Ale kazdy robi jak uwaza-jak juz chodzik, to byleby z umiarem :)

Gość nie lepiej jesli
nie porownuj wanienki do chodzika. Wanienka-niezbedna do czynnosi higienicznych, chodzik-niekoniecznie niezbedny. Porownania masz z d... wyciagniete :P

Gość odnośnie chodzika
lepiej kup książkę odnośnie tematu a potem się wypowiadaj. Nie słuchasz innych więc kazałas dziecku dotknąc ognia aby się przekonalo że gorące? fajna z ciebie matka- patologia!! W chodziku ile będzie dziecko chodziło max 2 miesiące, dziecko w wanience kąpie się dłużej, nie wiedziałaś brudasko???

Gość ambasadorka ciepła
Książek nie potrebuję - już wystarczająco wykształcona jestem:D Wiesz ja swoje dziecko kąpie w wannie - ma wygodniej:) A ty swoje kisisz w wanience?:P

Gość ambasadorka ciepła
Po raz kolejny - chodzik potajemny morderca:D Porównywany do ognia:D No szok:D

Gość dziewczyny słuchajcie
ta ambasadorka to zapewne jakaś niezrówanoważona małolata(sądząc po wypowiedziach), dajmy jej już spokój, przyznajmy rację i niech spada stad. Przecież dzieci w jej wieku muszą miec zawsze rację. jeszcze się popłacze gdy przeczyta jakie są konsekwencje korzystania z chodzika. Żal mi takich jak ty niedorozwojów

Gość dziewczyny słuchajcie
wykształcona hahahahahahahahahahaha jeśli dostatecznym wykształceniem nazywasz testy gimnazjalne, no sorry ale twoje wypowiedzi świadczą tylko o takim wykształceniu.

Gość ambasadorka ciepła
Miło mi,że tak młodo mnie odbieracie:D Czuje się młoda duchem:D

Gość tylko ofermy
tylko ofermy nie potrzebują książek

Gość ambasadorka ciepła
Podważając moje wykształćenie udowadniasz tylko,że bardzo przeszkadza Ci,że ktoś ma inne zdanie:D Uspokój się już - wrzuć na luz:D

Gość ja bym się nie cieszyła
one oceniają twoją inteligencję, jesli się nie zorientowałaś :( przykre

Gość ambasadorka ciepła
Inteligencją moją się nie martwcie - mam większą niż wy razem wzięte:/ Swoją drogą zachowujecie się jak droczące się dzieci - ktoś ma inne zdanie to się już z nami nie bawi.

Gość szuszu wioerz
a jakie są korzysci wynikajace z używania chodzika przez dziecko?

Gość chodziky
witajcie, ja miałam ten sam problem co autorka kupic/nie kupic. Jestem dosyc dociekliwą osobą więc spytałam lekarza rodzinnego, pediatrę, trzech ortopedów oraz byłam w poradni preluksacyjnej. Wszyscy jednogłośnie powiedzieli chodzikowi NIE. Bo po co? Żadne z nich nie wymieniło żadnej zalety tego sprzętu. Mi ich potwierdzenie wystarczy, nie kupie chodzika.