Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k1w89

filologia polska

Polecane posty

Gość k1w89
Boże.. może ja się do tego nie nadaję>;p brzmi to strasznie ;p

Gość tanieczaniołem
a dla mnie i strasznie i kusząco...

Jest straszne, ale da się przeżyć. Ja jestem chowana na diachronii, więc mnie historyczna bawi, tak jak historia literatury. Za to teoria literatury to był dla mnie koszmar. Niby zdałam, niby za pierwszym podejściem, ale niewiele pamiętam z tych rzeczy, których nie używam na co dzień.

Gość k1w89
a ludzie, którzy nie mają pojęcia na temat tych studiów wypowiadają się, że to nic wielkiego skończyć polonistykę.. denerwuje mnie to ;p

Gość laulenka88
A Uniwersytet Gdański?

Myślą pewnie, że to takie bzdury jak na polskim w szkole. Jedna lekturka omawiana przez tydzień, jeden wierszyk przez godzinkę. A jakby mieli czytać te strukturalistyczne bzdety z teorii lit., które mają po kilkaset stroni dalej nic z nich nie wiadomo, to by zobaczyli, jak to fajnie.

Gość k1w89
wiele humanistycznych kierunków jest niedocenionych..

Gość gość
Hej, zamierzam w tym roku studiować filologię polską na UW. Czy ktoś mógłby odpowiedzieć na kilka pytań ?

Gość daritka09
widzę, że pokrewne dusze tu znajdę :)) również skończyłam studia licencjackie na UŚ - filologia polska. teraz zaczynam mgr i rzeczywiście gramatyka historyczna to jest piekło... scs - wykład plus zaliczenie z prof. R jeszcze do przejścia ;)) ale morfologia to koszmar. teoria literatury, czy przedmioty językoznawcze są dość ciekawe i mnie nie sprawiły trudności. zgadzam się z tym, że fp na UŚ jest wymagającym kierunkiem - świetna kadra, zajęcia ciekawe (oczywiście dla zainteresowanych) ogółem bardzo sobie chwalę. egzaminy są trudne - ale dlatego wszystko stoi na wysokim poziomie. polecam.

Hej! czy jest tutaj ktoś kto się zna na retellingu bajek?? potrzebuję zretellingowac dowolnie wybraną bajkę ale wykładowcy ciągle coś nie pasuje... nie mam już pomysłów..