Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Normalna na kafe

Jak nożna być IDIOTKĄ i mieć dzieci po 40-stce???

Polecane posty

Gość dm gn
jakoś na tym wątku są kobiety po 40 które widać po opiniach przeklinają gorzej niż nie jedne nastolatki i wy mówicie ze 20 latki sa gorszymi rodzicami ? mam 24 lata- czuję , że pijesz do mnie- otóż ja uważam, że jest to prywatna sprawa kto ma kiedy dziecko, sama się nie wrąbię jeszzce dłuuugo w pieluchy- o ile w ogóle:) Będę bronić kobiet mających dzieci później- bo jedynie świadome macierzyństwo uważam za mądre.

Gość dm gn
Wiadomo musicie się jakoś wyżyć dowartościować bo jak kobieta ma 18- 20 lat to nie może być dobrą matką . w wieku 18- 20 lat to się jeszcze powinno uczyć- jeśli nie studiować, to zdobywać zawód.

"w wieku 18- 20 lat to się jeszcze powinno uczyć" "w wieku 40 nie powinno " powinno , nie powinno .... a kto ma o tym niby decydowac .... hmmm ludzie co wam do tego - po co tworzyć schamaty - niech kazdy robi co chce - nie szkodząc innemu i bedzie pieknie

a ja się zastanawiam jak można być idiotką i rodzić dzieci przed 20-stką? a potem marudzić na kafe, że chłop zostawił, pracy nie ma i życie sobie zniszczyłam. :)

żona-.....dzięki Bogu ,bo myślałam ,że jestem nienormalna ,że w moim wieku jeszcze się dokształcam:D

jak mozna byc taka idiotka i miec dziecko w wieku 20 lat? zakopac sie w pieluchy i gowienka swojego anioleczka i swiata poza nim nie widziec. niektorzy wola sie wyszalec i korzystac z zycia, dzidzia moze poczekac, lepiej zeby miala starsza, doswiadczona zyciowo mame, ktora zrobila w zyciu swoje niz jakas malo ambitna malolate, ktorej sie sie wiecej w zyciu nie chcialo zrobic niz byc inubatorem i kura domowa. taaaa.... bo wszytskie 20 paro letnie mamusie wygladaja po ciazy jeszcze lepiej i szczuplej niz przed ha ha ha

He he, a jak można wtykać nos w cudze sprawy? Ja tam jestem zdania, że każdy powinien mieć dziecko wtedy, kiedy jest na to gotowy i kiedy tego chce. A czy ma 18 czy 40 lat, to tylko jego sprawa. A co do nauki - inteligentny człowiek uczy się całe życie. I zawsze wie, że może nauczyć się czegoś jeszcze, ja dzisiaj nauczyłam się piec jagodzianki :)

Gość dm gn
jasne, ale same przyznacie, że laska bez szkoły i zawodu- w wieku 18 lat jest SKAZANA na pomoc osób trzecich. czasami odpowiedzialnego tatusia dziecka(rzadkość) lub własnych rodziców. Moim zdaniem szczytem głupoty jest wpakowac się w pieluchy jak się samemu nie potrafi zapewnić niezależności finansowej itp. Potem żyłują takie dziecku i pretensje do całego świata... dziecko to odpowiedzialność.

Ja akurat mam koleżankę, która w wieku 18 lat została mamą i . . . nie liczyła na nikogo. Owszem partner, a obecnie mąż się poczuwał, ale pech chciał, że chłopak miał wypadek i wylądował jako leżący w łóżku na prawie dwa lata. Ona założyła swoją działalność i dała radę utrzymać siebie, jego, dziecko i wynająć mieszkanie ze swoich zarobków i jego renty - miał chyba 300zł..:O. Nie było im łatwo, ją to wiele kosztowało, ale kiedy on po rehabilitacji wrócił do w miarę normalnego funkcjonowania, to ona poszła do zaocznego liceum, zrobiła maturę, studia. Nadal prowadzi swoją działalność - robi biżuterię i sprzedaje w sieci. Dzięki temu, że mogła to robić w domu mogła się zająć również dzieckiem. Zdaję sobie sprawę, że ona to jedna taka na milion, ale warto sobie uzmysłowić, że i takie osoby się zdarzają. Znam też dziewczynę, która ma obecnie 33 lata i nadal mieszka z rodzicami, nie pracuje, już się nie uczy.... dzieckiem 2 letnim zajmuje się głównie babcia, a mama lata po znajomych...Tata się upłynnił. Także wiek nie ma nic do tego jaką się jest matką. Zależy od indywidualnych cech i od dojrzałości.

Gość jkjkjkjkjk11
kobiety zawsze rodziły dzieci przez cały okres reprodukcyjny- nie zamykały "interesu" w wieku 30 lat, żeby oddawać się nabożnym medytacjom, więc nie wiem za bardzo co cię tak razi, bo to jest raczej naturalne.. no i w ciekawych kręgach się obracasz skoro 40stolatka, to dla ciebie stara rura, a 60ciolatka to babunia. nie wiem- może twoja matka, to zapuszczona babina w chuście na głowie, ale moja w wieku 60 lat jest atrakcyjną zadbaną kobietą na stanowisku i wygląda na max 45 lat.

Gość Ninka 2222
Teraz 40 potrafią wyglądać super.Poza tym pracuję z kobietami w różnym wieku i właśnie te 40 mają w sobie dużo więcej energii niż niejedna 20.

Gość młodamama25
Jak można być idiotką i rodzić dzieci w wieku 15- 16 lat...

Gość Normalna na kafe
O, widzę, że mój temat wywołał dyskusję. Pierwsze dziecko urodziłam mając 30 lat, drugie 33. W mojej okolicy jest sporo pierworódek, które właśnie zabrały się za dzieci, a mają ponad 40 lat! Podstawówkę kończy się dziś mając 12 lat, jeśli urodziły mając 43-45 lat, to będą zbliżać się do 60-siątki, jak ich dzieci skończą podstawówkę. Ponawiam pytanie: jak można być taką IDIOTKĄ???

Gość dfgsdfgdf
no moja droga, to z ciebie tez jest stare pudło. 30stka i pierwsze dziecko, to patologia, a twoje jajeczka, to już tylko do klozetu sie nadają, a nie do poczęcia- dzieci będą tak samo opóźnione jak mamusia..

Gość nana.....
dla mnie to tez debilizm miec matke-babcie Mowcie co chcecie ale nie ma to jak mloda matka-najlepiej do trzydziestki Naturalna,spontaniczna,mloda cialem i duchem A nie stare pudla Wiem wiem,zaraz napiszecie,ze wygladacie na 25,ale coz...nie wierze ;) widze na ulicach takie stare matki w ciazy-wygladaja oblesnie i ledwo sie tocza...blllle...

Też się toczylam pod koniec ciąży - ledwo a nie mam jeszcze 30;-P A swoją drogą co was interesują te matki?

Przerazajace jest to, jak bardzo kobiety MATKI potrafia być dla siebie w.r.e.d.n.e. :-O

Gość Normalna na kafe
Cóż nie byłam najmłodszą matką, ale przynajmniej miałam skończone dwa kierunki, stałą pracę i mieszkanie, więc opłacało się poczekać. Za to te stare pudła to nie myślą wcale. Ich dzieci będą się wstydzić babciomatek. Z jedną taką chodziłam do szkoły rodzenia - wyglądała karykaturalnie z brzuchem.

Gość na kolana sz
sama jesteś stare pudło- stare, dure i zgorzkniałe. śmieć

Gość pytanie za milion brzmi
Ty Autorko też wyglądałaś karykaturalnie w ciąży i tym bardziej teraz z dzieckiem. Matka kojarzy mi się z ciepłem i miłością a Ty jesteś antonimem tych słów...:(

hmmm... 20 lat do podstawówki ... chyba że ty autorko przez 20 lat nie moglas podstawowki skonczyc Trafne :) Czy wypada nie wypada. Korwa zajmij sie autorko topiku swoim zyciem bo czujac twoj jad pewnie nie jest za ciekawe a nie wypisujesz glupoty obrazajac do tego innych. W wieku 40 lat ma sie doswiadczenie zyciowe i jesli sie decyduja to wiedza co robia

Gość ja jestem taką3
......matką... Autorko , nikt nie każe nikomu rodzić dzieci po 40-stce, ale i nie może zabronić..a ty tym bardziej...wiele jadu i złośliwości wypływa z twojej wypowiedzi,,twoje dzieci może będą miały młodszą matkę niż mój syn, ale za to zgorzkniałą, złośliwą , nietolerancyjną ....NIEREFORMOWALNĄ....guzik ci do mojego życia..... MOJE życie i ja poniosę tego konsekwencję. KOBIETY ZAWSZE rodziły po 40-stce , znam sporo już teraz dorosłych ludzi ,właśnie z takich późnych ciąż i jakoś nie są z tego powodu nieszczęśliwi, SĄ NORMALNI.... WIESZ powiedz im ,że w myśl twojej teorii ich nie powinno być , nie powinni się urodzić.. Życzę ci aby twoje życie przebiegało tak jak sobie zaplanujesz , bez niespodzianek...a to nawet w naszych czasach jest niezwykle trudne...nie da się wszystkiego zaplanować i przewidzieć... MÓJ SYNEK jest zdrowy..i bardzo dobrze się rozwija :)

Do saleminkaa8: Piszesz ze ciąza to nie choroba i masz racje ale czy do konca??? Cukrzyca Ciązowa - jak nie bedziesz leczyc i dietkowac zrobisz krzywde sobie i dziecku a nawet mozecie sie przekręcic Nadcisnienie Tętnicze w Ciązy - albo sie leczysz albo do piachu - stan przedrzucawkowy , spiączka i po tobie Cholestaza Ciązowa - choroba wątroby w póznej ciązy. Nie leczona grozi krwotokiem po porodzie i zagraza zyciu dziecka itd itd itd Dalej uwazasz ze to normalny stan????? skoro mozna sie przekręcic!!!

Gość ja jestem taką 3
matką....moja ciąża była normalna, mało przytyłam, ominęły mnie te "ATRAKCJE', o których pisze goja, mimo mojego "podeszłego" wieku:) do końca chodziłam , a nie toczyłam się, do 8 miesiąca chodziłam w butach na obcasach, prowadziłam normalny tryb życia, rodzinny i zawodowy.Poród sn, szybki, bez komplikacji..2 godziny po, poszłam pod prysznic, sama, bez pomocy i śmigałam po oddziale lepiej aniżeli nie jedna 30-stka...nie zawsze " podeszły" wiek to choroby i brak sprawności.

Gość dfgdrgdfghfghfgh
dlaczego nie piszesz o pasztetach? jak brzydcy moga tak krzywdzic dzieci i sie rozmnazac?

Gość do autorkiiii
chciałabym zwrócic uwage autorce ze te "idiotki" po 40 jak je nazwala autorka staraja sie nie raz po kilkanascie lat o dziecko

Gość bez nadziei swiatelko przyjdz
to wychodzi tak ze jak ja mam 31 lat to dzieci juz mam nie miec ???? a co ma zrobic kobieta ktora jest po dlugim zwiazku gdzie miala byc rodzina dzieci ale facet porzucil jak szmate? tez planowalam dziecko , ale co mam zrobic jak facet mnie rzucil i zostalam sama ?? a tez nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek sie zakocham!! :( i nie mowcie ze jak majac 40 sie urodzi to krotko sie dozywa .... bo np moja mama urodzila mnie majac 28 lat , a moja siostre majac 24 lata ... i nie doczekala swoich 58 urodzin!:(

Gość Oalalajsjsj
Widze autorko, ze skonczenie tych dwoch kierunkow nic ci niedalo, bo inyeligencja i kultura nie grzeszysz

Gość e-e-e
Też możesz urodzić chore dziecko i umrzeć, zanim dorośnie.