Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecierpliwamama

Chciałabym już urodzić, ale mąż nie chce mi "pomóc" :)

Polecane posty

Gość niecierpliwamama

Weszłam w 40tc, czyli niby został tydzień do terminu, ale mam już dosyć zgagi, tego ciężaru, bolesnego wypinania się dziecka, sikania co 20min, budzenia i kręcenia się w nocy, ciągłego myślenia kiedy,gdzie i jak to się zacznie...Co mogłabym zrobić, żeby jakoś pomóc dziecku się urodzić? Mąż nie chce się kochać odkąd mam duży brzuch, bo się boi i krępuje:/

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
sex i tak niewiele daje , ja się mało kochałam a urodziłam w 38tc ;) trzeba cierpliwie czekać ;)

Gość Pyzunia 22 lata
najwięcej dzieci rodzi się po gruntownych porządkach :D umyj okna na poczatek?

Gość A może zapytaj
lekarza ginekologa o olej rycynowy? Mnie zaleciła lekarka kiedy byłam w 39 t.c i miałam na noc wypić dwie łyżki stołowe z łyżką mocnej kawy i tej nocy się zaczęły skurcze a na następny dzień w południe urodziłam córkę :)

Gość Ignarashi Ganta
Chcesz, żeby mąż jeździł kutasem po twoim dziecku? Brawo.

Gość pokrzywka alergiczna
skurcze wywołuje też masowanie brzucha i stymulowanie brodawek

Gość pokrzywka alergiczna
i podobno herbata z liści malin nie sprawdzałam tych sposobów, urodziłam 4 dni przed terminem z OM i w terminie z USG genetycznego

Gość niussa
Mój mąż pomagał ale bez efektu. :P

Gość niecierpliwamama
Boję się trochę tego oleju rycynowego, bo podobno są po nim mega sraczki, to prawda?:p Jeśli chodzi o mycie okien,długie spacery i wysiłek fizyczny, to mam już od jakiegoś czasu i nic...Seks odpada, więc właściwie pozostanie jedynie ten olej rycynowy...

u mnie byl seks, chodzenie do 14 pietra po schodach, sprzatanie, okna itp i nic nie pomoglo. Czasem tak jest. W koncu w szpitalu wywolali na sile i skonczylo sie cesarka... Czekaj i juz a jak sie boisz o dziecko to idz to lekarza i z nim pogadaj. moja ginekolog to nawet szczypala macice i nic...

Gość niecierpliwamama
no właśnie najgorsze jest to oczekiwanie i kombinowanie, a i tak na jednego zadziała, na drugiego nie...ja się nie boję o dziecko, bo wizytę miałam w środę i jest ok, we wtorek jeśli nie urodzę znów mam kontrolę, także jest ok...ale chodzi o to, że pierwszy poród (bo to druga ciąża) miałam wywoływany 10dni po terminie, a zaczęło się dopiero 11dni po terminie w nocy, urodziłam 12dni po terminie na wieczór, było długo,ciężko i bardzo boleśnie, dziecko miało cechy przenoszenia, było małowodzie itd...dlatego teraz czekam z utęsknieniem na poród, nawet się tego okropnego bólu nie boję, a strasznie go przeżyłam, po prostu chcę, żeby się wreszcie zaczęło samo, a nie znów ta cholerna oxy:/

Gość Podobnie
Mi w szpitalu kazali chodzić po schodach i masować sutki :D pomogło - wieczorem zaczęły się skurcze. Męża molestowałam 2 tygodnie co 2 dzień - nic nie ruszyło :D

Gość ojojku
rycynowego nie bierz - jest mocno szkodliwy i dla ciebie i dla dziecka. Mi chyba sex pomógł ale mielismy zakaz od poczatku wiec pewnie dlatego tak podziałało. Ale poza seksem umyłam tez okna i klatkę schodową całą - mieszkam w bloku. No i tłumaczyalismy oboje dziecku ze czekamy po tej stronie i ze tu jest fajnie :)

Gość niecierpliwamama
no to męża nie będę molestować na siłę jak nie chce bidula, jego strata hehe:p może jutro pyknę klatkę schodową, bo też mieszkam w bloku, okien mi się już nie chce myć, na spacery latam, zakupy robię, ciągle sprzątam, po schodach w te i wewte i nic...boję się tego rycynowego, a napar z liści malin na mnie nie działał...może sobie sutki wymasuję:p wolałabym jednak, żeby mąż to zrobił hehe:D

Gość aHajka123
Eee, ja chodziłam w ciąży z pessarem, zakaz seksu, mocne zagrożenie porodem przedwczesny. Pessar mi zdjęli w 37 tc i "hulaj dusza, piekła nie ma", po miesiącach postu seks codziennie, czasem po kilka razy... i co- i nic, urodziłam dokładnie w terminie.

Gość niecierpliwamama
ahajka - czyli pozostaje czekać i tyle:D szkoda,szkoda...mam nadzieję, że jednak samo się zacznie

Gość szczypaj
suty :D

Gość dołĄczyć
ja w ogole nie wiem jak mozna uprawiac seks z wielorybem :o nie wiem dlaczego sie dziwisz mezowi, i tak chlop powinien dostac medal ze jest w stanie patrzec na taka pokrake :o

Gość niecierpliwamama
:D

Gość niecierpliwamama
a masz czarodziejską kulę, że wiesz jak wyglądam?;p hehehehehe

Gość kjhvc
u mnie sex "pomogl" :D wprawdzie to byl juz 39 tydzien ale do terminu mialam jeszcze 10 dni. sex ok 23, trzecia w nocy- wody odeszly ale urodzilam dopiero o 22:45

Gość kjhvc
aaa, zapomnialam! dostalam jeszcze 4 oxy. bo malej cos sie nie spieszylo :D dopiero po 3 cos zaczelo sie dziac ale slabo, wiec dowalili mi 4 :D

Skladnik w spermie ponoc dziala ,gdy szyjka juz dojrzala w pelni jest napewno nie przed terminem,u mnie nie podzialalo,ale czuje ze dzis w nocy ruszy,tak mnie cmi od krzyza,jestem 4 dni po terminie i poprostu mam przeczucie...

Gość neubfwiaf
Ja urodziłam w 41 tygodniu, 10 dni po terminie. A robiłam wszystko od 38 tc. Myłam okna, szorowałam podłogi, wchodziłam po schodach do domu-5 piętro, łaziłam dużo, nosiłam zakupy, prałam, prasowałam, drażniłam suty :D NIC. W szpitalu po oksy też nic :D Zaczęło się w nocy o 4 nad ranem, ale od razu pełna parą :D Ale i tak miałam cc...

Gość mąż krzywdy dziecku nie zrobi,
ale jak to nie ten czas to i tak nie pomoże, choć mi pani dr powiedziała, żebym męża "wykorzystała", bo w nasieniu są prostaglandyny, które mogą przyspieszyć sprawę. To było w ostatni czwartek, zaczęła mi się już wówczas rozwierać szyjka na 1,5-2 cm i.. dalej nic. Mąż miał dobre chęci, ale nie zadziałał ;) Termin mam na poniedziałek i malutka nadal się nie spieszy :) pozostaje nam czekać...

Gość izauraciezarna
ja też bym już chciała, koleżanka urodziła po tym, jak poszła z mężem na pizzę, a potem na jakąś komedię do kina - właśnie zarezerwowałam bilety na "jak urodzić i nie zwariować" - może pomoże? :)

Gość ta reklama mnie wkurza
no herbatka z malin pomaga! Moja sąsiadka jakieś 20lat temu po owej herbatce urodziła w 6msc dziecko nie przeżyło-wiadomo inne czasy ale ja będąc na podtrzymaniu dostałam kategoryczny zakaz spożywania malin w jakiejkolwiek postaci bo wywołują skurcze!

Gość niecierpliwamama
ja wczoraj na wieczór nieświadomie, bo nie wiedziałam, że świeże maliny wywołać mogą skurcze zjadłam takie małe pudełeczko jak w warzywniakach są na sprzedaż i bolał mnie brzuch i krzyż, myślałam, że coś się zaczyna, ale przestało...aż mnie ruszyło na kibelek po tym bólu...dziś znów cisza:) no cóż, pozostaje mi czekać... majóweczko, ja miałam takie ćmienie i często też dość ostre bóle jak na okres kilka-kilkanaście razy dziennie od kilku już tygodni i nic w ogóle się nie dzieje...podejrzewaliśmy z lekarzem, że urodzę zbyt wcześnie, ale widocznie taka moja natura, bo ciąża już 2tygodnie temu była donoszona i nadal nic...byłam w środę na wizycie, to mówił, że mam 1cm rozwarcia i mogę rodzić w każdej chwili, ale jak widać może to trwać i trwać...powodzenia Ci życzę...ja mam termin na 30ego dopiero. Pozdrawiam.