Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkokochanao masz

Znieczulenie zzo - a pozniejsze bole glowy- jest zwiazek?

Polecane posty

Gość matkokochanao masz

Dziewczyny 8 miesiecy temu urodzilam po raz drugi i po raz drugi mialam znieczulenie zzo (oa znieczulenie do cesarki). Po pierwsyzm porodzie bolala mnie glowa - ot tak od czasu do czasu troche, ale teraz boli mnie co najmniej raz w tygodniu i to tak, ze ledwo zyje...Zastanawiam sie czy to ma zwiazek ze znieczuleniem. Zauwazylyscie cos takiego u siebie po znieczuleniu?

ja po znieczuleniu tak nie mialam, ale anastezjolog ktory dawal mi znieczulenie mowil ze moze byc taki skutek uboczny czyli wlasnie silne bole glowy, mysle ze powinnas udac sie do lekarza.

ja tak niestety mam, po cesarce podnosiłam głowę do małej (anestezjolog zabronił, kazał leżeć na wznak) i mam za swoje, mam częste bóle migrenowe, a przed ciążą głowa bolała mnie z raz na pół roku

Gość niussa
Osoba z rodziny miała cc z zzo i niestety mimo że minęło wiele lat to nadal ma poważne bóle głowy -migrenowe wręcz. Zbyt wcześnie pielęgniarki kazały jej wstać.

Gość myśli mnie pobiły...
po zzo NIE MOŻNA WSTAWAĆ!!! niektórzy twierdzą iż przez dobę... za wczesne wstanie skutkuje własnie bólami głowy

Gość Niussa
No po fakcie to już wiemy. Ale w szpitalu pogoniły zbyt wcześnie i dopiero lekarz jak to zobaczył to kazał się położyć a one dostały porządny ochrzan. Ale cóż jak skutek ich głupoty męczy do dziś.

Gość jesli to są
po znieczuleniu bole to na 100% ustapia po polozenieu ie na zupelnie plaskim lozku. Po ok. 15-20 minutach miną bez tabletki ale musisz tak dluzej polezec np na noc. jesli to sa zwykle, bez z wiazku ze znieczuleniem, to taki myk nic nie da. Tylko tabletka. Te popunkcyjne bole glowy latwo przez to rozpoznac.

Gość Aukcje bardzo starannie
A że tak zapytam miałaś podpajęczynkowe czy epidural? To pierwsze wiąże się z przebiciem twardej części rdzeniowej i faktycznie może potem nawet miesiącami boleć głowa , po drugim rodzaju znieczulenia nie ma takie możliwości bo igła wchodzi poniżej tej delikatnej sfery.

Gość ciemna_strona_dnia
Ja mialam raz taki silny bol glowy, nieporownywalny do zadnego innego. Przeszlo po przespanej nocy i tabletce. Czasem tam glowa boli, rzadko, tak jak przed znieczuleniem.

Gość gość
miałam 3 porody... 2 bez zzo, do ostatniego poprosiłam o zzo... ból podobny... na mnie nie działało a dostałam podobno naprawdę dużą dawkę, a czułam taki sam ból jak poprzednio. w dodatku lekarz przebił oponę twarda i teraz mam okropne bole głowy...