Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalinowaZona

smaki dzieciństwa

Polecane posty

Gość MalinowaZona

dla mnie to świeży chleb ze śmietaną i cukrem , gołąbki babci , zupa szczawiowa a latem wiśniowa z makaronem który babcia sama robiła :) a wy jakie smaki pamiętacie z dzieciństwa ?

Gość DronkoBill
A w jaki sposób polowałaś na te gołąbki? No i poźniej piekłaś je nad ogniskiem?

Gość DronkoBill
A tak w ogóle to ile ważysz?

Gość dark energy;
licząc od około 6 roku życia, to klopsy babci, kaszka babci, ciasto biszkoptowe babci i sernik, też od babci

Gość DronkoBill
wilgotna - pomyliłaś wątki? :D

Gość MalinowaZona
dodam że świeża kupa też jest dobra taka jamnicza

Gość zeniaaaa
Ja mam wiele takich smakow. U mnie w domu gotowala babcia i jest wiele potraw, ktore tak dobrze wspominam, szczegolnie takie wakacyjne, kiedy po dlugiej zabawie na powietrzu wpadalo sie do pachnacego obiadem domu by napic sie zimnego kompotu z rabarbaru :) Placki z cukrem, golabki, mlode ziemniaki z jajkiem i mizeria i wiele, wiele innych prostych dan - to sa smaki mojego dziecinstwa. Te potrawy robie tez dzisiaj, ale nigdy nie bede smakowac tak jak wtedy. Pamietam tez smak jeszcze niedojrzalych jablek u sasiadki - byly twarde i kwasne a wcinalysmy je z kolezankami ze smakiem. Ehh... moglabym pisac o tym bez konca :)

Gość gagafg
ja tam wole dorosłe życie a dzieciństwa nie wspominam wcale

Gość dewdeww
dla mnie smak dziecinstwa to babcina herbata w moim kubu- zadna inna nie smakowala tak dobrze jak babcia robila, nikt inny nie potrafil mi takiej herbaty zrobic nastepnie to kaczka z jablkami- o mamooo! makaron w zupie owocowej potem te gumy ktore po 2 mlasnieciach nie mialy smaku pamietam dotad jak pojawily sie soki typu kubus bulka mleczna z rodzynkami z maslem pomidorowa z rozgotawnym ryzem

Gość dagfag
o ja nie moge sie pryestac smiac hahahhaahahahha

Gość Hawajka000999
Dla mnie to jest smak gum balonowych (donald,turbo, kulki) Sak kompotu z jablek ktory gotowala babcia, smak malin z naszego ogrodu. Mielony z ziemnaczkami i buraczkami które również robila babcia. Napój o smaku egzotycznym Kaskada, lody Lulki, pieczonych w ognisku ziemniaków oraz pieczonych na blaszce maślaków które zbieralam razem z dziadkiem.

Gość pinukka
knedle ze śliwkami, makaron z masłem i serem, murzynek z bakaliami, rogaliki, kluski na parze z truskawkami, krokiety z kaspusta, jajko sadzone z ziemniakami i kapusta kiszona ;)

Pozytywne smaki Kluski na parze z bitkami wolowymi i zasmazanymi buraczkami Grzybek babci Naleśniki z serem Negatywn Kasza manna budyń z sokiem mięso mielone gotowane cały szajs z przedszkola

Pozytyw cd oranżada w proszku i taka w woreczkach ze słonia Lody włoskie na ul.narutowicza w lodzi przy akademii medycznej w takim podworeczku potem tam były hot dogi a teraz chyba lumpeks jest.to był smak. Lody bambino Wszystko co gotowała moja sp. Babcia

Knedle z truskawkami mojej mamy Negatywy dania mojej drugiej babci która gotowana strasznie tłusto i brudno bleeerr

U mnie w domu byla zasada ze od stolu nie odejdziesz dopóki nie zjesz to co jest podane,wiec wybrzydzania nie byłam nauczona,ale powiem ze kuchnia zawsze była bogato przyrządzana i starannie,to jadlło sie wszystko ze smakiem.Pierogi,gołabki, bigosy.placki,nalesniki,było duzo do wyboru.Obiad zawsze z dwóch dań, desery bardzo były kreatywnie i twórczo robione.Duzo ciast się piekło. Nie przepadalam i do tej pory tak jest za podrobami,ale jak było podane to trzeba bylo przełknąc .Raczej do tej pory podrobów sie nie tykam

Gość a ja pamietam
jajka na twardo w sosie musztardowym z ziemniakami i wlasnie mam smaka na taki banał.

Gość cospodobnego
Twarożek ze szczypiorkiem na świeżym chlebie i do tego herbata z liśćmi mięty - jedzona co roku u babci na przywitanie wakacji... ziemniaki z masłem z parownika albo z ogniska po zbieraniu orzechy laskowe Guma balonowa, której smak pamiętam do dziś Wspaniałe pudrowe cukierki, które nosił zawsze przy sobie mój śp. dziadek Zupa owocowa u mamy, gołąbki

Gość cospodobnego
Jeszcze wafle andruty i przepyszny soczek ze słomką ze szkolnego sklepu - pamiętacie? http://tiny.pl/hlqvs Pomarańczowy był boski...ile ja bym dała, żeby móc się go znowu napić :D

Gość cospodobnego
jedzone miało być :P Endrju nie czepiaj się ;)

Gość cospodobnego
O i jeszcze - pamiętacie take długie plastikowe rurki z musującym proszkiem w środku? Matko ile ja się tego najadłam :D