Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smerfowa pani

sprawy rodzinne, pomóżcie

Polecane posty

Gość taa taaa taaaaaa
czyli uwazam ze nie masz sobie nic do zarzucenia- wypytalas sie, kupilas prezent od serca. a w takim razie to co mialas kupic???? rower dostal , quada dostal więc co mialas kupic Twoim zdaniem by Byli zadowoleni??????

Gość jestem po śniadaniu
mieszkanie!

Gość kremooweczka
W takim razie myślę, że na pewno mu się przyda. I obstaję przy tym, że nie powinnaś się przejmować tym brakiem zaproszenia. Ich strata.

Gość taa taaa taaaaaa
za rok, dwa beda wymagane laptopy/komputery - za 5-10 samochody a za 20 mieszkania :S

Gość smerfowa pani
Ok. brak informacji jakoś przeboleję, trudno Jednak co teraz z wizytami u nich, nie mam ochoty, ale prędzej czy później będę musiała się tam wybrać. Jak się zachowywać? Czy zawieźć jakiś prezent czy tylko "czekoladę"?

Gość jestem po śniadaniu
a wszystko to w nagrodę za 'PRZYJĘCIE JEZUSA DO SERDUSZKA"

Gość kremooweczka
A to już jak uważasz autorko. Mi zawsze chrzestni wciskali po 10, 20 zł jak się widzieliśmy tak, żeby nikt nie widział :) Raczej czekolad nie dostawałam. Chcesz to kup prezent, nie to czekolade. Ale nie rób tego pod rodziców małego tylko zgodnie z własnym sumieniem. Jak uważasz, że czekolada wystarczy, to też jest ok.

Gość taa taaa taaaaaa
no wiesz ja wychodze z zalozenia ze jak zado widuje chrzesnice to staram sie zawsze cos tam przywiezc- ksazeczke jakas, zabawke... jak kiedys tam sie wybierzesz kup jakas zabawke ;] bo za czekolade pewnie znow krzywo beda patrzec, ah ten mateializm.

Gość kremooweczka
Swoją drogą, to nie pamiętam np. żeby u mnie w domu kiedykolwiek była między rodzicami rozmowa na temat tego co i ile chrzestni dają. A ja za wszystko byłam wdzięczna.

Gość taa taaa taaaaaa
u mnie tez nie. choc ja na chrzesnych i tak nigdy nie moglam liczyc, chrzesna nie chciala na moja komunie przyjechac dopuki babcia jej na prezent nie dala. az strach co bedzie jak bede miec wesele. choc juz mi nie zalezy. bardziej bolala mnie ta ignorancja jak bylam mlodsza.

Gość smerfowa pani
zabawka dla 12-nasto latka to już chyba nie bardzo, z tego co pamiętam czas spędzał głównie przed komp może książkę, ale to też będzie nie trafiony prezent bo chłopaka do nauki nie ciągnie a rodzice go nie mobilizują, wystarczy im, że córka dobrze się uczy muszę to sobie przemyśleć, dziękuję wszystkim za rady

Gość taa taaa taaaaaa
to moze gre komputerowa albo pilke do nogi...

Gość kremooweczka
Autorko, co nie kupisz, to będzie ok, jeśli chłopak nie doceni, to nie jest Twoja wina, tak samo jak jeśli nie sprostasz wygórowanym oczekiwaniom jego rodziców. Trzymaj się.

Gość chyba juz robote przy lopacie
"komunia nie jest sakramentem pani katoliczko" Jak to nie jest sakramentem??? A czym jest w takim razie sakrament?

A ja uważam że nie powinnaś się czuć winna i uciekać. Stań przed nimi i popatrz im prosto w oczy miej swoją klase. Wiem ze jest ci ciezko tym bardziej teraz kiedy zegarki, medaliki i rowery odeszły do lamusa jako prezent komunijny. Teraz kupuje sie quady, laptopy i inne drogie rzeczy. Kupiłaś to na co było cię stać, powinni sie cieszyc ze dostał taki prezent od chrzestnej która sie uczy i ma tez swoje wydatki. Nie uciekaj przed nimi ;) Powodzenia