Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o łózko

Łózko 160/80 -na jak długo starczy?

Polecane posty

Gość pytanie o łózko

Chcemy wymienić córeczce łóżeczko na pojedyńcze łóżko. Widze że są głównie 160/8-cm, albo 180/80cm. Jakie byście polecali? W tej chwili mała ma tak ustawione meble w pokoiku, że tam gdzie stoi łóżeczko właśnie na styk zmieściło by się łózko o długoći 160cm. I właśnie zastanawiam się na jak długo takie łózko jej posłuży? Jeśli mielibyśmy za chwile wymieniać na większe, to lepiej odrazu kupic to wieksze. Coreczka jest drobna, sredniego wzrostu (obecnie prawie 2 latka i 85cm wzrostu i niecale 10.5kg wagi). łózeczko chcemy coś w tym stylu: http://allegro.pl/lozko-lozka-parterowe-grzes-interbeds-promocja-i2400004477.html http://allegro.pl/lozko-sosnowe-dzieciece-f-szuflada-materac-kokos-i2412626011.html ewentualnie coś podobnego, jeszcze nie zdecydowaliśmy sie na konkretne

Zastanów się jak szybko córka rośnie i wtedy zdecyduj czy jest sens kupować łóżko na 160cm. W naszym wypadku mijało się to z celem - dzieciak rósł jak na drożdżach i od razu wymieniliśmy na składane, ale 2m.

Gość pytanie o łózko
cięzko mi powiezieć czy szybko rośnie czy wolno, tak "normalnie":)

Gość pytanie o łózko
tyle, że ona strasznie miota się po łózku w czasie snu, kiedy do niej nie zajże, to śpi w innym miejscu łóżeczka, dlatego myśleliśmy o takim łózku z barierką boczną, którą potem można zdjąć.

Gość pytanie o łózko
podnosze, może dzisiaj będzie więcej osób i ktoś coś doradzi

Gość poodnnoosszze
podnosze

Moim zdaniem łóżko 160 cm starczy dla dziecko do ok. 140 cm. Tyle przeciętnie mają dzieci dziewięcioletnie. Oczywiście to przeciętnie, a twoja córka może ten wzrost osiągnąć dużo później lub wcześniej.

A ja kupiłam dla synka 200/90 i jestem zadowolona. Młody też się kręci strasznie w nocy i potrzebuje dużo miejsca do spania.

Gość pytanie o łózko
messol dzięki za konkretna odpowiedż:) scarlett. nawet nie wiedziałam, że są takie regulowane łóżka, zaraz o nim dokładniej poczytam :)

Gość Ewa_ewelinka
Hej, ja tez sie zastanawiam nad zmiana. Corka ma 2,5 roku prawie. Ale boje sie to za wczesnie bo ona czesto siada we snie i potem pada na lozko jak kloda. Boje sie ze sobie krzywde zrobi. Macie jakis pomysl co w takiej sytuacji? Bo lozeczko niemowleca zaczyna robic sie ciasne.

Gość Ewa_ewelinka
Autorko regulowane sa fajne. Ikea ma takie. Mozesz sobie na ich stronce sprawdzic ten patent.

Gość pytanie o łózko
a czy te łóżka regulowane tylko w ikei można kupić? Nie trafiłam na allegro na takie. Jeszcze mam pytanko czy do nich można kupić szuflade pod spód?

Gość pytanie o łózko
ok, znalazłam je na allegro:)

Polecam zakup od razu większego łóżka dla dziecka. Łóżko jednak jest zakupem na lata, a dzieci szybko rosną. Polecam zajrzeć na www.lozkapietrowe.com

Gość Filip_z
Porządne łóżka mają w sklepie na stronie www.metallbett.pl . Sam stąd kupowałem małżeńskie, duże łóżko. Akurat jest to stal w matowej czerni, klasyczny model. Od razu mi dołożyli stelaż w cenie. Ogólnie kolorów jest kilka do wyboru, a co do frontu, to mają wyższe i niższe w ofercie.

Moja córka używa takiego łóżka a ma już 14 lat ale to dlatego, że jest niewysoka, niecałe 140 cm, inne dziewczyny w jej wieku są z reguły wyższe. Duży wybór z tego rozmiaru jest na artbo pl/lozeczka-dzieciece/lozka-160x70.html

Gość Gabrycha88
Chłopcy do 10-12 lat dziewczynki + 2 lata, więc jest sens kupić takie łóżko tylko jeżeli jest to pierwsze łóżko po łóżeczku niemowlęcym, wtedy posłuży kilka lat, inaczej nie ma sensu. Ważne też aby takie łóżko miało barierkę, na pewno przyda się przez pierwsze miesiące http://malekrolestwo.prv.pl/wybieramy-lozko-dla-dziecka.html