Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 13tydzien

czy becikowe mi bedzie przyslugiwało??

Polecane posty

Gość 13tydzien

Witam! Jestem w tej chwili w 13 tygodniu ciązy, do lekarza zglosilam sie na pierwsza wizyte bedąc w 8 tygodniu ciązy. Ale karte otrzymalam dopiero dzisiaj z dzisiejsza data badania. Czy lekarz napewno dobrze wypelnil te karte? Czy nie powinno byc w karcie pierwszej daty wizyty? Jak mam to rozumiec?

Gość galeria kukurydzy
musisz wziąć od lekarza oddzielne zaświadczenie, druki masz w necie. lekarz napisze ci ze zgłosiłaś się do niego pierwszy raz w tym i w tym tygodniu

Gość kijanka ;)
tez nie miałam w karcie 1 wizyty tylko 2 po około 3 tygodniach i becikowe normalnie otrzymałam poprostu musiałam dać kartę od ginekologa ze do niego uczęszczałam

Gość kijanka ;)
ale to było rok temu nie wiem czy cos teraz sie zmieniło ?

Gość diabl123
mi, już po porodzie na zaświadczeniu lekarskim lekarz wpisał trzy daty: 1 trymestr, 2 trymestr, 3 trymestr. Moim zdaniem nie musisz sie martwić, ona ta pierwsza wizytę napewno ma zanotowaną i wpisze ci na zaświadczeniu w 1 trymestrze. Poza tym, jesli cię to męczy - zapytaj go na nastepnej wizycie

Gość jhhgf
ja mialam bardzo pozno zalozona karte ciazy, ale lekarz wpisal, ze pierwsza wizyta byla 7tc (tam jest odpowiednia rubryka na to wiec dopilnuj, zeby dopisal w jakim tygodniu bylas pierwszy raz)

Karta ciąży nie ma znaczenia. ważne co wpiszą w tym zaświadczeniu do mopsu. Tam sie wpisuje daty 3 wizyt.

Gość chwila uniesienia
Musisz mieć zaświadczenie od lekarza lub położnej, że zgłosiłaś się przed 10 tc. http://wyborcza.pl/1,76842,11098918,Becikowe_po_nowemu.html

karta ciązy sie nie liczy bo ja ci zabierają przy porodzie. Ważne jest zaświadczenie od lekarza a karte musiał ci założyć na pierwszej wizycie

Gość Mu___szka
Karta ciąży nie ma znaczenia. Idziesz po porodzie do swojego ginekologa i on Ci wypisuje zaświadczenie.

Gość chwila uniesienia
Nie wszędzie zabierają kartę ciąży. Ja swoją mam.