Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tereferre

duchy przeszłości - eh, co z tym zrobić?

Polecane posty

Gość tereferre

Mam problem z historią pewnej znajomości mojego chłopaka. Jesteśmy ze sobą bardzo szczerzy i bez skrępowania czy ściemniania opowiadamy sobie praktycznie wszystko. I bardzo to sobie cenię, uważam że to potrzebne, dobre i na szczerości chcę budować związek. A jednak jest coś co mnie boli. Opowiedział mi historię jak sie poznał z taką Ewką. Zobaczył ją na parkiecie i bum piorun wielki, poderwał ją (niby jedyna dziewczyna, którą poderwał sam) i zostali kochankami. Nie byli w związku. Do dziś się jednak przyjaźnią. Ja też ją znam i widujemy się na wspólnych imprezach. Ona zerwała ich układ, bo nie odpowiadało jej to, że nie ma wyłączności i że on spotyka się też z innymi. Ze mną mój chłopak jest w związku. Ciężko nam bez siebie wytrzymać, bardzo się kochamy. Dla obojga jest to sytuacja zaskakująca, bo w zasadzie oboje pogodziliśmy się z singielstwem i nic nie wskazywało na to, że nadejdzie takie coś. Na 100% jestem go pewna, nie daje mi najmniejszych powodów do zazdrości, zawsze jestem tą pierwszą. A jednak myśl o tej lasce mnie kuje.. nie wiem czy umiem sobie z tym poradzić. On wie, że trochę mam z tym problem. Ja chcę oczywiście zosia-samosia sama to przeskoczyć i wyluzować ale to takie trudne. Macie jakiś pomysł jak sobie pomóc? Nie chcę, żeby to wpływało na nasz związek, jest strasznie pięknie i nie chcę tego psuć.

Gość tereferre
Może jednak ktoś coś poradzi?

daj spokoj, nie masz sie czym zadręczać? :) widocznie jestes fajniejsza od Ewki, skoro jest z Tobą, a nie z nią, zresztą nie mozna od faceta wymagac,zeby przed poznaniem Ciebie nie spotykał się z innymi-grunt, zeby pozostawalo to w granicach przyzwoitosci, czyli kochankowie ok, ale nie jesli sa w zwiazku z kims innym, rozumiem, ze Twoj chłopak nie był wowczas z inna w zwiazku? jesli tak, nie martw sie niczym i nie zaprzątaj sobie tym głowy. Ty na pewno tez masz jakies związki na koncie, a czy dla Ciebie obecnie wazny jest jakiś Zdzisiek z przeszłosci czy Twoj facet?

Gość tereferre
No dokładnie tak! Dzięki za odpowiedź. To samo mi rozsądek i rozum podpowiadają... ale serce drga na myśl o niej i ich spotkaniu. Najgorsze jest chyba to, że muszę ją widywać. Nie chcę robić cyrków, zresztą zanim zaczęliśmy być parą, Ewka mnie bardzo polubiła. Potem zwrot o 180 stopni niestety. No i ja też się staram jakoś normalnie przyjaźnie zachowywać ale nie wiem czy tak super mi wychodzi. To jakaś idiotyczna sytuacja jest. Chyba najbardziej boli to, że z opowieści wynika że to takie wielkie bum itp itd. A z nami tak nie było, przyszło powoli ale za to bardzo bardzo mocno. I trwa. Jessssuuuu dlaczego muszę szukać dziury w całym!?!?!

no właśnie-nie szukaj problemów gdzie ich nie ma.Ewa to jest przeszłość.teraz jest z Tobą i sama piszesz,że jesteś na 1 miejscu.Głowa do góry.Nie rozwalaj tego,co Was łączy przez jego przeszłość.Ty przecież też miałaś chłopaków wcześniej.