Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech ją piorun strzeli

wiecie, co zrobiła moja teściowa?!

Polecane posty

Gość no co ty gadasz
Ja bym wolała mieszkać w kawalerce 15x15 niż iść na taki układ, szkoda by mi było kasy w mieszkanie z teściami, dobre relacje z nimi ma się tylko jak się z nimi nie mieszka, poza tym nie werzę, że teściowie swojemu synowi sprzedali te pokoje za "normalną" cenę, ale jeśli tak to wolę nie pisac kim jest autorka i jej mąż, delikatnie mówiąc niezbyt mądrzy.

Musisz na spokojnie porozmawiać z teściową. Nie daj się zbyć i nie pozwól jej bagatelizować, bo to co zrobiła, to zwykłe chamstwo. Nie, nie faux pas i nie temat na śmieszną anegdotę, bo kontekst sytuacji jest nieśmieszny. Nie ma prawa wparowywać do Twojego mieszkania, bez zapytania Cię o pozwolenie. Tym bardziej z obcą Ci osobą. Tym bardziej, że w łazience paliło się światło. Musisz wyraźnie i stanowczo określić granice, bo to co zrobiła teściowa, to PIERWSZY KROK INWAZJI NA TWOJE MAŁŻEŃSTWO. Naprawdę tak uważam. Wlezie Ci na głowę z całą sympatią, jaką do Ciebie żywi.

nie zapłaciliśmy za tą część domu takich pieniędzy, żeby kupić za nie własne mieszkanie, no co Wy, ludzie. to raz. a dwa, że mój mąż jest jedynym dzieckiem swoich rodziców i kiedyś pozostała część domu będzie jego. a za tą część zapłaciliśmy, bo nie chcieliśmy żyć tam na krzywy ryj. i nie, nie odwiedza nas teściowa często, nie piszcie o stereotypach jakie znacie, bo wbrew pozorom, przychodzi do nas raz, góra dwa razy w tygodniu na kawę, co mi zupełnie nie przeszkadza.

w ogóle to niektórzy za bardzo przyczepili się tego, że to akurat temat o teściowej i na siłę doszukują się konfliktu na tej linii. a mi nie chodzi o to, że to zrobiła akurat teściowa. chodzi o sam incydent. taka sama byłaby moja reakcja, gdyby to zrobiła moja mama. no pech chciał, że padło na teściową. i teraz gro wpisów: debile, że mieszkają u tesciów. a czy ja w choć jednym swoim wpisie narzekam na wspólne mieszkanie? nie. narzekam na to konkretne zachowanie teściowej, które według mnie jest niedopuszczalne, bez względu w czyim wykonaniu.

Nie kłóć sie z teściową tylko jak np. przyjdzie do was na kawe delikatnie porusz ten temat i powiedz jej ze nie chodzi o to zeby sie kłócić ale o to jak sie poczułaś. Myśle że teściowa cie przeprosi i bedzie jej strasznie głupio

Gość ano takie to czasy
Teściowa na pewno zrobiła to niechcący, przecież gdyby słyszały wodę i widziały śwatło to by nie weszły, sama pisałaś, że kuzynka była bardzo speszona. Napisałaś, że twój mąż był jeszcze w domu, macie malutkie mieszkanko, więc zagłuszał odgłosy z łazienki, poza tym twoja teściowa i kuzynka na pewno były zagadane, zaabsorbowane ogladanie waszego lokum, żeby usłyszeć ,że ktoś bierze prysznic. Poza tym jeśli macie okno w łazience to wcale nie widać, że światło się świecie. Powinnaś się zawsze zamykać dla bezpieczeństwa i wygody, czasem ktoś jest zamyaslony, odruchowa, nie dla złośliwości, otwiera drzwi, a później są takie zawstydzające sytuacje, zamek i po kłopocie. Jeśli teściowa cię przeprosi, przyjmij je bo nie zrobiła tego celowo i nie jest to Bó wie co. A ci, którzy piszą, że powinna ją przeprosić bo weszła bez pozowolenia do ich częsci domu, niech przeczytają cały temat. Autorka pisze wyraźnie, że jej mąż nie wyszedł jeszcze do pracy i pewnie wpuścił mamę.

Gość fiodorowa dostojewska
Ja bym wolała przez kilka miesięcy pomieszkać u teściów czy rodziców, dołożyć trochę pieniędzy, które bysmy zaoszczędzili i kupić sobie coś własnego, z dala od rodziców. Fajnie, że masz z nią dobry kontakt, ale ja bym na coś takiego nie szła. Nie rób z tego nie wiadomo co, powinnaś zamknąć drzwi, na pewno zrobiły to niechcący, teściowa powinna przeprosić od razu, ale teraz wszyscy jestesmy mądrzy, tak zareagowała i koniec. Na pewno również jest im wstyd, że cię zobaczyły w takije sytuacji i to jeszcze w zaawansowanej ciąży, przyjmij przeprosiny i tyle, bo inaczej by było gdyby zrobiła to złośliwie, celowo.

Gość poprawna polszczyzna
"Za TĘ część domu, tę". Jak jesteś na zwolnieniu to może słownik poczytasz?

Gość klaudia1617
tak to jest...nie przejmuj się:) my tez mieszkamy u rodzicow mojego męża od 3 miesiecy, tzn to jest tak ze on mial calą górę dla siebie takie jakby swoje mieszkanko zrobione. ale mieszkamy z nimi i nikomu to nie przeszkadza. wzielismy ślub i tak postanowilismy ze narazie bedziemy mieszkac. nikomu to nie przeszkadza.a wlasnie zaczelismy budowac domek swoj. wiec za jakis czas i tak sie wyprowadzimy, nie widze problemu w tym ze mieszka sie z tesciami tym bardziej na takiej zasadzie ze macie osobne mieszkanko,

ano takie czasy - bez urazy, ale to właśnie Ty nie doczytałaś uważnie - jak ja byłam w łazience to mąż wyszedł do pracy, jak teściowa przyszła to jego już nie było.

i sęk w tym , że teściowa mnie nie przeprosiła... ale przespałam te emocje, zeszła ze mnie złość i nie zamierzam sfochowana czekać, aż przyjdzie, padnie na kolana i się ukaja. przeprosi będzie okej, nie przeprosi też przeżyję, ale uwagę zwrócę jej na pewno.