Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lfjlk

ile razy w tygodniu robicie pranie?

Polecane posty

Gość lfjlk

j.w. czy tylko ja mam tą obsesje na punkcie prania? ja robie praktycznie codziennie lub co dwa maksymalnie trzy dni. Ubrania: ja i mąż + dwójka dzieci do lat 3

Gość brak dla
to musisz byc bogata bo woda drogo kosztuje dlatego kazdy robie 1 pranie raz w tygodniu pralka napełniona i sie pierze. co innego jak generalne porzadki wtedy 2 razy sie pierze w zaleznosci od pojemnosci bebna pralki

Gość znowu ty
2-3 razy w tyg

Gość klimka limka
raz w tygodniu(same ubrania),czasami jak juz recznikow mi sie nazbiera to je piore tak 3 razy w miesiacu.ja+mąz

Gość lfjlk
ubran dzieciaki maja pod dostatkiem... ale nie lubie jak mi pranie "leży"... lubie poprostu robic pranie :) i nie są to dwie skarpetki wrzucone do bębna tylko praktycznie pół albo 3/4. Nigdy nie przepełniam bębna bo daje na takie krótsze pranie i dobrze mi dopiera.

Gość pioraca czestooo
ja co drugi dzień -4 os rodzina.Też wydaje mi się ze za często ,ale cały czas mam pełny kosz na brudy

Gość lfjlk
kurcze a juz myslalam ze to moja obsesja :D

Gość davissia33
ja mam problem napelnic pralke raz na tydz. reczniki i posciel zbieram pzre z miesiac tak raz na 6 tyg robie pranko , sama jestem

Gość beatasmarkata
to ja was zaskocze bo robie 4-5 dni w tyg ;)

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
2 razy w tygodniu, łącznie ok. 4 cykli prania

Gość brak dla
to nie obsesja, nudzi ci sie. Nie mas zpasji. I stad to sprzątanie, pranie. to tak z psychologii.. Wspólczuje:D zadna nie lubijak pranie lezy, po to są piekne wilkinowe kosze z kokardakmi, wyciągasz wkładasz do pralki i gotowe. A faktem jest, że pranie kilku rzeczy, jest marnotrwstwem wody, zobacz na afryke..i na ubogich. No i swoje opłaty. Najwiecej idzie na gaz, wode, prąd itp.

Gość brak dla
prawda taka, że jak LICZYMY SIE Z OPŁATAMI to pranie robimy raz na tydzien. A jak się nie liczymy, bo to nie my płacimy to lejemy wodę ile wlezie.

brak dla, ale pieprzysz. Gdy jeszcze mieszkałam z rodzicami i była nas w sumie 4 (4-osobowa rodzina) to mama robiła pranie czasem 2/3 razy dziennie. Teraz rodzice mieszkają sami i jak do nich przyjeżdżam to też widzę, że pralka ciągle ''na chodzie''. Nie popadaj w skrajne oszczędzanie. W brudnych szmatach nikt normalny nie będzie chodził.

Gość emigrantka125698
TO ja jestem chyba nie z tego swiat.Ja robie pranie codziennie,czasem 2prania (mam pralke na 9kg),do tego co 2 tygodnie posciel,latem co tydzien,reczniki tez raz w tygodniu (mamy 2dzieci)

Gość brak dla
nikt nie odzi w brudnych bo ma nowe w szafie. Ale max 1-2 w tygodniu sie pierze albo wielkie pranie w sobote.

Gość no moja mama
robi dwa razy w tygodniu max (cztery osoby)

Gość emigrantka125698
to ja nie wiem skad wy macie tak malo prania,ja prawie codziennie wszystkie ubrania daje do prania,to samo scierki w kuchni

Gość brumbak
rodzina 6 osob posciel co 3 tyg na 75c reczniki co 1,5 tyg (kazdy ma swoj) bielizne 75c (co2 dni) spodnie czy bluzy na 40c raz w tygodniu jakies koszule czy biale rzeczy to rzadko ale wtedy na 60 c mopy i scierki na 60c co 2 tyg mam pelno firanki co 2 miesiace na 40c i koce jakies co miesiac proszek duy starcza mi na miesiac za prad placimy 500-550zł za wode 150-200(2 mies);)

Gość pani domu
tyle razy ile jest tego potrzeba

Gość gość
ja podziwiam tych co robią pranie dla rodziny raz na tydzień...eee... w brudnym chodzicie? jeśli nawet policzyć że jedna osoba chodzi codziennie w jednej bluzce (nawet nie wliczam że po pracy, szkole zmienia elegancką na drugą domową) to przez 7 dni jest 7 bluzek. na dwie osoby 14, a na 3 to jest 21 BLUZEK....+ spodnie, bluzy, swetry, bielizna. a gdzie ręczniki, pościel???

Gość gość
codziennie wstawiam dwie pralki nie stac mnie na pampersy wiec dzieciaki leja w tetre na szcescie starsza nauczyla sie juz wolas siku w dzien uff

Gość gość
a to nie można zalożyc dwa dni tej samej bluzki? pocicie się tak czy co wam jest?

Gość gość
Szkoda ze masz meza:-( chetnie bym taka czysciutka pipke wylizal:-) mam nadzieje ze sie niegolisz ,muc wolisz:-)

Gość gość
nie mam meza mam wylacznie dzieci 🖐️

Gość gość
Czasami robie pranie raz na tydzien, czasami raz na 2 tygonie. W brudnych nie chodzę, bo mam szafę ciuchów. Nie wyobrazam sobie częstszego prania. Jestem sama.

Gość gość
Śmieszą mnie laski, które podkreślają, że piorą kilka razy w tygodniu. Ale... biedota tak ma. Jak nie ma się w co ubrać, to trzeba prać, zakładać na siebie, zdejmować, prać, zakładać na siebie...

Gość gość
5-6 razy w tygodniu. Każdy pierze swoje. Posiadamy psa więc jest sporo ręczników i kocyków do prania.

Gość gość
PRAKTYCZNIE CO DRUGI DZIEN , i to nie jakas obsesja tylko autentycznie co drugi dzien kosze ( mam 2) sa pelne po brzegi jest nas 4, dorosli dziecko i nastolatka