Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hah..

Czy zwiazalibyscie sie z kims

Polecane posty

Gość xfghjk
Mój mąż jest po podstawowce, tylko dlatego ze bieda go do tego zmusiła, jest inteligentny i zdolny , w chwili obecnej dużo zarabia ma rzadki zawód, także w ofertach może przebierać, ja jestem po studiach , mamy wspólne tematy, nie narzekamy na brak nudy,

Gość manio ciekawski=)
To prawda, że dzisiaj o wielką karierę bez szkoły, no może poza rozrywką, nie jest łatwo. To były inne czasy, stopień komplikacji techniki, nauki, był mniejszy. Eksternistycznie? Jeśli ktoś by o to zadbał. Ale nie ma sensu się spierać, bo fakt, że mogą się zdarzyć jednostkowe przypadki, nie zmienia średniej. ps uzależnienie od kafe postępuje :D dzięki za miłą rozmowę :)

Gość xfghjk
Chiyo, uczyć się po to by moc pomachac papierkiem?:)

Gość ChiyoM ChairRr
OnanieOn to próbuj szczęścia :) Zresztą jak już pisałam. Nawet jeśli ta osoba po podstawówce jest taka mądra w co wątpię to i tak osoba o potwierdzonym wykształceniu ma lepsze perspektywy zarobkowe i choćby dlatego nie powinni być razem ,żeby potem nie było tekstów typu " ja zarabiam a Ty nic nie robisz !". Ludzie powinni mieć podobne możliwości zarobkowe ,żeby jedna ze stron nie była wykorzystywana. Bo kto przyjmie taką mądrą persone po podstawówce do pracy na słowo ,że ona niby taka mądra ? Każdy patrzy sie na dyplom , tak ?

Gość OnaNieOn
papierek nie swiadczy o zdobytej wiedzy ani stopniu inteligencji.

Gość ChiyoM ChairRr
xfghjk po pierwsze czasy tego wymagają. Po drugie przecież są osoby , które studiują z pasją i są dobre w dziedzinie , w której sie kształcą. Nie chodzi tylko o pomachanie papierkiem.

Gość OnaNieOn
ChiyoM ChairRr spróbowałam szczescia i w moim regionie zaszlam bardzo daleko, czesto jestem w telewizji itd. i widze ze pieniądze to priorytet dla Ciebie.

Gość ChiyoM ChairRr
OnanieOn może nie ale niestety taka osoba nie ma praktycznie szans na jakieś dobre perspektywy zarobkowe. A to jes w życiu istotne ,żeby oboje partnerów zarabiało tyle samo i ich wkład w rodzine był podobny a nie ,że jedna będzie zapierdalać a druga będzie zgrywać intelektualistę i siedzieć w domu.

Gość ChiyoM ChairRr
nie priorytet ale jest to ważne.

Gość OnaNieOn
ChiyoM ChairRr powiem tak. skonczyłam niezle liceum mature pisalam. studiuje a i tak pracy dla mnie nie ma. moj kolega gimnazjum skonczyl a zarabia tyle ze hoho.

Gość ChiyoM ChairRr
No po maturze to ciężko o fajną robotę i to jeszcze po liceum...Nie jesteś wyjątkiem. Poczekaj aż skończysz studia. A co Twoj kolega robi ,że tyle siana zarabia ? Fajki przemyca :) ? Czy pracuje przy pakowaniu butów w Niemczech czy w jakimś innym kraju gdzie jest człowiekiem 3-kategorii.

Gość OnaNieOn
juz mi nie duzo tych studiow zostało. nie pierwszy to jest rok. a mój kolega w jakiejs firmie pracuje. prace budowlane i remontowe. tutaj na miejscu legalnie normalnie.

NIE. A ci którzy wypowiadają się, że papierek o niczym nie świadczy, sami pewnie za daleko nie zaszli. Na dobrych uczelniach przeważają jednak inteligentni ludzie i wówczas papierek jednak o czymś świadczy. Facet musi być inteligentniejszy ode mnie, pewnym mentorem od którego będę mogła się czegoś nowego dowiedzieć a nie ofermą, którego będą za sobą ciągnęła przez życie...

Gość ChiyoM ChairRr
taaa i jako robol na budowie na pewno zarabia kokosy :) Może Ci bajki wciska. A co do Twoich studiów. Rozumiem ,że jesteś w trakcie no ale musisz mieć dyplom ich ukończenia. Pracodawce nie obchodzi czy jesteś na 1-wszym czy na 4-roku. Albo jesteś mgr/inżynierem albo pocałuj sie w... :)

Gość ChiyoM ChairRr
Pracodawce nie obchodzi czy jesteś na 1-wszym czy na 4 roku. Albo masz mgr/inżyniera albo bay bay. A Twoj kumpel może Ci bajki wciskać.

Gość ChiyoM ChairRr
dwa razy to samo napisałam bo to kafe szwankuje :) pardon

Gość OnaNieOn
nie wciska mi bo sama widzialam tez nie moglam uwierzyc. i to mnie najbardziej denerwuje. chce pracowac, ale bez papierka nie dadza mi pracy. dobra bede miala juz w koncu ten dyplom to znowu doswiadczenie nie mam. i takie błędne koło.

Gość ChiyoM ChairRr
a ile niby wyciąga na tej budowie ? :)

Gość ChiyoM ChairRr
Swoją drogą co to za wieśniak :D Wyciąga wypłatę i pokazuje Ci ile zarabia :D ? "Patrz lalka jaki jestem dziany" heh ?

Gość OnaNieOn
zmusiłam go bo nie wierzyłam. to wtedy było chyba 3.5tys. ale czasem ma mniej a czasem tez wiecej. nie wiem dokładnie jak to tam biega, jakis kurs ma ze tyle zarabia czy cos.

Gość ChiyoM ChairRr
3.5 w miesiąc ? :) dla mnie mimo wszystko jest istotne wykształcenie. spadam, trzym sie

Gość OnaNieOn
pa:)