Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ???????

Jak myślicie co jest po śmierci ?

Polecane posty

Gość hohohohohooh3515
😴

Gość hohohohohooh3515
taramramram ojciec wiele musi się nauczyć.... 😴 🖐️

Gość taramramram
o jeszcze na tak :D [simon mol] aj tam smierci w oczach od razu zyczycie :( smuta walne i sie juz do was nie odezwie !

Gość cospodobnegoPrawdziwa
No i dlatego ja obciągam po kątach żeby mnie nie zczaili i żebym poszła do nieba taka ze mnie cwan doopa :D

dobrze będzie jeśli śmierć przyjdzie powoli dając czas na refleksję , na uporządkowanie życia - a co bedize jeśli zaskoczy was jak złodziej ? Czy zresztą warto samotnie szarpać ise przez życie jeśli można mieć Stwórcę Świata po swojej stronie ?:)

Gość taramramram
up, dobre 🖐️ D:

Gość ateista i terrorysta
LICENCJA:) Czyli wierzysz w starca z jakimiś tam kozackimi super mocami który popierdziela na chmurce ?

Gość taramramram
licencja nie moge miec u swojego boku boga z tego wzgledu ze prowadze grzeszne zycie, narkotyki, poebane ymprezy, sklonnosci do sekzu bez obowiazan :classic_cool: myslisz ze bog chcialby mi towarzyszyc? boga to ja sie boje :D

Gość taramramram
Boga* x (razy) iles tam

Nie zdrowi potrzebują lekarza ale chorzy :) nie świeci potrzebują Boga - ale właśnie grzesznicy :) Myślę ,ze Bóg i ty dogadalibyście się i stałbyś się kimś więcej niż tylko grzesznikiem :)

Gość taramramram
Czyli wierzysz w starca z jakimiś tam kozackimi super mocami który popierdziela na chmurce ? ee tak to ja sobie zeusa wyobrazam :D Bog wg mnie to hmmm ja jestem nwm paznokciem (najmniejszym od najmniejszego palca u nogi :D ) a on jest wiezowcem w ktorym mieszkam, prawdziwy stron pro heros :classic_cool: i nie ciska zadnymi mocami - caly wszechswiat jest jego umyslem - moze zmienic drametralnie wszystko jedna mysla !

Gość Za krzaczków :D
Czyli wierzysz w starca z jakimiś tam kozackimi super mocami który popierdziela na chmurce ? Spadłam z fotela :D hahahaha dobre

Gość natasza 79*
ja po smierci chce sie wreszcie spotkać z moją zmarłą babką wiem, że ona cały czas czuwa nade mną wróżka tez mi powiedziała, że mam za plecami kobietę, która sie o mnie troszczy nie wiem, czy wierzę w Boga, na pewno nie jestem katoliczką ale wierzę w spotkanie z duchami zmarłych

Gość taramramram
Czyli wierzysz w starca z jakimiś tam kozackimi super mocami który popierdziela na chmurce ? ee tak to ja sobie zeusa wyobrazam :D Bog wg mnie to hmmm ja jestem nwm paznokciem (najmniejszym od najmniejszego palca u nogi :D ) a on jest wiezowcem w ktorym mieszkam, prawdziwy stron pro heros :classic_cool: i nie ciska zadnymi mocami - caly wszechswiat jest jego umyslem - moze zmienic drametralnie wszystko jedna mysla !

(24) Bóg jest duchem; potrzeba więc, by czciciele Jego oddawali Mu cześć w Duchu i prawdzie. (Ew. Jana 4:23-25, Biblia Tysiąclecia) jeśli takie jest wasze wyobrażenie o duchu .... to takie przedszkolne nieco :)

Gość do Licencja
w krasnoludki tez wierzysz? w koncu ktos kiedys napisal o nich ksiazke wiec musza istniec. Ludzie tlumaczyli sobie kiedys kazde zjawisko wola boga - blyskawice rzucal Zeus, fale robil Neptun, a Jezus zamienial wode w wino i dawal nam zycie w niebie. Wszystkie te wierzenia sa tylko urojeniami slabych ludzi, ktorzy potrzebuja nadziei ze ktos im kiedys wynagrodzi krzywdy, ze beda mieli dobrze.

Gość taramramram
ale nie napisalem jak wyglada tylko jakich jest rozmiarow wzgledem mnie :classic_cool:

Gość taramramram
a wgl to nie ma sesnu dyskutowac na ten temat - temat rzeka 💤 3maj sie licencja ❤️ napisz tylko kto cie bolcuje? moze seks tylko w celu zaplodnienia :P ?

wyobrażenie słabych ludzi ..... ludzi , którzy woleli umrzeć niż wyrzec sie wiary w Boga nazywasz słabymi ... Natomiast ludzi wierzących tylko w to co zobaczą pewnie silnymi ? a na czym polega ich siła - skoro wierzą tylko w to co widzą ? Czy n ie przestaje być to wiarą a zaczyna być wiedzą i doświadczeniem ? Czy potrzeba jakiejkolwiek siły żeby wierzyć w rzeczy namacalne ? No przecież tylko idiota by temu zaprzeczał :)

To są wszystkie emotikony: :) :( ;) :D :P :o 😭 :classic_cool: 🌼 ❤️ 👄 💤 Cienias....

taramramram I kobieta cię zawstydziła oj chłopie :P

Gość taramramram
mi chodzilo o buzki a nie jakies serduszka :S ty stara raszplo z odlotow :D

Gość taramramram
ty jestes kobieta wojowniku ? dlaczego probujesz mi dokopac :p ? :( smmsmsmsmmsmsmsmsmsms smsmsmsmsmsmmsmsmsmsmsms xd :classic_cool:

taramramram A z twoją teoria też cię zmartwię ( chodzi o reinkarnację :D ) jak wytłumaczysz przyrost naturalny ? Więc reinkarnacji na pewno nie ma Co do głownego pytania : Jak myślicie co jest po śmierci ? Nie wiem myśle że pustka ...ale ja ateistka :P

Gość właściwa właściwości
ja myślę, że po śmierci jest śmierć :) ale może nie wiem wszystkiego..

Gość uważajcie
Przyrost naturalny łatwo wytłumaczyć - karnacje mogą przyspieszać albo zwalniać, możesz czekać w kolejce na nowe ciało 50 lat a możesz pół roku to wyjaśnia dlaczego liczba ludności się zmienia, gdyby wszystko bylo takie policzone to ludzie zaczęli by coś podejrzewać, nie sądzisz? A rzecz w tym żeby nie mieli żadnego dowodu że ktoś ich obserwuje, ktoś nimi manipuleje i ze są jak gekony w terrarium

Gość do Licencja
ich sila polega na nie uleganiu urojeniom i praniu mozgu fundowanemu im od dziecka, na odwadze i checi do tego, by samemu pomyslec logicznie zamiast przyjmowac gotowce "bozia istnieje i tak chce, bo tak klika tysiecy lat temu jakis pastuch mial wizje plonacego krzaka". czesc byla tak zindoktrynowana ze oddala zycie za iluzje- no coz, to sie nazywa selekcja naturalna.

Gość taramramram
A z twoją teoria też cię zmartwię ( chodzi o reinkarnację ) jak wytłumaczysz przyrost naturalny ? Więc reinkarnacji na pewno nie ma ahhh co za ograniczony umysl :( ano moge sie ratowac argumentami tj. hmm wiele dusz moze czekac w kolejce, moze byc tak zenie koniecznie urodzimy sie nastepnym razem jako czlowiek :) a tyak na marginesie na pisalem ze chcialbym by reinkarnacja byla zjawiskiem realny nie napisalem ze w nia wierze ! juz blizej mi do Boga niz reinkarnacji glupolu niu niu stara oslico 🖐️ ide z tad bo tu wszyscy mi cisna 😭

Gość taramramram
ps mam 18 lat z tad dzieciniada w moich postach :classic_cool: