Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ???????

Jak myślicie co jest po śmierci ?

Polecane posty

Gość ???????

jak wyżej.

Gość wrednamalpa27
mam nadzieje że rodzimy sie na nowo

Gość romanek kochanek
Jestesmy w niebie jako aniołki i cieszymy się na pochmurne dni, bo wtedy mozna wreszcie usiąść :))

Gość a nie masz czasami
może lepiej nie wiedzieć.....:)

Gość wredniucha
święty spokój od głupich ludzi spotkanych w życiu

Gość ???????
Zastanawiam się nad tym, bo być może niedługo odejdzie z tego świata osoba bardzo bliska mi. I patrząc w jej oczy widzę wielki strach przed nieznanym. Ja też bałabym się, ale przede mną "podobno" całe życie jeszcze.

Gość sparki,,,,
zdychamy jak zwierzeta i nic nie ma.

Gość taramramram
jw jakos nie rajcuje mnie zycie wieczne dlatego wierze w reinkarnacje, ew NICOS :)

Gość to jaxox0
myśle ze to tak jak zaśniesz, nie wiesz co sie z tobą dzieje gaśnie ci świadomość i po śmierci właśnie tak jest poprostu cie nie ma śpisz, jeśli jest dusza to wydaje mi sie że nie jest tak myśląca jak np. ty teraz

Gość po śmierci
jest piekło ........................... ewentualnie niebo, ale na niebo trzeba zasłużyć, pomagać innym, modlić się i chwalić Boga we wszystkich czynnościach, no i oczywiście nie grzeszyć. Po śmierci Chrystusa, powstał czyściec, który jest dziełem Bożego Miłosierdzia, dlatego dla niektórych jest jeszcze iskra nadziei, że załapią się na długie męki czyśćcowe. I tak , o ile w czyśćcu jest jeszcze nadzieja na szczęście w niebie, tak w piekle nie ma nawet okruszyny nadziej na polepszenie sytuacji, bo z piekła nie ma drogi powrotnej, tam męki mają wymiar wieczny. Nawet najbardziej okrutne ziemskie tortury, największe okropności świata razem wzięte nie są nawet bladym cieniem tego co czeka wielu z nas w piekle.

Gość asdasdasdasdasdasdasd
ŚMIERĆ W chwili kiedy dusza rozstaje się z ciałem, człowiek choćby był nieprzytomny, choćby śmierć nastąpiła momentalnie, czy we śnie ma błysk chwili, na ułamek sekundy, ma świadomość własnej śmierci. I choćby był na tę śmierć przygotowany, choćby jej pragnął i nie lękał się jej przedtem, w tym jednym, rozstrzygającym momencie, uczuje z niczym nieporównaną grozę. Bezpośrednio po śmierci staje dusza przed Sądem Najwyższej Sprawiedliwości. Skończyło się bowiem niewyczerpane dotąd Boże Miłosierdzie. Kto przekroczy granicę życia, staje wobec Jego Sprawiedliwości samotny, nagi i czeka słusznego wyroku. Do chwili pogrzebu dusza nie oddala się jeszcze od ziemi. Są to ostatnie chwile przed podjęciem kary, czy nagrody, kiedy jej wolno jeszcze niewidzialnie krążyć wśród ludzi. Pod słowami do chwili pogrzebu" rozumie się ten okres czasu, jaki wedle obrządku, rytuału czy zwyczaju ma dzielić śmierć od pogrzebania ciała. Gdyby katolik np. dzięki jakimś tragicznym okolicznościom, nie został pochowany trzeciego dnia po śmierci, dusza jego po upływie tego czasu i tak oddali się od ziemi. Dla duszy skazanej na CZYŚCIEC, rodzina ani bliscy nie mają najmniejszego znaczenia, o ile nie można się od nich spodziewać pomocy. A jedyną formą tej pomocy i dowodem miłości czy przyjaźni, jakiego wtedy od ludzi pragnie i na jaki czeka jest modlitwa, Nieopisane cierpienia sprawia duszy niemożność powiedzenia ludziom, że ich Izy i smutek nie przynoszą jej żadnej ulgi ani korzyści, że utrudniają tylko to i tak straszne w swej powadze przejście i że ich ludzkie cierpienia są niczym wobec mąk, na jakie ją niejako wydają, odmawianiem jej jedynego wsparcia: modlitwy, lub dobrych uczynków.

Gość taramramram
jest piekło ........................... ewentualnie niebo, ale na niebo trzeba zasłużyć, pomagać innym, modlić się i chwalić Boga we wszystkich czynnościach, no i oczywiście nie grzeszyć. Po śmierci Chrystusa, powstał czyściec, który jest dziełem Bożego Miłosierdzia, dlatego dla niektórych jest jeszcze iskra nadziei, że załapią się na długie męki czyśćcowe. I tak , o ile w czyśćcu jest jeszcze nadzieja na szczęście w niebie, tak w piekle nie ma nawet okruszyny nadziej na polepszenie sytuacji, bo z piekła nie ma drogi powrotnej, tam męki mają wymiar wieczny. Nawet najbardziej okrutne ziemskie tortury, największe okropności świata razem wzięte nie są nawet bladym cieniem tego co czeka wielu z nas w piekle. hehe dla mnie to brzmi jak grozba, wiec spierdalaj yebany katolu, sam sie zrzucaj na nowego merca dla proboszcza, a jezeli juz mowimy o klerze to to gowno powinno trafic pierwsze w otchlan piekielna :classic_cool: 🖐️

Gość ja juz byłam
jak to co jest?ziemia i robale.zadna filozofia

Gość poczytaj;
o teorii strun i teorii kwantowej świadomości

Gość taramramram
Jak pójdziesz do piekła to będziesz miał wieczne hędożenie takich lasek heh dobre:* na szczescie dalej nic nie ma :) koniec mek ziemskich, koniec wszystkiego, a najlepsza nagroda dla czlowieka za trud zycia byloby nowe zycie w innym ciele, albo po prostu definitywny koniec, to dla mnie jest cos najpiekniejszego w zyciu - koniec :classic_cool:

koniec i dalej juz nic? e, bez sensu. to po co to wszystko przez cale zycie? to w takim razie nie lepiej sie polozyc i po prostu czekac na ten koniec?

Gość ateista i terrorysta
taramramram ;) mam nadzieję że w piekle będę miał przyjemność z tobą "zgrzeszyć" :)

Gość taramramram
po co sie poddawac jak ostatni cienias skoro mozna walczyc ;) jasne ze koniec, a no co liczysz? ja nie licze na nic i niczego nie chce, no moze nowe zycie ale juz jako kobieta :)

Gość ???????
Jak sobie pomyślę, że od tak po prsotu ma mnie nie być na tym świecie to czuje mega strach. Coś niewyobrażalnego. A tak naprawdę, to nawet dzisiaj mogę zejść z tego świata. Bez sensu... Nie lubię tego.

Gość Tyrael
koniec i dalej juz nic? e, bez sensu. Bądź dobrym człowiekim to pójdziesz do nieba :)

Gość taramramram
mam nadzieję że w piekle będę miał przyjemność z tobą "zgrzeszyć" -spierdalaj :classic_cool:

Gość sparki,,,,
pierdole te bajki o bogu, jestem realistą i wierze w dokonania naukowcow i uwarzam ze swiat powstal z WIELKIEGO WYBUCHU.

walczyc ale po co jak i tak wszystko uj strzeli? bez sensu zupelnie nie, po smierci nie nastepuje zaden koniec a poczatek nowej drogi!

Gość Diablo - Pan Grozy buuuuu!
koniec i dalej juz nic? e, bez sensu. Bądź dobrym człowiekim to pójdziesz do nieba Doprawdy tak myślisz a powiedz mi dlaczego twoim zdaniem wszystko musi mieć sens ?

Gość sparki,,,,
katole jestescie smieszni!

Gość ateista i terrorysta
taramramram :D hahahaha cofam cofam myślałem że ty kobieta.... :D