Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilianka4444444

PODATEK KATASTRALNY !

Polecane posty

Gość Tusk z Platformy
oczywiście że pis spada Polacy chcą płacić i pilnować żeby Polska nie popadła w kryzys :D zawsze mamy poparcie i wszyscy chcą godzić się z naszą polityką ponieważ wiedzą że dązymy alby Polska nie była ciemnotą i szła do przodu ludzie na poziomie to rozumieją i godzą się na wszystko co zarządzimy :D a ci co się nie zgadzają to zacofane mohery i pisiory bez wykształcenia :D

Gość nareszcie mądre słowa
tak trzymac

Gość dżina bangla
jakby jełopom platfusowym kazać płacić podatek za każde dziecko 2 tys rocznie to też będą płacić albo niech płacą podatek za użytkowanie dróg jeszcze jeden, 3 tys rocznie i też będą płacić bo Polska musi być nowoczesna nie pojmuję :D

Gość mmLena07
"co się stanie z cenami mieszka ń wynajmowanych i nowych. Tu przeczytałam parę osób, ktore straszą, że podniosą czynsze, ale tej biedocie bez mieszkań zarobki nie wzrosną, więc ze smutną minką ale po prostu zrezygnują z najmu czy kupna po podniesionych cenach. Bo nie mają. A mieszkanie niezarabiające na siebie jest palącym jajem już dziś, a co dopiero gdy dojdzie do niego podatek. Co zrobią właściciele nieruchomości? Ja im szczerze współczuję. Należę do biedoty, nie mam własnego mieszkania, i uważam, że to lepiej dla mnie w tej sytuacji." jeśli już ten podatek wszedłby w życie, w co wątpię :) to ceny najmu muszą i pójdą w górę. Nikt nie będzie dokładał do mieszkania, które jest inwestycją i ma zarabiać. Więc podniesie się czynsz najmu, a jeśli ktoś zrezygnuje z najmu z tego powodu, to się poszuka nowych najemców, lub sprzeda. A ten co kupi też będzie chciał drogo wynajmować, lub przeznaczy na swoje prywatne mieszkanie, więc tak czy inaczej wynajmujący będą mieć nieciekawą sytuację. Bo nie jest możliwe, żeby właściciel mieszkanie nagle zaczął dokładać do interesu - albo płacisz wyższy najem, albo sprzedaż, więc najemca out. Czy będzie dla Ciebie lepiej w takiej sytuacji? ponieważ nie jesteś właścicielem mieszkania? Niestety ale nie, bo większość takich ludzi ma rodziców, którzy mają swoje własnościowe mieszkanie/dom, więc będzie musiał się dokładać( jeśli mieszka z nimi), a po dostaniu ewentualnego spadku znajdzie się w tej samej nieciekawej sytuacji. Lub jeśli wynajmuje, to będzie musiał więcej płacić.

Gość werolinna
co z ludźmi którzy mają kilka nieruchomości to nie oznacza że są bogaci mieszkają w jednym, drugie odziedziczone jest do wynajmu i mają działkę pod miastem ? razem za 3 nieruchomości wychodzi ponad 7 tysięcy rocznie chyba paranoja jakaś, nie pojmuję :O i mam to płacic w imię nowoczesnej polityki PO ?

Gość daOlkaTolka
już po cichu zaczynają wprowadzać, na początek testują w Aleksandrowie Łódzkim "Zainteresowany dostał pismo z Urzędu Gminy o naliczeniu podatku od działki w dzierżawie wieczystej. Opłata to 1 proc. wartości nieruchomości, a jej wzrost to aż 1000 proc. Przedstawiciele Urzędu wyjaśniają jednak, że opłata z tytułu użytkowania wieczystego nie jest podatkiem." Wprowadzą katastralny i będą kit wciskać, że to nie podatek haha! może dadzą inną nazwę. Głosujmy na PO! oby im się żyło lepiej! :D