Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilianka4444444

PODATEK KATASTRALNY !

Polecane posty

Gość gość
"w Polsce nie ma prawie uczciwych pracodawców o ile można nazwać ich pracodawcą, chcieliby aby człowiek robił dużo a dostawał jak najmniej"Bo jest kapitalizm a nie komuna.

Gość mfkfdmdf
""" a gdyby było trudno o pracownika to pensje by poszły w górę" Nie. Wtedy ściągnie się pracowników np z Ukrainy..." haha gdzie taki ukrainiec mógłby u nas pracować? Jedynie na tasmie produkcyjnej, ale w PL mamy tak rozwinięta produkcję ze hej :O poza tym i tak marnia na produkcji płacą że za niższą stawke to ukraincom nie opłącałoby się tu przyjeżdżać i utrzymywać!

Gość gość
"po drugie to ja pamiętam jak wprowadzali fundusze emerytalne to mówili, że ja będę zbierał na swoją emeryturę a teraz mówią, że zbierałem na cudzą więc jawnie nas okradli"Fundusze emerytalne to prywatne firmy nie mające styku z PO

Gość gość
"haha gdzie taki ukrainiec mógłby u nas pracować? Jedynie na tasmie produkcyjnej"Dlaczego na taśmie ?Chyba nie masz rozeznania.

Gość gość
"poza tym i tak marnia na produkcji płacą że za niższą stawke to ukraincom nie opłącałoby się tu przyjeżdżać i utrzymywać!"Poszukaj i poczytaj ilu obcokrajowców w Polsce wystąpiło o pozwolenie na pracę.. Zobaczysz wtewdy, ze to co napisałaś, jest tylko śmiechu warte...:D

Gość mfkfdmdf
że na PiS żyło się ogólnie łatwiej ale nienawidzą ich dla tego głosują na pyło" domyslam sie że nie potrafią uzasadnic dlaczego ich nienawidzą. Za wygląd? Może za to że nie kłamia tak dobrze tak tamci oszuści

Gość po pierwsze to
Bo jest kapitalizm a nie komuna. to jest złodziejstwo a nie kapitalizm, kapitalizm masz za naszą zachodnią granicą połączoną z nacjonalistycznym podejściem do narodu tzn wszystko aby obywatelom żyło się dobrze, a wiem bo mam tam rodzinę

Gość SamurajKafeterii
cytat: Bardzo proste. Mój syn jest informatykiem i pracuje w Holandii nie znając holenderskiego. Posługuje się angielskim. A relokacja ? Bardzo proste. W piątek dostał propozycję na którą odpowiedział a od poniedziałku rano już tam pracuje. /cytat haha - ale się uśmiałem, bo wszyscy Polacy i Ukraińcy mówią po angielsku i żaden problem z dnia na dzień wprowadzić takiego do firmy :D a z tą relokacją twojego syna to jak było? Nie miał opłaconej podróży i zapewnionego mieszkania zastepczego na początek? Jeśli nie, to słabo negocjował, bo to norma. Jeśli sprowadzasz Ukraińca do pracy, to musisz mu pomóc w załatwieniu urzędowych spraw, naogół firmy, które sprowadzają pracowników zza granicy, mają takiego człowieka, który się tylko tym zajmuje. Pomaga emigrantom zatrudnionym w firmie w załatwianiu różnych formalności. Nie oszukujmy się, że w Polsce bez problemu załatwisz wszystko w urzędach po angielsku :D Litości. Sprowadzaj sobie tanich Ukraińców do firmy, zobaczysz jak to tanio i bezproblemowo Cię wyjdzie. Ja tam już wolałbym podnieść pensje miejscowemu pracownikowi.

Gość gość
"kapitalizm masz za naszą zachodnią granicą"Nie. To co tam jest to rozwinięcie kapitalizmu, bo sa ogromne obszary socjalu.U nas tak nie ma. Bo bieda.

Gość po pierwsze to
już francuzi sprowadzili sobie tanią afrykańsko muzułmańską siłę roboczą i teraz zbierają plony

Gość gość
"haha - ale się uśmiałem, bo wszyscy Polacy i Ukraińcy mówią po angielsku i żaden problem z dnia na dzień wprowadzić takiego do firmy a z tą relokacją twojego syna to jak było? Nie miał opłaconej podróży i zapewnionego mieszkania zastepczego na początek? Jeśli nie, to słabo negocjował, bo to norma."Chodzi o specjalistów informatyków... Bez problemu został wprowadzony bo w firmie wszyscy mówią po angielsku.Relokacja ?Przez pierwsze dwa tygodnie, zanim dostał mieszkanie służbowe, mieszkał w hotelu na koszt firmy.

Gość po pierwsze to
ludzie mylą pojęcia dość często socjalu z komuną i nie wiedzą na czym polega gospodarka liberalna a wystarczy użyć wujka googla ;-)

Gość co się stanie z cenami mieszka
ń wynajmowanych i nowych. Tu przeczytałam parę osób, ktore straszą, że podniosą czynsze, ale tej biedocie bez mieszkań zarobki nie wzrosną, więc ze smutną minką ale po prostu zrezygnują z najmu czy kupna po podniesionych cenach. Bo nie mają. A mieszkanie niezarabiające na siebie jest palącym jajem już dziś, a co dopiero gdy dojdzie do niego podatek. Co zrobią właściciele nieruchomości? Ja im szczerze współczuję. Należę do biedoty, nie mam własnego mieszkania, i uważam, że to lepiej dla mnie w tej sytuacji.

Gość mfkfdmdf
a gdzie niby ma pracować obcokrajowiec który nie zna języka? Poza tym musiałby tu mieszkać jednocześnie a co za tym idzie przystosować się do polskich cen i prawa w tym kraju i myślisz ze dalej by chciał pracować w dodatku za niższe pieniądze niż Polak? haha wątpię. Sam nie masz rozeznania, nie podałeś żadnego przykładu :O

Gość SamurajKafeterii
Shatyn - to sam widzisz, że bardziej opłaca się podnieść pensje lokalnemu, niż kogoś sprowadzać, a twojego syna to sprowadzili, gównie ze względu na brak lokalnych specjalistów w tym sektorze. To już zupełnie inna bajka.

Gość po pierwsze to
ale i tak media zrobią wszystko aby PiS nie wygrał wyborów, pewnie już będą straszyć ludzi, że czołgi na ulicę wyjadą jak wygra PiS, jakoś teraz pyłowcy nie rozdawali kanapek protestującym emerytom, pielęgniarkom, pracownikom, leśnikom a nawet nasz legenda Lech kazał wziąć pały i lać strajkujących jak w latach 80 :-D tylko policja się nie kwapiła bo sama została wystrychnięta przez nierząd nam panujący

Gość gość
"a gdzie niby ma pracować obcokrajowiec który nie zna języka? "Fizycznie. Tak jak ogromna ilość Wietnamczyków, Chińczyków, Rosja, Białorusinów, Ukraińców itp, itd w Polsce w tej chwili.

Gość gość
"Shatyn - to sam widzisz, że bardziej opłaca się podnieść pensje lokalnemu, niż kogoś sprowadzać, a twojego syna to sprowadzili, gównie ze względu na brak lokalnych specjalistów w tym sektorze. To już zupełnie inna bajka."Opłaca się podniesć jak się ma z czego. Mojego syna spropwadzili z zupełnie innych powodów.

eh i już temat upadł. Widać już wszyscy się pogodzili z nowym podatkiem. Ps pamiętajcie żeby w następnych wyborach koniecznie głosować na PO;)

kapselko eh i już temat upadł. Widać już wszyscy się pogodzili z nowym podatkiem. Ps pamiętajcie żeby w następnych wyborach koniecznie głosować na PO przecież to kafe :D tutaj zyją tematy o kochankach, pierdoleniu i o tym jak oskubac meża z kasy 🖐️

Gość tylko na PO
nie ma na kogo głosowac to trzeba na PO

ta tylko na PO jeszcze trochę i będziesz mieszał w kartonie pod mostem. Zobaczycie jak tam tłoczno będzie ;)

Gość tylko na PO
spoko loco mnie to na pewno nie grozi

Gość tylko na PO
ja jestem pewniak. za dużo mam pieniędzy żeby coś takiego mnie spotało

hehe kolejny mitoman lub mitomanka. Na necie możesz być miliarderem a realu jesteś zwykłym szarym polaczkiem.

Gość tylko na PO
chcesz się spotkac i sprawdzic? nie ma sprawy.

Gość amenda
jasu jaki popierdoIlony ten Shatyn który dałby se chooja pokroić na plasterki za Platfoprmę a niektórzy dyskusję z nim toczą przecież tak można w nieskończoność :O Platforma coś [piernie a Shatyn to mordom wdycha i mói że pyszne jaki jełop ...:O

Gość tylko na PO
jeśli ma argumenty, opiera się na faktach to można z nim długo dyskutować

hehe już widzę żebyś się pojawił na spotkaniu. Nie opowiadaj bajeczek... oprócz Shantyn jest jeszcze Master ciekawi mnie tylko oni jaką kasę dostają za tą obronę PO na forum?