Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilianka4444444

PODATEK KATASTRALNY !

Polecane posty

Gość gość
"jeśli rząd chce więcej kasy w portfeli obywateli, to niech zadba o to, że tam najpierw więcej tej kasy się znajdzie!"Rzad ma dbac ?Chyba marzy ci sie komuna... Teraz o własny portfel ma dbac jego własciciel...

Gość gość
"no tak - lepiej niech będą u nas takie podatki i ceny jak w innych krajach, ale pensje 5 razy niższe. To jest mądre i tak powinno być"Dokładnie. To jest mądre i tak powinno być.

Gość Lisabet S. ma rację
mam 30 lat, cięzką pracą dorobiłam się mieszkania, ciulałam każdy grosz i pracowałam za granicą po 14 h dziennie :-O nic z życia nie miałam! ale ok, chciałam spełnic marzenie to mam, nie mogę narzekać, ale skoro ktoś chce po raz kolejny opodatkowac moje mieszkanie to chyba zabiję! :-O mówię powaznie, jestem spokojnym człowiekiem, ale zabiję! poza tym mam małą firmę,firma wymaga mojego ciągłego zaangażowania (nadal pracuję po 12-14 h dziennie 6x w tyg.). Mam coraz więcej zleceń i sama już nie wyrabiam, ale nadal nie stać mnie na zatrudnienie drugeigo specjalisty, który pracowałby w moim imieniu (musiałabym naprawdę dużo mu zapłącić, zeby chętnie pracował), ale niestety koszty by mnie pożarły żywcem :-( O wiek emerytalny sie nie martwię, bo zapewne nie dożyję tego nawet biorąc pod uwagę ciągły stres i brak chwili na odpoczynek.

w Niemczech to a w Niemczech tamto , a nie pomyslal nikt dlaczego? po co? ominac lepiej bo to nieprzyjemne , bo w Niemczech sie nie okradali i pracowali solidnie uczciwie i madrze i szanowali kazda prace a w polsce okradaja sie, gardza uczciwymi , praca i wszystkim wokolo. a teraz porownania do kogo zx czym do Ludzi? brudne zlodziejskie polactwo. Tuska wina ze polactwo brudne zlodziejskie i ze sytuacje sobie taka przez wieki naruchalo ze to nami rzadza inni a nie my innymi?

właśnie, że rząd może pośrednio o to dbać. Chyba, że nie chcesz rozumieć powiązań i mechanizmów w gospodarce. Jeśli jest dużo firm, to są wyższe pensje. Prosta zasada. Rząd może doprowadzić do sytuacji, gdy takich firm będzie dużo powstawało, że ruszy produkcja w Polsce, więc konsekwencją będą wyższe pensje. Naprawdę tego nie ogarniasz?

Gość gość
"Jeśli jest dużo firm, to są wyższe pensje. Prosta zasada.":D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość fdgdfhfgjhgj
a co to za firma? robisz strony, grafikę?

Gość MaxPayne2121
zamknij ten swój tępy ryj pryszczu

Gość Lisabet S. ma rację
jaka to firma to nie ma najmniejszego znaczenia w tym temacie, ale nie robie grafik, zupełnie inna branża

Gość fdgdfhfgjhgj
nie mozesz napisac jaka? skoro i tak masz za duzo zlecen

to ty debilu polaczkowy zamknij ten ryj , rzad powinien za ryj polactwo wziac szczegolnie wszelkich dluznikow do pracy rygorem porzadnej uczciwej zmusic tylko przemoc wobec tepego bydla jest motorem postepu i choc o tym nie wie tepactwo rowniez dopustem bożym dla nich. a przynajmniej dla przyszlych pokolen.

Gość Lisabet S. ma rację
ale zlecenia same do mnie nei przychodzą, napisałes/az tak, jabym ja siedziała cały dzięń w fotelu i była zasypywana zleceniami :-O wiesz ile tzreba się napracować, zeby ktoś zechciał na tyle CI zaufać, aby zacząć wspólprace z Tobą? :-( Najpierw tzreba rzetelnei i solidnie pracować, zeby wyrobić sobie nazwisko, a potem tzreba pracować jeszcze ciężej, zeby swoich klientó nie zawieść. mam firmę okołomedyczną

to może podam Ci przykład, np. powstanie dużo firm produkujących gry internetowe, potrzebnych jest więc dużo pracowników, a jest powiedzmy w Polsce 4 tysiące ludzi, którzy mają odpowiednie kwalifikacje. Im więcej firm powstanie o tym profilu, tym więcej jest potrzebnych pracowników w tej branży wykwalifikowanych i właśnie wyższe pensje będą, dlaczego? Bo firmy konkurują o dobrych pracowników. Banalnie prosta zasada. Dalej nie ogarniasz? Co więcej dzięki temu, że te firmy dają lepsze pensje, to zatrudnionych ludzi stać na różne rzeczy, więc wzrasta zapotrzebowanie na różne usługi na rynku i cała gospodarka jest ładowana kasą i można dać wyższe podatki. Tak to działa. W Polsce niestety wszystko od dupy strony...

Gość 5456rrtfggfh
to juz wiadomo, na sprzedawaniu lekow najwiecej sie zarabia, wciskając ludziom trucizny

Gość gość
"Im więcej firm powstanie o tym profilu, tym więcej jest potrzebnych pracowników w tej branży wykwalifikowanych i właśnie wyższe pensje będą, dlaczego? Bo firmy konkurują o dobrych pracowników. Banalnie prosta zasada. ":D:D:DZapomniałaś tylko o tym, że firmy musza mieć pieniądze żeby płacić więcej...I ta twoja "banalnie prosta zasada" przestaje miec prawo życia...:D:D:DTak szczerze mówiąc nie masz o tym pojęcia...

Gość Lisabet S. ma rację
nie mam nic wspólnego z lekami :-) sama nie tykam tego swiństwa od lat

"Zapomniałaś tylko o tym, że firmy musza mieć pieniądze żeby płacić więcej..." - ale jaki jest tutaj problem? myślisz, że te wszystkie korporacje to teraz wyzyskują pracowników, bo ich nie stać na wyższe pensje :D :D :D :D po prostu mogą dać małe pensje, bo ludzie i tak się zgodzą, a gdyby było trudno o pracownika to pensje by poszły w górę. Pojmujesz?

Gość Lisabet S. ma rację
no ale jak dla Ciebie produkcja leków jest branżą OKOŁOmedyczną, to zazdroszczę wiedzy :-D

Gość 5456rrtfggfh
mam nadzieje ze za kilka lat bedzie wiecej takich jak ty i bedziesz miala gowno a nie zlecenia i zbankrutujesz!

Gość gość
Oczywista bzdura...Większość firm idzie na granicy. Oczywiście są takie którym powodzi się świetnie ale one przewaznie obsługują inne bogate firmy a nie sprzedają towarów w detalu.Dlaczego tak jest ?Bo ludzie na rynku nie maja pieniędzy i oszczedzają. A więc nie kupują tych rzeczy bez których można żyć. Czyli wpływy do kasy firm sa marne. Już rozumiesz czy jeszcze raz wytłumaczyć ?

istnienie firmy jest zalezne od jej klienta. to niezbywalna madrosc. w biznesie normaln6ym wrecz absolutna. dlatego tak bedzie ze jezeli zmadrzeje klient to zmusi firmy do madrej strategii czyli budowania jakosci i marki a nie jak teraz glupi klient to trza szybko sie nachapac na jego glupocie.

Gość gość
" a gdyby było trudno o pracownika to pensje by poszły w górę"Nie.Wtedy ściągnie się pracowników np z Ukrainy...

Gość Lisabet S. ma rację
a dziękuję :-) nie ma to jak zyczliwa uwaga bliźniego :-D myślisz, że mnie to zabolało??? ja dzięki swojej rpacy spełniam swoje marzenia i dzięki tej pracy zapewnie sobie byt, bo mimo, ze żyję dobrze , to jeszcze oszczędzam, zeby czuć się bezpiecznie w gorszych czasach ;-) natomiast ludzie chorują i zawsze będa potzrebować mojej pomocy i zmartwię Cię, ale zatrudniają mnie przychodnie i szpitale więc szybko nie zginę.

Gość Lisabet S. ma rację
mam nadzieje ze za kilka lat bedzie wiecej takich jak ty i bedziesz miala gowno a nie zlecenia i zbankrutujesz! :-D już teraz mam miano najlepszego specjalisty w swojej okolicy w swojej dziedzinie, wiec o konkurencję się nie martwię :-)

Shatyn, patrzysz na to niestety od dupy strony, za przeproszeniem. Wiadomo, że wszystko jest ze sobą powiązane i się nakręca. Ty pokazujesz negatywną spiralę, która własnie bierze się z niekorzystnego środowiska dla firm, zbyt dużego opodatkowania, więc produkt jest drogi, pensje niskie, ludzie mają mało kasy, więc oszczędzają na wszystkim i to się z tej strony nakręca. Wszystko się kurczy. Zobacz jak jest w Anglii, ruszasz tam z firmą i jeśli masz małe dochody to zostajesz zwolniony z podatków, to daje czas na rozruch, pozyskanie kontaktów, mniejsze ryzyko porażki, a jednocześnie budżet nic nie traci, bo skoro nie ma zysków, to i tak nie ma czym się dzielić. Jeśli jednak już dobrze ruszy taka firma i przynosi dochody, to zaczyna płacić podatki, gdy ma już dochody, więc jest na to gotowa, może zatrudnić pracowników itd. da dobre pensje, ludzi stać na usługi, więc wzrasta zapotrzebowanie na nie itd. To się wszystko nakręca w dobrą stronę i dlatego się sprawdza. Jak myślisz - im więcej firm będzie padać, to jakie będą pensje? Im mniej stanowisk pracy w Polsce? Pensje pójdą w dół, czy w górę?

"" a gdyby było trudno o pracownika to pensje by poszły w górę" Nie. Wtedy ściągnie się pracowników np z Ukrainy..." taa bo akurat to takie proste, zapewnić i opłacić całą relokacje, naukę języka itd... :D :D

Gość gość
"Zobacz jak jest w Anglii, ruszasz tam z firmą..."No właśnie. Tutaj jest Polska a nie Anglia..."taa bo akurat to takie proste, zapewnić i opłacić całą relokacje, naukę języka itd..."Bardzo proste. Mój syn jest informatykiem i pracuje w Holandii nie znając holenderskiego. Posługuje się angielskim.A relokacja ?Bardzo proste.W piątek dostał propozycję na którą odpowiedział a od poniedziałku rano już tam pracuje.

Gość do pryszcza tego popaprańca
polaczkowy debil to cie spłodził fajfusie

Gość po pierwsz to
w Polsce nie ma prawie uczciwych pracodawców o ile można nazwać ich pracodawcą, chcieliby aby człowiek robił dużo a dostawał jak najmniej a pyło ma ich wsparcie, po drugie to ja pamiętam jak wprowadzali fundusze emerytalne to mówili, że ja będę zbierał na swoją emeryturę a teraz mówią, że zbierałem na cudzą więc jawnie nas okradli, teraz chcą pyłowcy okraść naród z ojcowizny i dokonać wywłaszczenia, po trzecie unii nie interesuje zrównanie zarobków bo my jesteśmy wykwalifikowaną siłą roboczą za niewielkie pieniądze, pracujemy najdłużej w całej unii i w czołówce światowej, po czwarte pyłowcy dobrze wiedzą że jak się naród głodem przymorzy to będą pracować na chleb a syty człowiek myśli o własnym domu aucie a tu trzeba by było zapłacić wyborcy pyło nie są w stanie podać merytorycznych powodów czemu głosują na nich, ich argumenty opierają sie na wyzwiskach, każdy kto głosował na pyło z moich znajomych przyznaje, że na PiS żyło się ogólnie łatwiej ale nienawidzą ich dla tego głosują na pyło