Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wisnia bez pestkiii

śpicie?:p

Polecane posty

Gość Lisa 34
Fryzurę:) ale literowka mi się dziwna zrobiła

Gość wisnia bez pestkiii
no tak ale lepiej zadbać o dobry wypoczynek:) Wiesz teraz coraz więcej ludzi ma kompleksy i brak im tej pewności. A często są naprawde wartościowymi ludzmi tylko po prostu są w cieniu

Gość wisnia bez pestkiii
technik nie pozwalam Ci nie idziesz:p Lisa musisz z nim szczerze porozmawiać i powiedzieć co Cie boli. Często przez niedomówienia tracimy to co dla nas najważniejsze..

Gość Lisa 34
On miał jakieś problemy . Wie że seks nie jest dla mnie najważniejszy ale męcze się myśląc że po prostu go nie kręce. Jak mnie to frustruje.

Gość wisnia bez pestkiii
no właśnie: on miał jakieś problemy... Kurcze no.. Jako jego żona zainteresuj się nim. Może on potrzebuje Ciebie i Twojej bliskości...

Gość Przyszły technik ochrony
Kompleksy to porównania. Wiele osób porównuje się do współczesnego wzoru "nadczłowieka" promowanego przez szeroko pojmowany marketing. W każdym czasie mieliśmy jakiegoś "nadczłowieka", ale dopiero w okresie II wojny światowej powstały odpowiednie mechanizmy by ten wzór propagować. Natomiast po kresie wojny mieliśmy boom jeśli chodzi o stosowanie marketingu w "świecie kapitalizmu". Z tą fryzurą to ściema jak dla mnie, ale nie znam gościa, nei znam Ciebie więc gadam jak leśny dziadek.

technik nie pozwalam Ci nie idziesz Hah, jedną z moich zalet jest asertywność, robię co mi się podoba. :P

Gość Lisa 34
Mówiłam mu o tym. Efekt żaden. Widzę że mówiąc mu jeszcze bardziej go erotycznie zniechęcam do siebie . To już nie wiem co robić. Trzymanie się za ręce pocałunek to trochę za mało.

Gość wisnia bez pestkiii
w tym problem że wielu ludzi dąży do tego by wyglądać i zachowywać się jak "nadczłowiek" ale taki wytwór na prawde nie istnieje. Nawet podczas II wojny światowej Hitler wyznając tę ideę sam nawet nie przypominał rasy aryjskiej

Gość Lisa 34
Schudlam i to też nie bardzo mu pasowało. Ale miał problemy w utrzymaniem wzwodu. Jestem bardzo wąska i nie mógł we mnie wejść. Parę razy tak było. Wydawało się że sobie z tym psychicznie radzimy. Powiedział mi że chce osobnej sypialni i że to właśnie dlatego że zmieniłam swój wygląd.

Gość wisnia bez pestkiii
technik ale to nie był zakaz raczej prośba bo fajnie mi się z Tobą rozmawia i chciałabym jeszcze poklikać:) Lisa musicie rozmawiać, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać! Poranny kac czemu tak uważasz?

Oczywiście, że nie istnieje nic takiego jak nadczłowiek. Jest to jedna z wielu idei, która elastycznym osobom pozwala na dokonanie pewnych zmian w odpowiednim czasie w określonym systemie, które pozwolą na osiągnięcie zamierzonych korzyści. To chyba najbardziej uniwersalna definicja. Wielu ludzi dąży do bycia nadczłowiekiem, ponieważ są nafaszerowani propagandą. "Ci którzy czytają książki, zawsze będą mieli władze nad tymi, którzy oglądają telewizję".

Gość Lisa 34
Strasznie to wszystko poplątane. Myślę sobie że gdybym mu się podobała to by mu nie opadal. I znowu nakręcam się myśląc o tym . Chce uciec jak najdalej żeby nie żyć przy mężczyźnie który mnie nie akceptuje taka jaka jestem.

Gość wisnia bez pestkiii
no tak ale niewielu ludzi jeszcze czyta książki.. Ale nie mówie tu o "zmierzchu" itp tylko o jakiejś porządnej, wartościowej książce. Myślę że tylko ludzie o małym rozumku starają sie dogonić idee nadczłowieka i na siłę starają się udowodnić innym swoją wartość z której tak naprawde sami nie zdają sobie sprawy

Trzymanie się za ręce jest dla pantoflarzy Każdy facet, który trzyma dziewczynę za rękę to pantoflarz ? Kiedy na randce trzymasz się za rękę z dziewczyną, dajesz jej do zrozumienia, że Jesteś uległym pieskiem ? W jaki sposób doszedłeś do tego wniosku ? Wydajesz się być sympatyczną osobą, dlatego tu jeszcze siedzę, ale jak mnie zamuli to idę spać, nie chcę pić więcej energetyków, bo będę miał 2 nocki pod rząd, zatem organizm należy oszczędzać. :) Czym się zajmujesz w życiu ? Czym chciałabyś się zajmować ?

Gość wisnia bez pestkiii
Lisa a może to sprawa choroby a nie tego czy go pociągasz czy nie? Może on się wstydzi swojej choroby i dlatego ucieka od Ciebie i od sexu?

Gość Lisa 34
Przecież małżeństwo to jedność duszy i ciała. Bez tego drugiego to czuje się okradziona z piękna erotyki.

Gość wisnia bez pestkiii
teraz się jeszcze uczę:) w przyszłości chciałabym pracować w branży budowlanej. Chociaż tak naprawde moją pasją są kontakty międzyludzkie, dziennikarstwo. Chciałabym pomagać innym. Ale mogę to robić jako wolontariusz. Kurcze no, życie jest ciężkie... A Ty pracujesz w ochronie?

Współczesny system państw kapitalistycznych nie dąży do tego by społeczeństwa były wykształcone. Człowiek ma być producentem i konsumentem. Z jednej strony mamy spory dostęp do wiedzy, ale z drugiej często nauka, czytanie, wyobraźnia, są wyśmiewane jako rozrywki. Proponuje się ludziom rozrywki proste, nie wysilające mózgu. Nie propaguje się też uczucia szczęścia. Człowiek szczęśliwy nie musi kupować określonych towarów czy usług by się uszczęśliwić. Jednak osoba mająca kompleksy będzie chciala się pozbyć dyskomfortu, wyda kasę na żarcie, kino, kosmetyki bizes się kręci. George Ritzer napisał książkę Mcdonaldyzja społeczeństwa, w którym opisuje w jaki sposób od czasu założenia maka, udaje się wprowadzać politykę działania tej korporacji w bardzo wielu działaniach życia. Z ciekawych książek poleciłbym również "skonsumowanych" Barbera. :P

Gość wisnia bez pestkiii
wiesz co Lisa nie chcę Cię oceniać ale po Twoich postach wydaje mi się że Twoj mąż ma poważny problem a Ty nie widzisz tego tylko ciągle jesteś skupiona na tym że nie uprawiacie sexu. Nie można myśleć tak egoistycznie. Może on naprawde na poważny problem a Ty zamiast z nim rozmawiać i pomóc myślisz tylko o tym że Cie nie zaspakaja. Tak odebrałam Twoje wiadomości

Gość Lisa 34
Tylko to mnie przy nim trzyma. -myśl, że to choroba i dlatego mnie rani aby nie stracić dumy z braków swojej męskości. Gdyby tak było rzeczywiście to mogę i całe życie żyć w celibacie i go kochać.

Gość wisnia bez pestkiii
wiesz dla ludzi ciekawe jest to co proste. A nauka, kultura wyższa to nie są proste sprawy. Ja uważam że człowiek niewykształcony bardzo wiele traci. Przede wszystkim traci samego siebie

Gość wisnia bez pestkiii
dlatego musisz z nim szczerze porozmawiać co go gryzie

Skończyłem studia. Pracuje w ochronie i idę do szkoły 2 letniej na technika ochrony gdzie zrobię sobie "dwójkę" i pozwolenie na broń. Chciałbym pracować jako konwojent i mieć pozwolenie na broń maszynową, ale przede mną długa droga, jeśli chcesz "na serio" robić w ochronie, musisz przejść sporo szkoleń. Mógłbym ewentualnie jako sokista pracować, jeśli dostałbym licencje, zawsze to mundurówka. W tej branży budowalnej to jako kto ? Ja się pasjonuje psychologią rozwoju, takie hobby. Dodatkowo działam sobie w polityce :P.

Gość Lisa 34
Wiśnio, nie masz pojęcia jak bardzo chciałabym żeby tak było. To straszne życzyć komuś choroby ale chciałabym aby to był prawdziwy powód. Chciałabym aby okazało się że jestem egoistka a nie że seksu nie ma bo go nie kręce.

Gość wisnia bez pestkiii
o i co tam działasz na arenie politycznej:) Chciałabym nadzorować prace budowlane. Potem myślałam o skończeniu dodatkowego kierunku skierowanego już bardziej w stronę moich pasji

Gość wisnia bez pestkiii
zastanawiam się czemu siebie zatraciliście. Ludzi teraz pędzą za pieniądzem, goni ich czas. W tym wszystkim zapominają o bliźnich a także zatracają siebie i swoich bliskich

Poczucie własnej wartości nie jest kwestią wykształcenia. Edukacja "twarda" polega na przekazaniu wiedzy, ale w szkole nikt Cię nie uczy jak być szczęśliwym, jak "sprzedać" samego Ciebie. Nikt Ci nie powie, że możesz się cieszyć bez powodu, to kwestia chemii, ludzie są w stanie się smucić bez powodu, ale cieszyć się też, kiedy wiedzą jak się nakręcić. Wykształcenie daje przede wszystkim wiedzę, nie koniecznie sprawia, że Jesteś otwarta na świat, czasem wykształcenie bywa niebezpieczne. Weźmy np. takich dwóch doktorów, chociażby doktor Goebbels, czy doktor Mengele. Jeden trenował swoje umiejętności na społeczeństwie, a drugi przetaczał krew między bliźniakami, co miało przyczynić się do badań genetycznych będących częścią projektu stworzenia czysto - aryjskiej wioski.

Ludzie się zatracili w pogoni za konsumpcją, mówił o tym Palikot na kongresie i już kurde wiesz gdzie działam :P. Pieniądze są potrzebne, ale ja generalnie staram się robić to co kocham. Robbins piszę o tym, że jeśli chcemy być szczęśliwi pieniądze nie mogą być celem. Takiego nigdy nie osiągniemy, je należy traktować jako środek. Wiem, że istnieje pewne społeczne przeświadczenie, mające wzbudzać kompleksy prowadzące do upiększania, że kobiet się o wiek nie pyta. No więc ile masz lat ? :P