Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wisnia bez pestkiii

śpicie?:p

Polecane posty

Gość wisnia bez pestkiii
a ja właśnie uważam że wykształcenie pomaga w budowaniu własnej wartości. Prosty przykład: kobieta bez wykształcenia która siedzi całymi dniami w domu w pewnym momencie poczuje się bezwartościowa i nikomu niepotrzebna. Druga kobieta po studiach na kierowniczym stanowisku, ludzie ją sznują, zarabia dużo. Myślę że ta druga jest pewna siebie a pierwsza niebardzo. Wykształcenie to podstawa i klucz do sukcesu, nie tylko zawodowego...

Gość wisnia bez pestkiii
działasz w partii Palikota? Podzielasz jego często sprzeczne poglądy?

Gość Przyszły technik ochrony
Rozumiem zatem, że uważasz iż poczucie własnej wartości uzależnione jest od stanowiska i od szacunku od innych ludzi ? Nie jest to bezwarunkowa pewność siebie, a "nakładana" przez czynniki zewnętrzne. Co będzie z osobą pewną siebie (dlatego, że ma stanowisko) kiedy straci pracę, czy jeśli ta pewność siebie jest oparta na wykonywanej pracy, nie jest ona zbyt krucha ? Studia w tych czasach nie dadzą zbyt wiele osobie, która nie potrafi "sprzedać" swojej wiedzy, w czasach ogromnej konkurencji liczy się coś więcej. Często pewność siebie i umiejętność wywołania określonego wrażania na innych są ważniejsze niż sama wiedza. Równie dobrze może siedzieć w domu w dołku koleś po studiach, a bez pracy. Będzie zatruwał życie sobie i innym zamiast podjąć aktywność w celu znalezienia zatrudnienie.

Gość wisnia bez pestkiii
ja nie mówię że pewność siebie= dobra praca tylko że praca i wykształcenie pomagają w zdobyciu pewności siebie. Zauważyłam że dla Ciebie nic nie jest kolorowe. Jest albo czarne albo białe

Ja mam swoje poglądy. RP nie jest NSDAP, nie musisz się w 100 % zgadzać z przewodniczącym, te partię tworzą w większości (wbrew kłamstwom rozsiewanym przez media) osoby, które wcześniej nie były zbytnio zaangażowane w politykę, uważam że świeżość w polityce może przenieść nam to czego wszyscy, starzy i młodzi, bogaci i biedni, wierzący i niewierzący tak bardzo potrzebujemy - postęp, w wielu dziedzinach życia. Co do samego Palikota uważam go za niezwykle inteligentnego i odważnego polityka, któremu udało się zrobić coś, co większość uznawała za niemożliwe. Odszedł z rządzącej partii, założył ruch, w który nikt nie wierzył, a następnie udało mu się w bardzo szybkim czasie zbudować struktury i wystartować w wyborach. Elektorat lewicowy pokazał, że bardziej ufa nam niż partii kierowanej obecnie przez osobę, która swego czasu wystartowała z list "So-rp" - Leszka Millera, który ma czelność nazywać członków RP - naćpaną hołotą.

Użyłaś stwierdzenia "zauważyłam", zatem jest to wrażenie, bo tak naprawdę mnie nie znasz. W rozmowie opieramy się na wrażeniach, które wywierają na nas nasze posty :). Napisałaś swój post w ten sposób jakbyś myślała : wykształcony - pewny siebie, niewykształcony - mało pewny siebie. Znam wiele osób, które po ukończeniu studiów wydawały mi się mniej pewne siebie niż przed ich rozpoczęciem. Polecam świetną książkę Artura Króla, eksperta psychologii rozwoju "pewność siebie", sam wykonuje zawarte tam ćwiczenia, bo zawsze miałem problemy z zagadywaniem do dziewczyn, ale walczę :P. Trzeba się rozwijać. PS: Moje wykształcenie nie ma wiele wspólnego z moim poczuciem własnej wartości, daje mi jednak pęd do dalszego doskonalenia się.

Gość wisnia bez pestkiii
hahahahahahahaha co mu się udało zrobić? ja osobiście uważam że jest to partia która wykrzykuje hasła pasujące akurat do wydarzenia i do czasu. Jak poważny odpowiedzialny człowiek może mówić o legalizacji narkotyków? Może i Palikot jest inteligentny, ale musi się nauczyć stanowczości w swoich poglądach. Postać jego, jaką kreują media jest po prostu chwiejna i jak wiatr zawieje takie on ma poglądy. tak to oceniam jako osoba neutralna. Nie uważam tej partii jako coś poważnego

Gość wisnia bez pestkiii
no właśnie daje Ci pęd a to dużo. Wiesz czasami odnoszę wrażenie że nie masz so końca własnych poglądów tylko kierujesz się innymi mądrymi myślicielami. Piszesz fajnie i sensownie ale jak tak wgłębić sie w Twoj tekst zdaje się być on tylko powtórzeniem czegoś znanego i słyszanego już z innych ust

Polacy nie przywykli jeszcze do tego, że w dzisiejszych czasach polityka jest po prostu show. Pisałem sporo o marketingu, istnieje coś takiego jak marketing polityczny, stosuje się zasady mark. ekonomicznego w polityce, zakładając, że skoro ludzie i tak się nie interesują polityką to po co ich ją męczyć ? We wsółczesnych kampaniach wyborczych liczy się boom, możliwość szerokiego zaistnienia w mediach i zyskania niszy wyborców, którą zachęci się do oddania głosu na określone ugrupowanie. Partii nie tworzy jeden człowiek, a wiele osób, mających swoje idee, walczących o nie. W najbardziej skuteczny dostępny w danym czasie sposób. Generalnie dzisiaj marketing polityczny w Polsce jakoś bardzo szeroko nie jest wykorzystywany, ale to się zmienia. I dobrze :).

Czyli uważasz, że aby stworzyć własne poglądy, muszę być prekursorem w jakiś określonych dziedzinach ? Wiele osób swoje poglądy opiera na mądrości innych. Moje poglądy tworzą się dzięki temu, że konfrontuje ze sobą różne opinie różnych osób. Jeśli uparcie trzymalibyśmy się Twojej opinii to możemy stwierdzić, że wiele wykształconych osób nie ma własnych poglądów, ponieważ inspiracją dla ich opinii jest wiedza innych osób. Nie każdemu dane będzie w życiu być prekursorem w jakiejkolwiek dziedzinie. A pęd do wiedzy jest wartościowy :).

Gość wisnia bez pestkiii
czyli po prostu chodzi o to żeby ludziom wciskać przysłowiowego kota w worku? Nie ważne co proponuje i obiecuje partia, liczy sie tylko show? kurcze ale tak do niczego się nie dojdzie. No właśnie widać tą walkę o idee. Jak można być takim perfidnym i oszukiwać ludzi? Nie sądzisz że jeśli tworzy się partie to trzeba mieć jakieś zarysowane swoje poglądy. Moim zdaniem legaizacja narkotyków to świństwo i to że Palikot publicznie spalił trawke czy co to tam było to świadczy źle o nim

Wydajesz się być inteligentną osobą, mało z kim można porozmawiać w dzisiejszych czasach w sposób kulturalny na tematy, które z założenia wywołują pewne kontrowersje.

Gość wisnia bez pestkiii
jestem osobą inteligentną. Ale przeraża mnie myślenie takich ludzi jak Palikot. Wiem że drąże ten temat ale nie wyobrażam sobie życia w kraju gdzie narkotyki są legalne. Między innymi przez to ta partia straciła wiele w oczach ludzi. Kurde to tak jakby dać od razu ludziom śmierć. To jest wstrętny nałóg!

Tak właśnie działa polityka. W RP jest wielu młodych ludzi, którzy faktycznie chcą zmian, którzy są idealistami i to jest siła tej partii. Jeśli chodzi o show, jest to widoczne dzisiaj we wszystkich partiach, jedni obiecywali cuda irlandzkie, drudzy śledztwo za "zamach smoleński". :P Zainteresuj się kampaniami w USA, to jest dopiero show, zero merytoryki, po co merytoryczne argumenty ludziom, którzy ledwie piszą i czytają ? Systemowi nie zależy na ich mądrości, oni dostają miskę z żarciem, którym mają się zatkać i umożliwić wąskiej elicie panowanie.

Gość wisnia bez pestkiii
dziękuję Ci że przybliżyłeś mi działanie nie tylko Twojej partii ale także i całej polityki. Chociaż jestem pewna że nie polece na takie show i w najbliższych wyborach zagłosuję prawdopodobnie na partie Pana Napieralskiego

Przez legalizacje zyskała ogromną ilość głosów, to element show, trafienie w niszę, jak sklepy z dopalaczami. Partia straciła przez poparcie projektu zmian ustawy o emeryturach. Pamiętajmy o tym, że RP nie ma zamiaru wprowadzać faktycznej legalizacji narkotyków miękkich na wzór holenderski, a na czesko-portugalski, to jest właściwie najważniejsze, nikt nie ma zamiaru otwierać cofee shopów, a jedynie zrezygnować z pewnych niepotrzebnych zapisów w kodeksie karnym. Nie jestem zwolennikiem pełnej legalizacji narkotyków.

Kończyło się w końcu nauki polityczne :). Moja partia nie jest taka zła, jak straszą z ambony. :P SLD nie jest taką złą partią, lubię np. Kalisza, ale Millera nie. Większość społeczeństw leci na show. Gdyby każdy myślał, kampanie wyglądałyby inaczej, ale czy dożyjemy takich czasów ? Czasów merytoryki w polityce :) ?

Gość wisnia bez pestkiii
a więc hasła Wasze są po prostu nieprawdziwe... Ludziom mówicie o legalizacji narkotyków a nie tylko o zmianach w kodeksie. Czego dokładnie miałyby dotyczyć te zmiany?

Gość wisnia bez pestkiii
miemy nadzieje że dożyjemy czasów gdzie będziemy popierać partie świadomie a ludzie przestną nam wciskać kota w worku. Wiesz a ja myśle że Twoja partia opiera się tylko na show. Bez tego ani rusz. Ja jestem antyfanką

Hasła to skróty myślowe. Ludzie, którzy nie zainteresują się dokładnymi projektami zmian sami są sobie winni. Chodziłoby o to by posiadanie minimalnej ilości marihuany nie było przestępstwem. Co do prawdziwości haseł - w polityce hasła nigdy nie były i nie będą prawdziwe, to zawsze są pewnego rodzaju skróty myślowe. Ludzie, którzy myślą rozwiną je, Ci którzy nie myślą sami są sobie winni. Za jakieś parę minut chyba się położę bo zaczęło mnie strasznie mulić :)

Moja partia opiera się przede wszystkim na ideach ludzi, którzy wstąpili do tego oddolnego ruchu, show jest sposobem przekazania pewnych zamierzeń związanych z programem. Zamiast wierzyć mediom polecam poczytanie sobie programu i projektów zmian ustaw na www.ruchpalikota.org.pl Nikt nie zmusza Cie na głosowanie na RP, powiem Ci, że jeśli się okaże, że masz racje, a partia ta nic nie będzie próbowała zrobić - wystąpię z niej. Jestem idealistą, chociaż to zapewne wada w tych czasach :).

Gość wisnia bez pestkiii
wiesz ale jeśli ktoś nie ćpa ani nie jara ciagle ten nawet tej minimalnej dawki nie będzie miał przy sobie. Radzę sie Tobie i wogóle całej Twojej partii zastanowić nad tym Waszym show bo tylko przez to tracicie. Chcecie być fajni na siłę a wychodzi dokładnie odwrotnie

Dobra ja spadam :) śpij dobrze i bardzo dziękuje za miłą rozmowę, mam nadzieję, że moja przyszła dziewczyna będzie na tyle inteligentna by poruszać tego typu tematy, a nie tylko takie "przyziemne" :)

Gość wisnia bez pestkiii
zaraz przeczytam wszystko o tej partii:) ja nie wierze mediom tylko jak mi w wiadomościach pokazują Palikota który jara jakieś zioło to ręce opadają. Albo gdy jest przeciw wydłużeniu wieku emerytalnego a zaraz potem ustawe popiera to coś jest nie tak

Jeśli młody człowiek chce spróbować "jak jest po trawce" staje się przestępcą, to jest problem. Alkohol też jest narkotykiem tyle, że legalnym. Straciliśmy przez ustawę emerytalną, przyjrzyj się sondażom :). pa :)

Gość wisnia bez pestkiii
a ja mam nadzieje że Ty bedziesz na tyle inteligentny żeby wycofać sie z tej partii lub zrobić coś by była to stabilna i godna zaufania partia:) śpij dobrze:)

wiadomościach pokazują Palikota który jara jakieś zioło to ręce opadają Jeszcze napiszę :D to mi się też nie podoba, ale niestety tak w dzisiejszysch czasach wygląda polityka - show.

Dobra, wyłączam się :). Jeśli RP będzie prowadził państwo w stronę postępu pozostanę w tym ruchu. Jeśli okaże się że masz rację - odejdę :) Dobranoc :D

Gość wisnia bez pestkiii
dla mnie i wielu moich znajomych straciliście przez te narkotyki. Jak można to legalizować. mój kolega umarł przez narkotyki i wielu innych ludzi. Nie można tego świństwa legalizować!