Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dm,slfjkskf

Dziewczyny Wy wasz facet robi Wam uwagi na temat jak wygladacie

Polecane posty

Wysoka zawartość tłuszczu w większości czekoladowych produktów dla przykładu pełno mleczna czekolada Cadbury zawiera 30 g tłuszczu w 100 gramowej tabliczce może prowadzić do otyłości, jeśli popadniemy w nałóg jedzenia czekolady. A otyłość wiąże się ze zwiększonym ryzykiem zachorowania m.in. na choroby serca i cukrzycę. Jednak nie wszystkie zarzuty czynione czekoladzie są uzasadnione. Często nagłaśniany fakt, jakoby jedzenie czekolady powodowało trądzik był dokładnie badany w ciągu ostatnich trzech dekad. W 1969 roku w Szkole Medycyny na University of Pennsylvania prowadzono badania, w których 65 wolontariuszy z umiarkowanym trądzikiem jadło czekoladę, przy czym część osób jadła tabliczki o zdecydowanie większej zawartości czekolady niż normalnie, a druga część identyczne tabliczki nie zawierające czekolady w ogóle. U osób, które przez cztery tygodnie jadły próbki o zwiększonej zawartości czekolady nie zaobserwowano wzmożonych objawów trądziku (Fulton i wsp.,1969).

20% to nie 1%. U co 5ej osoby cos dziala. Z reszta mowie to co sama zainteresowana mi powiedziala. Ja czekolady nie lubie i nie szukam informacji o tym jaki ma wplyw na skore twarzy.

Gość dm,slfjkskf
No albo że jestem za wąska i trudno mu wejść we mnie...

Gość zeeenek
Ok ide stad bo to juz malo ciekawe jest

Moja siostra też jest łakoma na słodycze i potrafi zjeść dużo czekolady (pól tabliczki dziennie jak nic) - cerę ma idealną i zawsze miała :) Sama miałam problemy z cerą - nadal miewam i mamuchna wmawiała mi tą samą bzdurę - za dużo słodyczy. Czekolady jem tyle samo co zawsze, ale cera się poprawiła z pomocą czarodzieja-lekarza ;)

Cizia - jeżeli żyła na samej tej czekoladzie to organizm ogólnie miała wyniszczony i rozchwiany, co mogło mieć wpływ na trądzik. Tylko, że to cały styl życia, a nie słabość do samych słodyczy.

Pani ekspert Agnieszka L. ma gowno racji jesli chodzi o tuczace dzialania czekolady, bo znajoma przy wzroscie 168 wazyla z 45kg. Tak wygladala jak anoreksja. Takze zamilcz, bo sie osmieszasz zwracajac innym uwage.

Gość germanistka86
cizia dwa pryszcze, a cała twarz w pryszczach to różnica. A cała twarz oznacza trądzik. A wiem coś o tym, bo się z tym męczę już bardzo długo, a jestem na ścisłej diecie. Ale potwierdziłaś to, jak takie osoby są odbierane przez ludzi. Szkoda, że nie napisałaś, że się nie myje, dlatego ma pryszcze. Żal:-/

chcialas to masz ;) cizia mizia to moja siostra blizniaczka :D slynna gosialicious :D albo czekoladowa broszka :d prosze bardzo! nie jestem eskertem ale to gowno prawda ze slodycze maja wplyw na wyglad cery. sa tez ludzie ktorzy jedza na potege i sa chudzi, a ta teoria nie jest moja.

Cizia - Przy okazji, u tych 20 osób zmiany trądzikowe wywoływały produkty na które masa osób jest najzwyczajniej w świecie w jakimś stopniu uczulona. Jak ktoś będzie pił mleko będąc uczulonym na laktozę to też to wyjdzie na skórze. a ja kiedyś ważyłam 46kg żyjąc na słodyczach i też wyglądałam jak ofiara plagi :)

Gość dm,slfjkskf
to wyzej to podszyw, dzieki dziewczyny milej niedzieli

Pryszcze jej znikaly, kiedy nie jadla slodyczy a zaczynala jesc normalne jedzenie. Ale ona prawie na samych czekoladach i batonikach zyla, wiec moze moorland masz racje. Ja sie nie znam na tym, czekolady nie lubie, takze malo obchodzi mnie jej wplyw na cialo i skore/cere. Widzialam ja kilka razy w zyciu, spedzilam z nia jakis czas, wiec widzialam efekty kiedy przestawala jesc 3 tabliczki czekolady dziennie.

Germanistka - jej twarz wygladala jakby ktos ja przeoral. Mozecie nie wierzyc, ale ta dziewczyna jadla kilka tabliczek czekolady dziennie i jakies batony. Ona kochala slodycze i normalnego jedzenia unikala. Kiedy zaczynala jesc normalnie, w sensie normalnie sniadanie, jakies salatki zamiat czekolady, kanapki, platki z mlekiem to skora jej sie poprawiala - znikaly krosty ale blizny zostawaly. Wracala do czekolady i krosty powrocily.

ja wierzę, bo sama miałam taki problem - zjadałam tabliczkę czekolady dziennie, jakieś czekoladowe chrupki na mleku i słodką bułkę/batonika. I to była moja dieta - schudłam, skórę miałam szaro-żółtą, worki pod oczami i koszmarną cerę, do tego włosy wypadały mi na potęgę. Tylko to nie była wina samej czekolady, a zwykłego niedożywienia - mój organizm zdychał bo nie miał żadnych wartości odżywczych.

"Mozecie nie wierzyc, ale ta dziewczyna jadla kilka tabliczek czekolady dziennie i jakies batony. " o dziżys, ja bym miała mdłości non stop. za słodyczami specjalnie nie przepadam, ale jak już mam ochotę to wsuwam całą czekoladę od razu :P albo podjadam w pracy.

Gość germanistka86
Wiem, jak wygląda przeorana twarz sama taką mam i po każdym pryszczu zostaje ślad. Skoro ją tak dobrze znasz i wiesz, że przez czekoladę robiły jej się pryszcze to ok, może ma uczulenie. Tyko nie dziw się, że do tego wracała, każdy coś lubi, a czasem nie wolno. Ja np dbam o skórę strasznie, staram się wszystko robić, a i tak mam blizny i czasem pryszcze, nie chciałabym, żeby ktoś mnie tak z góry oceniał.

Moorland wlasnie ona tak wyglada. Agnieszka przymknij sie bo nic wartosciowego do powiedzenia nie masz 🖐️ idz sobie gdzie indziej szczekac. A same zwracacie facetom uwage, ze wyglada nie tak i powinien cos innego nalozyc?

Nie znam jej tak dobrze, to byla dziewczyna, ktora pracowala jako au pair dla mojej szefowej znajomej. Ja wtedy tez jako au pair pracowalam. Pojechalysmy do nich w odwiedziny dlatego spedzilam duzo czasu z nia. Au pairki zawsze spia w jednym pokoju ;-)

Agnieszka przestan robic z siebie posmiewisko :O :O :O brudy na kafe pierzesz? moze mam zaczac ja opowiadac o tym co Ty wyrabiasz? pojebana jestes ?? sie lecz dziewczyno.

Agnieszka jednak jestes glupsza niz Ci sie zdaje, bo ja nie bede obciachu robic i nie bede wypominala Tobie tego co Ty robisz i co Ci sie zdaje. Lecz sie naprawde.

Gość iseeyouu
Cizia czy cię nie pojebało nie wyklinaj tak na kafe

Agnieszka jest moja siostra. Ostatnio sie poklocilysmy, ale nie spodziewalam sie, ze jest takim dnem, zeby tu brudy prac. Porazka.

nie piore brudow napisalam tylko ze tak naprawde jestes gosialicious bo napisałas pierwsza lietere nazwiska. moze napisz jeszcze gdzie meiszkam? daj adres i telefon? a to ze napisalam o smsie to sama siebie osmieszasz, dobrze wiesz ze mam na ciebie wyjebane i nie bede sie do ciebie odzywac wiec po co piszesz smsy? glupio ci? to idz z kafe i spokoj bedzie miec