Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usgusgggggggggggg

usg polowkowe-w ktorym tygodniu

Polecane posty

Gość usgusgggggggggggg

wg lekarza jestem w 19 tyg ciazy ale wydaje mi sie wg moich oblliczen ze faktycznie jest to dopiero 18 tydzien.tydzien temu mialam usg polowkowe i teraz tak mysle czy to nie bylo za wczesnie na to badanie.

Gość inTime84
byc moze twoj lekarz ma super extra sprzet .bo moj w 23 tyg.zrobil mi polowkowe.w 20tc mowil ze to jeszzce za wczesnie nie wiem jak ty sobie liczysz tydzien ciazy w kazdym razie lekarze licza od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.

Gość fejoplaa
raczej od 20 tygodnia ciąży robi się USG połówkowe, ja miałam w 22 tygodniu ciąży. nie no lekarz się nie myli co do tygodnia ciąży, tylko jak to ktoś wcześniej napisał różnie można to liczyć...

Gość fejoplaa
w USG połówkowym bardzo ważne jest zbadanie serduszka, a jeszcze nawet w 20 tc może być za wcześnie na to, może być jeszcze malutkie, te 2, 3 tygodnie później już lepiej widać.

policz ,ktory to tydzien od dostania ostatniej miesiaczki ,od pierwszeggo dnia jej trwania ...to powiem Ci ,czy za wczesnie ;-) bo lekarze licza ciaze albo jako 38 tyg wtedy Twoje usg byloby w dobrym czaasie wykonane ,albo od ost miesiaczki ,wtedy bylo za wczesnie ...a napewno to bylo polowkowe ,a nie jakies kontrolne ?? badal narzady wszystkie i serduszko ??