Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katalinkaaa

wyszlam z wiezienia, nie moge sie odnalezc

Polecane posty

Nostra2012 Czesc:) Dziekuje za dobre slowa, to bardzo milo z Twojej strony:) Staram oddzielic sie przeszlosc od terazniejszosci, poki co odpoczywam i dochodze do siebie. Pracy mam zamiar szukac w najblizszym czasie ale nie wiem od czego mam sie zabrac w sumie. Na poczatek popytam znajomych, moze cos maja dla mnie. Jakas praca w sklepie czy cos w tym rodzaju. Bo do fabryki raczej bym nie chciala. Na rodzine niestety nie mam co liczyc bo nigdy specjalnie nie moglam a tym bardziej teraz choc kontakt od czasu do czasu utrzymuje. Kontaktow z wiezienia utrzymywac nie mam zamiaru bo towarzystwo bylo dosyc nieciekawe. Masz racje tez czasami mysle, ze powiedzenie wprost o przeszlosci moze byc lepszym wyjsciem niz ukrywanie. Pozdrawiam.

Gość Wisieńka 88
Hej autorko Może zahacz się chociażby na zrywanie wiśni, cokolwiek by mieć parę groszy a międzyczasie szukaj czegoś na stałe? Współczuję Ci, bo trochę wiem jak to jest ... Mój były facet był w więzieniu... Wiem, że było mu ciężko. Ale na niego po powrocie czekała rodzina, on normalnie wrócił do rzeczywistości... Uważam, że jakiś czas na pewno Ci to zajmie... Ale jest tak, że po złych chilach często nadchodzą te dobre... Przecież w końcu musi być lepiej :) Trzymam kciuki za Ciebie i wierzę, że Ci się uda :* 🌻

Gość henrietta.
"Ale o co konkretnie pytasz?" Chodzi mi o ogolne warunki jakie tam panuja bo ciekawa jestem zwyczajnie. Ile osob w celi, jak wyglada z higiena itd. Jakie traktowanie personelu i innych kobiet. Co z prywatnoscia

Gość Wisieńka 88
Okropne warunki, obdrapane ściany, piętrowe łóżka, np 5 osób na 4 m 2. Jedzenie bez przypraw, traktowanie - zależy jak się trafi, zarówno na współwięźniów jak i personel. Czekasz z nadzieją na list, odwiedziny. Tym żyjesz.

Gość .jokasta.
Katalinkaaa po przeczytaniu całego topiku stwierdzam, ze udało Ci sie złamać mój stereotyp o ludziach z kryminału. Dla mnie to też była zawsze patologia i margines, a Ty wydajesz sie zupełnie inna. Nie wiem za co siedziałas, jak wyglądasz i jak sie zachowujesz na co dzień, ale z tego jak piszesz widać, ze jesteś całkiem rozsądną dziewczyna, która żałuje tego co zrobiła. Teraz są wakacje, spróbuj na początek poszukać jakiejś sezonowej pracy. P.S. Też jestem z Poznania :)

Gość ggfhbfg
powodzenia :)

Wisienka88 Chyba troche za stara jestem na zbieranie wisni:) Szukam czegos bardziej stalego zebym mogla jakos samodzielnie stanac na nogi bo poki co jestem bez grosza przy duszy a na biezace zycie pozyczylam od znajomej u ktorej obecnie mieszkam. Dziekuje za slowa otuchy i tez mam nadzieje ze jakos wyjde na prosta.

.jokasta. Fajnie ze tak napisalas ale wierz mi ze zazwyczaj kobiety umieszczone w zakldzie karnym to jednak margines i patologia. Ja moge wydawac Ci sie inna bo nie wywodze sie ze srodowiska patologicznego tylko popelnilam w zyciu duzy blad za ktory musialam odpokutowac. Ale ladna pogoda dzis w Poznaniu:)

Gość .jokasta.
Pięknie ;] Weź raz zaufaj ludziom z kafe, pociesz, napisz coś podnoszącego na duchu a później zbieraj szczękę z podłogi jak okaże się, że Katalinka już w 2010 roku "miesiąc temu" wyszła z pierdla :/ http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4430361&start=0 Droga autorko, nie pofatygowałaś się nawet, żeby zmienił pseudonim :/

Gość .jokasta.
"zmienić pseudnonim" miało być :|

Gość iza..
Autorko w ktorym zakladzie odbywalas wyrok?

Autorka odbyła lekcję pokory i nap pewno nie zrobi nic niemądrego.Ale ciężko pewniie będzie.Widzę,że jesteś kulturalną osobą,to bdb. Jakie były te kobiety z Tobą w celi?Jesli mogę spytać, i za co odbywały odsiadkę?

Gość iza..
Mnie pytasz?

Gość Panienka Anna
a co też siedziałaś

Gość iza..
Tak tylko troche dluzej

Gość Polska robi się niepolska
Katalinka nie pierdol. Ty byś nie przeżyła więzienia dzieciaku :D🖐️

Gość Polska robi się niepolska
Marne prowo, a tyle idiotek się nabrało :D

Gość iza..
Troche za plynnie pisala ale w sumie ja sie prawie nabralam

Gość marika13133
a co z tym teatrem ktory zostal utwozony w Krzywancu, takie ochy i achy byly w reportazach ze sztuki wystawiacie ze angielskiego sie tam uczycie, dziewczyny sie wypowiadaly ze tak fajnie jest itd. czy moze tak mowily co dyrektorka chciala liczac ze szybciej wyjda jak beda grzeczne?

Gość iza..
Jest i "teatr" i lekcje angielskiego ale to wszystko jest organizowane na pokaz. Dostep do tych rzeczy maja wylacznie wybrane kobiety z malymi wyrokami i to tez nie zawsze bo zwyczajnie jest za malo pieniedzy a za duzo ludzi. Nie mowiac juz o o wiele wazniejszych rzeczach jak np kontakt z psychologiem czy opieka medyczna

Gość waterlilyy
Często mówią, że w więzieniach kobiecych dzieje się duzo gorzej niż w męskich. W sensie takim, że kobiety są zdolne do większych okropnosci niz mężczyźni...

Gość iza..
Duzo w tym prawdy

Gość kokakolafanta
Są jakieś organizacje pomagające znaleźć pracę osobom z wyrokami. Ludzie jak zwykle do osądzania pierwsi...

Gość iza..
Co do pracy to pracowalam teraz przez blisko miesiac czasowo ale to nie byla stala praca. Mozliwe ze od wrzesnia zalatwie sobie przez znajomych prace w sklepie ale to jeszcze nic pewnego. Za granice troche srednio bo nie znam jezyka

Gość obraz nedzy und rozpaczy
Przede wszystkim autorko powinnas udac sie do jakiegos MOPSu (tam gdzie mialas ostatni meldunek) i oni beda wiedzieli jak Ci pomoc. Sa specjalne programy pomocy i aktywizacji zawodowej dla takich osob jak Ty.

Gość zaGoramiZalasamii
Prawda jest tez to ,ze wyroki czesto sa nieadekwatne do "przestepstwa".Polskie prawo jest bardzo surowe o czym swiadczy ilosc ludzi w Zk.Zupelnie inaczej to wyglada na zachodzie.. Resocjalizacja???wsadzaja do wiezienia jak leci ,"cyklistow"(pijanych rowerzystow)zlodzieji,gangsterow i alimenciarzy pod jedna cele...,zamyka sie ludzi na 23h w celi ,dajac im jesc i polatac na spacerku goodzinke...malo kto ma prace,wiekszosc swoj czas spedza na grze w karty ,ogladaniu tv i opowiesciach z wolnosci,niekoniecznie pozytywnych.gdzie tu resocjalizacja???15 minut pogadanki z Panem wychowawca raz w miesiacu?Wymaga sie posluszenstwa zapominajac o szacunku do drugiego czlowieka ,bo skoro osadzony to smiec.Temat rzeka...

Gość ccatwoman
rzadko niewinny człowiek ląduje w więzieniu- zdarzają się co prawda takie sytuacje, wyroki, jednak niezbyt często. oczywiście ....każdy moze sie tam znaleźć w jednej chwili, taka jest prawda.

Gość aadaaaa
w ktorym zakldzie bylas? ja jestem w podobnej sytuacji, wyszlam 5 tygodni temu