Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katalinkaaa

wyszlam z wiezienia, nie moge sie odnalezc

Polecane posty

Gość pink flojjjjjjddd
facet, który nieumyślnie zabił moją przyjaciółkę niedawno dostał 2 lata więzienia. od wyroku się odwołał ale to, że pójdzie siedziec jest już raczej przesądzone. to prawda, że po wyjsciu na wolnośc trudno się człowiekowi odnaleźc ? więzienie aż tak bardzo skrzywia psychikę ? bo ja mam nadzieję, że tak właśnie jest. chce żeby ten gnojek trochę się nacierpiał chociaż jednak te 2 lata to nie jest za dużo... dlatego cieszę się bardzo gdy czytam twoje posty o tym jak po 3letnim pobycie za kratkami nie możesz się odnaleźc :) oczywiście nie chodzi mi konkretnie o ciebie tylko o sam fakt że kilkuletnie więzienie jest dosc ciężką karą,....

Gość larysssa
Ludzie są okropni. Nie można kilka razy karać za jedną rzecz. Ona swoją karę już dostała i teraz powinna wrócić do społeczeństwa. Pomysł kogoś wyżej, żeby sprzedawać przez internet jest bardzo dobry.

Gość laleczka nukunumi
nie brońcie jej tak, na pewno wiedziała co robi i czym to grozi :o poza tym zgadzam się z tym, że normalni ludzie nie mogą znależć pracy, a taka co wyszła z więzienia tak? pewnie znowu będzie coś kombinować na lewo :o

Gość asaedfqwef
ZAPEWNE SIEDZIALAS ZA MORD: bo bys inaczej 3 lat nie dostala.... a do tego niecesz sie nawet pochwalic co przed 3 laty narobilas... czyli napewno bylo to morderstwo,ale to juz twoje sumienie... radz sobei sama, umiesz liczyc licz na siebie, za swoje decyzje sie odpowiada o tym sie dowiedziasa siedzac w w iezieniu, trzeba byc wykolejonym by tak spasc by trzeba bylo czlowieka zamknac do wiezienia, bo zagraza innej spolecznosci..

Gość wredniucha
dostała 6 a wyszła po trzech - w Polsce zazwyczaj odsiaduje się połowę kary! moja znajoma dostała 6 i wyszła po trzech - za przemyt narkotyków

pink flojjjjd Wspolczuje Ci z powodu Twojej przyjaciolki :( Wiezienie to ciezka kara, jesli to Cie jakos podnosi chociaz troche na duchu. Dziekuje wszystkim za slowa otuchy i prosze jeszcze o inne rady.

Gość ejdżisi
moja rada jest taka ,kup sobie pożądną linke ,wybierz solidna gałąż i sie łobwieś ,nalezy ci się za takie prowokaccje :-D

Gość laleczka nukunumi
morderczyni morderczyni morderczyni

Gość ejdżisi
chociaż moze nie ,w sumie gdyby nie takie prowokacje to co by kafetryjne głąby robiły :-D

Gość qw12
A masz rodzinę która Ci pomaga? Czy jesteś sama? Mam nadzieję, że nie narobiłaś sobie dziar gdy siedziałaś?

Gość Katalinkaaaa
mam pełno dziar, a najwięcej w odbycie :classic_cool: moje współwięźniarki bardzo dbały o to abym nie czuła się samotna :classic_cool:

Gość do tych,ktore sie wczuly
Hmmm..ciezko ci bedzie. Swoja droga musialas cos niezle przeskrobac,skoro nawet nie dostalas zawiasow,tylko wyrok. Nie ufam takim osobom. Rozumiem siedziec w areszcie np 3 mce,ale to z reguly faceci..3 lata to sporo. To ryje beret . Ile masz lat w ogole?

Gość Na bank kogoś zlikwidowala
albo uszkodziła 🖐️

Gość wredniucha
skoro siedziała trzy to dostała sześć

qw12 Mam rodzine, ale obecnie mieszkam czasowo u znajomej. Dziar zadnych nie robilam, bez przesady.

6 lat to duzy wyrok

Wiec dziwi mnie,ze w wieku 24 lat,gdzie osoby raczej zaczynaja juz MYSLEC,ty odwalilas cos takiego,ze poszlas siedziec.

Nie chce cie osadzac,ale mam swoje zdanie na tych,ktorzy odbywaja kary. Owszem,kazdemu trzeba dac szanse..tylko u mnie wiele zalezy co kto przeskrobal. Po to wiec sa zaswiadczenia o niekaralnosci. Zawsze trzeba myslec o konsekwencjach w zyciu.

rodzina cie nie chciała przyjąć z powrotem?

Rozumiem, ale odbylam kare i nie chce wracac do tego co stalo sie przed wyrokiem, bo to nie ma sensu. Nie wiem czy rodzice chca mnie przyjac, mam z nimi maly kontakt. Zreszta nie wyobrazam sobie mieszkania z rodzicami.

Kare odbywa sie po wyroku duuuzo dluzej,jak sama widzisz... Zycze powodzenia i pracy,gdzie nie wymagaja zaswiadczenia o niekaralnosci. Jesli zdsjesz sobie sprawe z tego,co zrobilas i zalujesz,to ok. Jesli uwazasz,ze oo odbylam kare,wiec spoko,to coz...

Najlepszego, Daj sobie jakis czas na adaptacje a reszta sama sie ulozy.

Gość ziutkaaa
nie broncie kurwy

Gość henrietta.
a jak w ogole bylo w wiezieniu?

kurrde jak na wakacjach, obiad podany, kolacja podana, kibel w odległości 1 m , łóżko było, :D nie wiem jak tam jest i nie chce wiedzieć :o ale bym się chyba zabiła jakbym musiała siedziec w celi 1 5-cioma innymi babami :o

Cześć Katalinko ; Dam Ci dobrą radę , skorzystać z niej nie będzie łatwo , ale kto wie ? Oddziel przeszłość od teraźniejszości , zaczynasz od nowa . Odnajdziesz się , nie martw się , powoli i systematycznie szukaj pracy. Nie powinnaś być bez wsparcia rodziny , jak zwał tak zwał, to rodzice . Nie szukaj kontaktów spod celi...to powrót do wspomnień i znajomości:( Pewnie masz kuratora...poproś o terapię..to się przydaje...zaszkodzić nie może. Najważniejsze ! Jeśli będziesz ukrywała odsiadkę przed pracodawcą , będziesz w stresie, kiedyś się "wsypiesz". Wywal przeszłość....i żyj z czystą kartą , bez kłamstw. Pozdro :)

Gość hfjdshfjsdhsk
tak jak ktos wyzej napisal,musisz sie od tego odciac,ja jak wyszlam z aresztu po 8 mcach,nie wiedzialam na jakim swiecie zyje,jak dzikie zwierzatko,kryminal potrafi zryc beret,zwlaszcza jesli jestes normalna,bo patologia czuje sie tam swietnie. Wypisuja tutaj co jedej madrzejszy,ze w kryminala sama patologia siedzi i zero,echhhhh,co za durne teksty,widac ze nie maja zielonego pojecia o zyciu i tym co czlowiekowi moze sie w nim przytrafic.zycze ci jak najlepiej,jesli mozesz to wyjedz za granice zacznij nowe zycie,prace chocby na zmywaku,cokolwiek byle stanac na nogi z dala od polskiej beznadziejnej rzeczywistosci....zakladam rowniez ze po 3 latach milionow nie masz na koncie wiec tymbardziej...acha kochana,zacznij normalnie zyc,pracowac,nie na zasadach sponsoringu,latwej kasy,zeby odbic sie...bo pograzysz sie jeszcze bardziej