Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bajkowa Syrrena

Czy można oddać psa do schroniska na czas wyjazdu wakacyjnego? Nie ma co z nim

Polecane posty

Gość o ludzie kochani
a ja sie ciebie nie pytam czy pies ma uczucia. wiem ,że ma, co wcale nie oznacza,że trzeba sie z nim obchodzić jak z jajkiem. Rodzice ? Nigdy nie słyszałaś o takich, którzy jeżdzą osobno,a nie zawsze razem z dziećmi ?

Gość stuku puku w łepetynkę
ja biorę za opiekę za psa 200 zl na tydzień

heheh mój podszyw rządzi :D Twoim zdaniem zabieranie psa ze sobą na wakacje to jest obchodzenie sie jak z jajkiem? Nigdy nie narazam mojego psa na taki stres gdy nie jest to konieczne. Jak mialam wesele siostry to pies poszedl do opiekunki na dwa dni, Bo byla taka koniecznosc. Ale pies to czlonek rodziny wiec albo jedzie ze mna albo gwarantuje mu opieke u opiekunki a nie przywiazuje w lesie albo oddaje do schroniska. Nikt kto ma choc troche empatii, zasad i kulutry tego nie zrobi. Chyba,ze jeszcze Twoi rodzice chodzili załatwiać się za chałupe to wtedy traktujesz zwierzeta przedmiotowo i buractwa ci sie z glowy nie wybije. W mojej rodzinie od pokolen dobrze traktowalo sie zarowno ludzi jak i zwierzeta. Zwlaszcza te, ktore pomagaly przy pracy np. pies strozujacy, pies polujacy itp. itd. PRZYZWOITOŚCI ludzie miejcie choć trochę!

Gość no ludzie kochani
no ty kulturalna "stuku puku'' to tez nie jesteś

Gość pawelx13
Najlepiej zawieź go niedaleko schroniska- sami go znajdą. Tylko wtedy go nie odzyskasz. Możesz też spróbować oddać jednemu z tych debili co tak na Ciebie naskoczyli na forum. Może go przypilnują. Życzę udanych wakacji.

Gość jablova
ludzie, są w dzisiejszych czasach hotele dla zwierząt... poza tym, nierzadko ośrodki wczasowe pozwalają na przyjazd ze zwierzakiem. nie wiem jak można w związku z wakacjami tak po prostu wyrzucic z domu członka rodziny :/

wogole musze was uprzedzic że jestem chora psychicznie a dziś leki mi się skończyły