Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamama12030

ile kosztuje utrzymanie małego dziecka ??

Polecane posty

Gość olelelele
Nas w domu byla 3 rodzenstwa, najpierw obie z siostra chodzilysmy do przedszkola, potem urodzil sie moj brat..on do przedszkola my do szkoly...pracowal tylko moj ojciec, zarabial wtedy okolo 2200 do tego byly oplaty, szkolne i przedszkolne i wcale nam sie zle nie zylo, mialam co jesc w co sie ubrac..a jakos na nikogo w rodzinie nie przypadalo nawet 500 zl wiec nie gadaj mi tutaj...nagle kiedy dochodzi do rozwodu okazuje sie ze nie da sie za 500 dziecka utrzymac

Szczerze mówiąc nie wiem :) Jedzenie kupuję dla wszystkich razem i nie obliczam potem ile i za ile młody zjadł a zjeść potrafi dużo :) Ubrań co miesiąc nie kupuję tylko wg potrzeb, jak z czegoś wyrasta to kupuję. Z kosmetyków szampon i płyn do kąpieli 2w1 + balsam z nivea = 30 zł i chusteczki nawilżone w 2paku = 8 zł i starcza na długo 2-3 miesiące. Wydaje mi się, że w środku roku wydatki nie są duże, najwięcej wydaje np na zimę jak trzeba kupić buty, kurtkę itp, tak samo na wiosnę cieńszą kurtkę, półbuty, sandałki, a to dla mnie koszt ok 200 zł za parę. W maju to już całkiem kupiliśmy rowerek i dużą zjeżdżalnię do ogrodu i 700 zł poszło. Nie mogę powiedzieć ile miesięcznie wydaję dlatego że w jednym miesiącu (nie licząc jedzenia i opłat) nie ma żadnych dodatkowych wydatków a w innym tak jak w maju 1000 poszło (doszły jeszcze jakieś ciuszki). Od września młody idzie do przedszkola więc dojdzie jeszcze jego koszt. Młody ma 3 lata.

Gość alitia toszo omorfi
moze i da za 20zl., ale jak ja nie mam chaty i musze pacic 1500zl?? to co? mam sama to finansowac?? placimy po pol na mieszkanie i on 1000 alimenty czyli 1750... czasem zabiera go na wakacje.. chlap ma juz wymagabnia ma 17lat

Gość przyszłamama12030
Ja dużo rzeczy dostała bym w sparku od mojej kuzynki i siostry np. ubranka buciki , łóżeczko drewniane. czy 300zł miesięcznie wystarczyło by na maluszka ??