Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmm98687yhjhd

Czy są tu jakieś ciężarne tegoroczne maturzystki albo trochę starsze? ;)

Polecane posty

Hej :) ja byłam pół roku przed 18-nastką jak zaszłam w ciąże ale niestety w 11tyg poroniłam. urodziła bym dziecko w klasie III technikum. też spotkałam się z życzliwymi osobami ale też i takimi którzy wzywali mnie od szmat itp ale tak to już jest niestety... ale nie przejmujcie się tym wcale :) powodzenia

hmmmmmmm98687yhjhd nie bój się że poronisz, na pewno będzie wszystko dobrze. najgorsze są pierwsze 3 miesiące , a to już masz za sobą. czasem lekki ból się zdarza, nawet krwawienie. ale dla spokoju możesz sprawdzić to też u innego lekarza

Gość hmmmmmmm98687yhjhd
Dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. ;) Ale dbam o siebie, nadal pracuję, fizycznie ale tylko 1-2 godziny dziennie i wysilek umiarkowany. Zdrowo się odżywiam. Także mam nadzieję, że będzie ok.

spokojnie, są takie dziewczyny które na w-fie ćwiczą normalnie w 1 tygodniach i wszystko jest w porzadku :) ja uważam że jak dziecko ma się urodzić to urodzi się mimo wszystko:) ja myślałam nad Oliwierem lub Nicolą, niestety nie wiem jaka była płeć dziecka...

Gość hmmmmmmm98687yhjhd
Ja trenowałam sztuki walki. więc ogólnie siniaki, kontuzje i dostanie w dupę było czymś normalnym. I jakoś pierwsze dwa tygodnie ciąży trenowalam tak dosyć ostro i wszystko ok. ;)

Gość wikinika123
Hej dziewczyny. W tym roku zdałam mature właśnie,mam chlopaka ktory ma 28 lat i planujemy dziecko:) dla mnie to za wczesnie, planowałam studia, jak nigdzie sie nie dostane to zaczniemy starania. poki co sie nie udawało, jakby była "wpadka" oboje bysmy sie cieszyli. mój chlopak juz nie moze sie doczekac bobasa. co miesiac chce zebym robila test:) niedlugo mi sie oswiadczy. w grudniu- styczniu przeprowadzka do nowowyremontowanego mieszkanka w centrum. za rok slub a wtedy to juz musi nam sie urodzić mały skarbek. poswięce edukacje/karierę dla rodziny o której zawsze marzyłam!!!

Gość wikinika123
Hej dziewczyny. W tym roku zdałam mature właśnie,mam chlopaka ktory ma 28 lat i planujemy dziecko:) dla mnie to za wczesnie, planowałam studia, jak nigdzie sie nie dostane to zaczniemy starania. poki co sie nie udawało, jakby była "wpadka" oboje bysmy sie cieszyli. mój chlopak juz nie moze sie doczekac bobasa. co miesiac chce zebym robila test:) niedlugo mi sie oswiadczy. w grudniu- styczniu przeprowadzka do nowowyremontowanego mieszkanka w centrum. za rok slub a wtedy to juz musi nam sie urodzić mały skarbek. poswięce edukacje/karierę dla rodziny o której zawsze marzyłam!!!

Witam :) sporo jest takich nastoletnich mam, nawet się nie spodziewałam :) nastoletnie mamy nie różnią się niczym innym od starszych mam, no poza wiekiem jak tam już ktoś wspominał. tak samo kochamy nasze pociechy, dbamy o nie, pielęgnujemy więc nie rozumiem skąd się biorą tacy ludzie którzy wyzywają nas od szmat ect skoro nie ,,puściłyśmy się" z jakimś kolesiem ktrego ledwie znamy. mój chłopak jak się dowiedział że jestem w ciąży to szalał z radości, chwalił się wszystkim kumplom że zostanie ojcem. ja początkowo miałam milion obaw jak to będzie i w ogóle ale szybko mi to minęło i cieszyłam się razem z nim. moja mama początkowo była bardzo zła że jak poradze sobie ze szkołą itd ale szybko jej to minęło i wpadła w szał kupowania zabawek, ciuszków wszystkiego ;) teściowie oczywiście się cieszyli niesamowicie (mój chłopak ma 24 lata i prace wiec jakoś byśmy dali rade ) (a wcześniej wspomniałam tylko o mamie bo mama wychowuje mnie sama, gdy byłam mała rodzice wzieli rozwód a ojciec przestał się mną interesować dlatego bardzo si cieszyłam że moje maleństwo będzie miało tate) niestety długo nasza radość nie trwała bo przyszedł kwiecień i wszystko się skończyło... na myśl o tym strasznym weekendzie w którym wszystko się rozegrało aż mam łzy w oczach... od zawsze chciałam mieć dzieci, dom , rodzine ale od czasu gdy poroniłam aż mnie od tej myśli odrzuca, może boje się że znów spotka mnie to samo :( przepraszam że tak się rozpisałam, ale chciałam się podzielić z wami moją historią. bo jak by nie patrzeć też jestem mamą tylko że mój dzidziuś jest w niebie

Czytałłam na innym watku o mamie, która chce usunąć ciąże. Wyzywali ją tam nie miłosiernie. Mnie wyzywają mimo, że urodziłam...tego w Polsce nie zrozumiem. Współczuje tak wielkiej straty..

w Polsce w ogóle jest głupia tendencja, dziewczyna ma lat 20 i ma dziecko to gadają że za młoda, 30 że za stara... a jak niepełnoletnia i urodzi to szmata itd a usunie to też szmata bo dziecko zabiła.... zrobiła bym wszystko, oddała bym wszystko żeby mój maluszek żył... wiec dziewczyny NIGDY W ŻYCIU NIE USUWAJCIE CIĄŻY !!!! nawet jak macie te naście lat, da się jakoś wszystko poukładać, zorganizować a jeśli nie to zawsze można oddać do adopcji bo jest wiele par które czekają latami na dziecko

Chyba się przyłączę mimo że mam już 22 lata. Niby z partnerem rozmawialiśmy na temat ciąży i dziecka, ale jak już zobaczyłam tą drugą kreseczkę to wpadłam w panikę - że to jednak za wcześnie, że nie dokończę studiów, że nie mam pracy na normalną umowę... Ale na przemyślenia było już za późno. Szybko podjęta decyzja, szybkie zajście w ciąże (miesiąc po ustaleniu, że chcemy mieć dziecko, byłam w ciąży:)). A teraz jestem już w 7mc i cieszę się strasznie:) Pozdrawiam Was:)

Z dziecka trzeba się cieszyć w każdym wieku :) jak przyjdzie to wtedy trzeba je kochać, zresztą nie ma ustalonego wieku na dziecko bo zawsze jest coś co przeszkadza a tak jest i już :)

Gość Tak to ja :)
Hej dziewczyny 🖐️ Ja już troszkę odbiegam wiekiem od was :P aleee też urodziłam wcześnie swoją pierwszą córkę, bo miałam 16 lat. w tej chwili mam 32 lata i 3 córeczki-16,13 i 3,5 roku. Kocham je najbardziej na świcie i niewyobrazam sobie życia bez nich. Życzę dużo siły, cierpliwości i miłośći. Pozdowionka 🖐️:)

Gość vfdbvbvbb
Mama aniołka to się jakos tak kojarzy niefajnie :(

Gość vfdbvbvbb
to masz córke szesnastke ? kurde, młoda mama

Gość Tak to ja :)
Nomm młoda :] Na dodatek córka wygląda na staszą niż jest w rzezcywistości, a ja na młodszą, co jest często szeroko komentowane :) Plotkary mają pole do popisu i nie jeden raz jesteśmy przedmiotem plotek :// No cóż, trzeba się nauczyć żyć obok takich ludzi którzy plotą o czymkolwiek byle by pleść :-o

Gość jestem vege :)
:)

Gość patrycja2222
hej dziewczyny moge sie przylaczyc? mam prawie 17 lat i jestem w 12 tygodniu ciazy...

vfdbvbvbb czemu mama aniołka się nie kojarzy fajnie ? nie rozumiem... mojemu dziecku nie było dane się urodzić ale gdyby miało być inaczej teraz bym miała 9miesięczne dziecko