Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama.......

Czy pozwolić 4-latce na 2 tygodniowe wczasy z dziadkami?

Polecane posty

Gość Mama.......

Córcia (chodzi teraz do przedszkola) chce jechać z dziadkami na wczasy na Mazury, a ja zostaję w takim przypadku z 2 miesięcznym synkiem w domu, mąż w pracy, ale w sierpniu on ma urlop więc pojedziemy gdzieś razem, Pozwoliłam jej nocować 2 noce pod rząd u babci (pierwszy raz w życiu) i się za nią stęskniłam. Dziadkowie nigdy nie byli chętni do pomocy, dopiero teraz gdy córka jest większa odezwał się z nich instynkt, więc to zrozumiałe, że mi jej brakowało, cały czas była przecież ze mną. Jak to widzicie? Puścić ją na te wakacje?

Gość to zależy jacy są dziadkowie
ja bym mojej córki nie zostawiła na 2 tyg. z dziadkami, ale gdyby byli inni niż są to bardzo możliwe, że tak...reasumując jeśli jesteś pewna, że będzie mieć dobrą opiekę to czemu nie...możliwe jest, że sama się stęskni i będzie chciała wracać wcześniej..

ja wysyłam mojego 19 miesięcznego synka z babcią na wakacje, ale ufam całkowicie mojej mamie, jej relacje z wnuczkiem są super, więc nie mam żadnego stresu. Nigdy bym nie puściła go do teściowej - nawet na 1 noc....więc chyba zależy od Twojego podejścia, od relacji córki z dziadkami itp ale generalnie jestem na tak :)

Gość a jaki kierunek studiowała?
zależy jacy są dziadkowie...

ja bym puściła bo córa jest już duża a dziadki chyba jej nie zagłodzą:P ale rozumiem cię:) ale musisz niestety pogodzić się z tym że mała jest coraz starsza i pomału przestaniesz jej wystarczać:)

Gość Mama.......
Nocowała 2 noce i się stęskniła za mną i braciszkiem, poprosiła więc babcię aby tatuś po nią przyjechał. Ufam mojej mamie, ale nie wiem, czy ona da radę odpocząć przy mojej energetycznej córce. Ja się już przyzwyczaiłam do jej temperamentu i nie czuję się obciążona obowiązkami, bo jest naprawdę samodzielna. No może muszę pracować nad jej wychowaniem, ale jak każdy... Nie wiem jak to by było być bez niej przez te 14 dni...chyba trochę pusto i smutno. To normalne, że mam takie myśli? W sumie z mężem nie poszalejemy, ale ja odpocznę od wożenia jej do przedszkola...

myślę że Twoi rodzice proponując zabranie wnuczki na wakacje zdają sobie sprawę że nie poodpoczywają zbyt dużo i tak, to normalne, ja tęsknie cały czas...nawet teraz, a wyszłam tylko na 5 h do pracy....:)