Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 232olig

czy mozna 11 mieisecznemu dziecku dac serek danio waliniowy

Polecane posty

U większości znajomych to zaobserwowałam. Jedynym wyjątkiem jest matka która pozwalała jeść wiecznie słodycze i teraz ma 8 latkę co jakiekolwiek jedzenie je z uporem, a pasłaby się słodyczami ;) Ale to jest ten umiar o którym pisałam wcześniej - ona pozwalała nie jeść nic innego jak nie chce. Ale to u mnie jedyny wyjątek. Tak to dzieci w moim otoczeniu jedzą i zdrowo i czasem lekko nie zdrowo. Moja jest nauczona, że próbowała jeść wszystko i co lubi to je, czego nie lubi to nie ale z rozsądkiem - nie lubisz jabłek? Ok, ale w zamian wybierz inny owoc który lubisz... nie lubisz pierogów babci? OK, ale wiem, że lubi moje i lubi pierogi innej babci - a zje też takie z baru. Jogurty uwielbia z owocami - w domu kupuje naturalny i miksuje owoce sama - zjada ze smakiem, gdzieś jesteśmy to zje to co sobie wybierze ze sklepowej półki w zależności na jaki owoc ma ochotę Jedynym wyjątkiem u mnie jest picie - zero gazowanych, ale dałam córce raz spróbować cole ;) Z tym, że przekonywałam ją że gaz jest niedobry i nie przyjemny - i nie chce pić na szczęście, ale nie chce sama, a nie z zakazu ;)

klaudia1617 No pewnie, że dobrze wszystko samemu, ale czy to znaczy, że karygodne jest podanie czegoś gotowego? To powiedz mi ile czego weźmiesz np na wyjazd nad jezioro, wczasy nas morzem itp? Można zawekować jakieś zupki czy obiady jak się nie chce gotować, a samemu się grilluje, ale co z resztą? Targasz ze sobą jogurtownice żeby dziecko miało urozmaiconą dietę bo w sklepie gotowych nie chcesz kupić?