Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izabelasysia

testy dna ojcostwo pomozcie blagam was !!!!!!!!

Polecane posty

dziewczyny ,czy ktoras z Was zna sie na tym ,czy moze ktoras wykonywala ?? chodzi o to ,ze ja takie badanie wykonalampodczas ciazy ..i mam wyniki ,ale zastanawiam sie ,czy takie badanie napewno jest wiarygodne i mozna mu w 100% zawierzyc ..boje sie ,ze po porodzie okaze sie pomylka ...nie oceniajcie mnie ,ze jesten puszczalska ,czy cos po prostu tak sie moje koleje losu potoczyly i tyle ..rozstalam sie z chlopakiem po dlugim zwiazku ,doszlo do jednego stosunku z innym i ciaza i nie wiedzialam.ktory jest ojcem ...Nie usunelam tylko zrobilam dna wraz z tym nowym i wyszlo ,ze on nie jest ojcem,a wiec musi byc moj eks ..jestem z tum eks ,on o niczym nie wie ..ale co jesli badanie nie jest wiarygodne ?? wyklucza tamtego w 100% ale pytanie ,czy jest wiarygodne ?????? pomozcie !!!

Gość zawichrowana......
test na ojcostwo w czasie ciazy mozna wykonac tylko robiac aminopukncje a zaden lekarz nie wykona aminopukcji tylko po to zebys wiedziala, kto jest ojcem, wiec nie wiem co robilas, ale na pewno nie test na potwierdzenie ocjostwa

Gość mlodamamamloda
pisalas tu juz chyba kiedys prawda?:) nie, raczej nie ma szans ,ze to ten jednorazowy jest ojcem:)

Gość fffffffffik
to jest amniopunkcja, a nie aminopunkcja

robilam amniopunkcje prywatnie zaplacilam 2500 za test + 750 za pobranie ,w krakowie ...nie badali na choroby genet ,a tylko.i.wylacznie na ojcostwo !! czy taki test na ojcostwo jest wiarygodny ...dostalam opis genow moich ,dziecka i domniemanego ojca i adnotacje 100%"wyklucz ojcostwa ...

ja dziewczyny juz robilam.to badanie i juz mam wyniki tylko.wciaz zastanawiam sie ,czy moga sie mylic w takich laboratoriach mimo.,ze maja certyfikaty itd

Gość rubinowaa...
raczej wiarygodne.. a ojciec dziecka wie ze zostanie ojcem i ze mialas innego ? moze byc nie ciekawie jak sie dowie...

Gość rubinowaa...
raczej wiarygodne.. a ojciec dziecka wie ze zostanie ojcem i ze mialas innego ? moze byc nie ciekawie jak sie dowie...

Gość zawichrowana......
no to nie masz sie czym przejmowac :) skoro badanie wykluczylo ojcostwo tego przypadkowego, to twoj eks jest ojcem dziecka :) ciesz sie ciaza i nie stresuj pozdrawiam :)

Gość nie chce Cie oceniac ale musze
to napisać - durna jesteś:O pomijam fakt puszczenia się z kimś, ale jeśli już ponad 300zl wybuliłaś żeby ustalić kto jest ojcem, żeby mieć spokój ducha to powinnaś wierzyć w to badanie i tyle, a Ty nie dość że je zrobiłaś, kasy w cholerę wydałaś to i tak masz wątpliwości co do wyniku:O nie lepiej było nie robić i mieć wątpliwości takie jak masz teraz?:D:D:D

Gość rubinowaa...
powtorz badanie po narodzinach dziecka, zeby potwierdzic wynik jak masz watpliwosci..

Gość srujka
ale po co?

bo chce sie dowiedziec ,czy znacie kogos kto robil testy dna ..czy slyszeliscie o ich wiarygodnosci i w ogole tego typu...

Gość srujka
moja znajoma robila przy okazji, bo i tak musiala robic amniopunkcje, a wiedziala ze z facetem, ktory zrobil jej dziecko, zyc nie bedzie, gdyby wiec mial opory z uznaniem dziecka, miala wszystko jasne. Badanie jest tak samo wiarygodne, jak inne testy na ojcostwo. To samo powiedzial Ci chyba lekarz, ktory to badanie wykonywal? Jeszcze raz powtarzam, spij spokojnie i ciesz sie ciaza, bo tymi ciaglymi nerwami, mozesz dzieciakowi zaszkodzic. Pozdrawiam

Gość fghhh
ale się puszczają

dzieki dziewczyny za pomoc ;-) srujka - tak ,ja wiem ,ze ma taka sama wiarygodnosc jak po porodzie itd ..ale chodzi o to ,ze ja sie boje jakos ,ze moze oni w laboratorium popelnili blad ,zle zbadali ,zle rozpoznali itd ...

Gość post factum
Po pierwsze test na ojcostwo nie daje 100% pewności-NIGDY tak nie jest napisane,więc nie wiem jaki Ty test robiłaś? A ja wyników badań DNA z racji swojej pracy widziałam tysiące. I z tego co mi wiadomo raz trzeba było powtarzać badanie bo laborant zanieczyścił próbkę,ale w pozostałych przypadkach badania były wiarygodne na 99.99%.

jak sie pytalam tam o wszystko to potwierdzenie ojcostwa jest na 99,99% ,a wylluczenie na 100% ..nam material do badan pobierala Pani z laboratorium ,wymaz z policzka ..probki nie byly zanieczyszczone ...mamy rozpisane geny ,ktore dziecko dziedziczy po mnie i geny ojca ...jest napisane ojcostwo zostalo wykluczone w 100% ,badany mezczyzna nie jest biologicznym ojcem

a potwierdzenie zgadzam sie nigdy nie jest na 100% ,a na 99,99% ..wykluczenie jest wtedy gdy przynajmniej 3 geny sie nie zgadzaja ,bo wtedy badany mezcz nie moze byc ojcem Z racji tego ,ze dziecko dziedziczy polowe materialu genet od ojca,polowe od matki ...ale ja to wszystko wiem jedyne czego sie boje to ,ze oni zle rozpoznali te geny np ,ze nie 16 ,a 26 np ma byc nr ,ze zle to zrobili

czy jest ktos kto sie zna na testach ??na wynikach itd ,kto sie orientuje w tych allelach itd ?? bo chcialam dopytac kilka rzeczy ;-)

Gość gość
Ja robiłam badanie DNA ale już po porodzie bo mój były chłopak nie chciał się przyznać do dziecka. Zajrzyj na stronę http://testynaojcostwo.eu/ Mają tam całkiem przystępną cenę w porównaniu z innymi laboratoriami. Takie badania podczas ciąży chyba też tam przeprowadzają ale to już jest znacznie droższe.

Gość gość
izabelasysia. Wiem, gdzie można wykonać darmowy test DNA jeżeli jesteś dalej tym zainteresowana. Mogę Ci pomóc za darmo. Odpisz tu, a skontaktuję się z Tobą.

Gość gość
Jest wiarygodny 1. Pobrano ci płyn owodniowy przy amniopunkcji a tam znajdują się złuszczone komórki płodu 2. Ten test jest w takim samym stopniu wiarygodny jak po urodzeniu dziecka miałabyś robione badania. I juz nie kombinuj. A do tych co osądzają dziewczynę walnijcie sie w łeb świeto...liwe mohery.

Gość H helix
Nie można było poczekać z testem do urodzenia się dziecka? Amniopunkcja jest inwazyjnym zabiegiem i wykonuje się ją tylko w razie podejrzenia chorób u dziecka. Po co było je narażać w tak błahym celu? Przecież w skrajnych wypadkach powikłaniem mogła być utrata ciąży.

Gość nnhj
Dla celów sądowych to profesjonalne i certyfikowane badania genetyczne robi Medicogen. Jak to wygląda to ładnie objaśniają na stronie www.medicogen.com/test-dla-celow-sadowych. Korzystałem z ich usług i nie było problemów.

Witam, Mam pytanie do kogoś kto był już w takiej sytuacji. Otóż chciałbym sprawdzić czy dziecko którego jestem ojcem (na papierku) jest faktycznie moim biologicznym dzieckiem. Wiem że muszę zrobić badania genetyczne DNA. Proszę o informację o jakimś dobrym i profesjonalnym laboratorium. Ile trwają takie badania na ojcostwo? Chodzi mi konkretnie o czas oczekiwania na wyniki. Dobrze by było jak by ktoś polecił laboratorium genetyczne znajdujące się na terenie Krakowa bo chciałbym podejść tam osobiście. Ewentualnie w okolicy.