Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metrykaurodzenianieznana

Utrzymanie figury dla faceta - co mam zrobić?

Polecane posty

164/87 i dietetyk odradza dietę z powodów zdrowotnych. Jakie to powody? Skoro jak piszesz-jesteś okazem zdrowia? Masz sporą nadwagę. Poza wynikami krwi, weź pod uwagę swoje serce, stawy... Piszesz na forum, to Ci odpowiadam, co myślę. Nie robię tego, by zrobić Ci przykrość, tylko dlatego, że dobrze Ci życzę, jaki i innym ludziom zresztą. Co mam Ci napisać? A bądź sobie gruba i traktuj swoje ciało jak śmietnik? Proszę bardzo, jedz, pij i z rozmiaru swego kpij. I dupy nie zawracaj.

Gość Zuzanna Amelia & 6
Powtorze to samo co inni. Wazysz za duzo. Jezeli Twoja waga wyjsciowa byla 61 to przytylas okolo 30% To na pewno za duzo i zbyt wielkie obciazenie dla organizmu. Chlopak moze Cie kocha i dlatego tak mowi. Kocha Cie taka jaka jestes i to bardzo dobrze. Nie kazdy ma takie szczescie. Ale ja nie mowie teraz o chlopaku. Ja mowie o Twoim zdrowiu. Jesli masz dobre wyniki badan to znaczy , ze otylosc nie jest wynikiem jakijes choroby ale raczej dysproporcji miedzy podaza a popytem oraz dostawa kalorii i ruchem. Czy w sytuacjach stresu wiecej jesz ? Utyc latwo , schudnac trudno. Nie odchudzaj sie na sile ale jednak pilnuj wagi i staraj sie powoli ale skutecznie choc troche zmniejszyc ilosc kilogramow. Dla wlasnego zdrowia.

Gość kobietka estetka
Dokładnie. BMI - otyłość wskazuje a lekarz twierdzi,że się nie odchudzać? Ciekawe jaki to lekarz:/ Ja też nie piszę niczego złośliwie. Dziwi mnie jednak takie nietypowe podejście do swojego ciała i zdrowia.

Gość widać, że niektórym
schudła 5kg, na dietę przeszła bo miała dość komentarzy i pyta czy ją darować, była u dietetyka by przepisał jej dietę zindywidualizowaną tak kurwa, czytać nie umiem🖐️ gdybym sama nie ważyła 44kg to bym powiedziała, że chude to pizdy co pięknie widać teraz

Gość kobietka estetka
Nikt Ci tu nie sugeruje zaraz diety i wagi modelki! Ale z 10kg spokojnie mogłabyś schudnąć. Dla lepszego samopoczucia, zniwelowania prawdopodobieństwa chorób związanych z nadwagą a i jestem pewna - dla lepszej samooceny! Regularne ćwiczenia i wcale nie jakaś rygorystyczna dieta i będziesz korzystniej wyglądała. A chłopak będzie zadowolony w 100%:)

Gość widać, że niektórym
też napisałam, ze należy dbać o zdrowie, kręgosłup itp ale nie wyżywam się na niej i nie każę jej się dostosowywać do niczego, bo NIE MUSI być taka jak wszyscy i tak, nie piszecie złośliwie ale na wszystko macie jakieś ale, a bo to chłopak specjalnie wymyślił, by przykrości jej nie robić itp

Gość pamelkaandersonik
moze inne kobiety ci dogryzaja ale mowie ci zebys sie nie przejmowala bo 99 procent polek maja brzydka twarz i jedyne co je ratuje to jako taka szczuplosc. rob tak zebyscie mieli udany seks.

Gość pamelkaandersonik
a o zdrowie niech sie martwia te ktore pija, pala i szprychuja chemia. gwoli scislosci - waze 46 kg i tez mam jako takie szczuple cialko :D

Gość kobietka estetka
Ale o czym Ty piszesz? dbanie o PRAWIDŁOWĄ wagę to nie żaqne dostosowywanie się! To troska o swoje zdrowie i samopoczucie. Nie no lepiej niech się nie "dostosowuje się" i dalej tyje. Bo nie musi być jak wszyscy! Skoro jest zdrowa to jej tusza wynika z zaniedbania. A to już pewna dysproporcja nad którą trzeba zapanować.

Gość kobietka estetka
I taki układ nie będzie trwał wiecznie! Nie jest tak,że będzie otyła i wiecznie zdrowa! Bo otyłość zawsze niesie pewne konsekwencje.

Gość to jakieś prowo jest
dziewczyno ty nam wszystkim tu jakiś gówniany kit wciskasz. Masz 5 cm. więcej niż ja i przy tej wadze jesteś w super- extra kondycji i nic ci nie dolega ;) no ciekawe to? jestem zdrowa, mam 32 lata, waże 53 kg. 60 cm. wzrostu i to ja moge gadać że jest super. Wiesz? inni ludzie wiedzą z własnego doświadczenia co to znaczy mieć tylko o 10 kg. więcej - oddycha się lżej.

Gość pamelkaandersonik
32 lata i 60 cm wzrostu i jestes zadowolona? :P

Gość to jakieś prowo jest
* 160 cm. * 10 kg. mniej a chłopak ma chyba jeszcze nadzieje że sie opamiętasz i zrzucisz ten balast i wróci jego laska z 61 kg.

Gość widać, że niektórym
a wiesz o tym że każdy ma inny kościec, inne umięśnienie i nawet BMI bez innych pomiarów gówno pokazuje? że n 160cm jedna osoba wyglada super jak wazy 40kg a inna 65? przy czym jedna ma niedowagę a druga nadwagę wg BMI nie, nie twierdzę że autorka waży ok, ale może się podobać swojemu facetowi i może być zdrowa. i wyraźnie pisałam o koeniczności regularnego badania się, i że schudnięcie kilku kg to nie jest zły pomysł Ale nie wmawiam jej, ze musi koniecznie schudnąć bo nie ma prawidłowej wagi! ma prawo ważyć i 200kg i być szczęśliwa, ale Wy chyba nie potraficie znieść, że ktoś osiąga to czego Wy nie potraficie. Ma nadwagę i jest szczęśliwy a Wy wiecznie na diecie

Gość tomasz storm
A ja napisze z perspektywy faceta. Myślę,że byłem w podobnej sytuacji. Moja żona przed ciążą ważyła 52kg przy wzroście 163cm. Wyglądała ślicznie. Bardzo w ciąży utyła. I 3 lata po porodzie ważyła 84kg. Ciągle marudziła,że chce się odchudzić i że pojdzie do specjalisty po porady jak to skutecznie zrobić. Jak mnie pytała czy mi się podoba to zawsze mówiłem,że tak bo ją kocham i nie chciałem sprawić przykrości (bo co by dało jesli bym powiedział,że wolałem ją szczuplejszą?I tak jej cięzko z nadwagą było).Ale zawsze bardziej podobała mi się szczupła:)Nie bardzo kręciły mnie jej fałdki:/Nic jednak nie mówiłem - chciałem by dieta i odchudzanie nie były niczym napędzane i wymuszane. To miała być jej decyzja. Dzis waży 54kg i wygląda super!I teraz mogłem jej szczerze powiedzieć że wygląda o niebo lepiej. Do autorki: jeśli Twój facet pokochał Cię szczupłą, to nie wiem czy tak raptownie zmieniły mu się upodobania i podniecasz go taka gruba (przepraszam nie chciałem urazić). Uważam,że może myśleć tak jak ja - kocha mimo wszystko. Ale preferencje konkretne ma. Dlatego uważam,że dla własnego dobra,zdrowia powinnaś schudnąć. Grube NIGDY nie jest piekne i jak ktoś tu napisał nie idzie w parze z długim i bez chorobowym życiem.

Gość loredina
164cm i 50kg? Jestem dietetyczką, dla takiego wzrostu powinna być waga od 54 do 59kg, jeżeli dziewczyna jest wysporotwana to nawet i do 65kg, ponieważ mięśnie ważą więcej niż tluszcz. Ogarnijcie się kobety. Do wzrostu 130-140cm jest waga z "4" na początku!! To waga dla 12 latki!

Gość Smoky eyes
Odchudzaj się lub nie - rób to co sama uważasz za słuszne. Nie odpuszczaj diety bo facet lubi grube, ale też nie odchudzaj się na siłę żeby przypodobac się obcym ludziom. Czujesz się dobrze ze swoją wagą? No to super. Możesz zrzucic kilka kg dla zdrowia-żeby nie obciążac stawów i serca - ale zrób to dla własnego zdrowia a nie dlatego że panie w sklepach tak chcą.Z drugiej strony nie rób z siebie na siłę tucznika dlatego że twój facet preferuje panie o obfitych kształtach. Rób co uważasz - ważne byś TY czuła się z tym dobrze i komfortowo.

Gość metrykaurodzenianieznana
A wiec drogie panie sytuacja taka. 2 tygodnie temu: chyba schudnę, leipej się poczuję, lepiej będę wyglądać Tyrada jaka jestem piękna Odchudzam się, dużo ćwiczę, jestem na diecie ścisłej. Mój chłopak codziennie proponuje pizzę, pójście do restauracji, na lody, do kawiarni. Jak dzisiaj byliśmy razem na śniadaniu (wzięłam twarożek) to zamówił mi rtosty, jajecznicę i duży kawałek ciasta - i narzekał, że nie chce abym chudła. Naprawde mi trudno zbywać wszystkie jego propozycję. Dzisiaj też wypijam 1,5l itra wody a facet zapełnił mi lodówkę piwem które uwielbiam, cydrem, napojem jogurtowym (tajski napój który KOCHAM i który ciężko znaleźć) i wieloma inny mi kalorycznościami. U nas rzadko są słodycze - od kiedy się odchudzam kupuje moje ulubione chipsy, ciastka, lody... Kłóciliśmy się dzisiaj i dlatego zadałam pytanie - czy uważacie że powinnam olać (tak, tak wierzę że mu siępodobam bo nie każdy ma taki gust - ja np. lubię długowłosych facetów z kolczykami i koszulkami THE SCORPIONS, a mam 27 lat!!) czy tez posłuchać się go i zarzucić odchudzanie. A kłócenie się z nim o to, że kupuje moje frykasy kiedy się odchudzam... Czy tak zachowuje się facet któremu zalezy aby schudła? Od kiedy ważę koło 75kg zaczęliśmy siędopiero kochać. Wcześniej kręcił nosem, byliśmy w łóżku przez półtora roku może raz na 2-3 tygodnie. Od dłuższego czasu opakowanie 12 sztuk prezerwatyw starcza na tydzień. Dlatego uważam że mu się podobam. I pytanie brzmi: olać go czy się dostosować?

Gość ja mam ten saw wzros t
przy 48 kg wygladam chudo, ale najlepiej sie czuje przy 58 kg, mam najwieksze powodzeniet teraz waze 74, jestem gruba, ale nadal sie podobam

Gość a weźidź
ja jestem o 5 cm wyższa i przy 74 wygladam ochydnie.

Gość kasaa
Moze faktycznie podobają mu się grubsze a może tylko cię tak pociesza...wkońcu jak się poznaliście byłaś szczuplejsza...ale najważniejsze jest to jak ty się lepiej ze sobą czujesz,jak myslisz że jesteś bardziej atrakcyjna jak jesteś szczupła to schudnij

Gość a weźidź
schudnij - nie ma opcji żeby to mowił szczerze. Jak schudniesz będzie jeszcze lepiej,

Gość teraz to już
na pewno prowo

Gość roxxxanka
Autorko sama sobie wmawiasz,że otyłość jest super! Skoro podobasz się sobie (to na 1 miejscu) i facet lubi grubasy to jest ok. Dla mnie to oblesne jest:/

Gość roxxxanka
Nigdy nie uwierzę,że dla przystojnego, szczupłego faceta podoba się taki spaślak! UWierzę w wielką miłość a nie upodobanie do tłuszczu!

Gość Zuzanna Amelia & 6
W takim razie powiem tak : zadalas pytanie na forum wiec na forum otrzymalas na nie odpowiedz. Czy zalozylas ten temat po to aby uslyszec opinie ? Bo ja mam wrazenie ze piszesz po to aby pokazac ze nie masz sie odchudzac. Ze nie masz dbac o diete , ze nie masz patrzec na kilogramy. Kogo tak bardzo chcesz przekonac ? Forumowiczow ? Czy moze siebie sama ? To Twoje zycie i Twoja decyzja i TY sama a nie kto inny musisz te decyzje podjac. Nikt za Ciebie tego nie zrobi i na nikogo nie bedziesz mogla potem zwalic odpowiedzialnosci. Twoje cialo, Twoja waga, Twoja dieta. I - co najwazniejsze - TWOJA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC. Powodzenia.

Odpowiesz na moje pytanie powyżej? A swojemu lubemu wytłumacz, że torpedując Twoją postanowienia doprowadza Cię do kryzysu samopoczucia i szukania wsparcia u obcych bab na forum, które na dodatek mają zero zrozumienia i upierają się, że zdrowie jest ważne.

Gość facet spod jedynki
Tak, przeczytałem. I tak, podoba mi się moja kobieta. BARDZO. Lubię jak tak wygląda, jak była szczupła nie podobała mi się aż tak, ale drogie panie - wygląd to nie wszystko, zacząłem z niąbyć bo z nikim mi się tak dobrze nie rozmawiało, 8 godzinne rozmowy a tematy się nie wyczerpują, podobne zainteresowania (downhill jest wymagającym siłowo sportem tak samo jak kickboxing - a moja partnerka ćwiczyi jedno i drugie) i podobne poglądy na świat. Nie podobała mi się, teraz podoba mi się fizycznie. I faktycznie nazwanie was BABAMI a nie kobietami jest jak najbardziej na miejscu. Trochę mi tylko przykro, że musi to opisywać na forum bo teraz płacze jak to ludzie nienawidzą "wielorybów". BABY. Dlatego właśnie wolałem ją od samego początku, bo to kobieta, nie baba.

Gość facet spod jedynki
A temat mam nadzieję że urywam, muszę porozmawiać. Kobiety inne zawsze niszczą inne kobiety.