Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dumdum-dumdum

alergia czy pasożyty? Lekarz w Wwie

Polecane posty

Gość dumdum-dumdum

Po długim i nic nie wnoszącym leczeniu alergii u dziecka i zgarnięciu do kupy innych różnych objawów zauważanych u dziecka, meża i siebie postanowiłam profilaktycznie zbadać nas pod kątem robali. Wyszły lamblie i tęgoryjec. Żaden z lekarzy, których przed wykonaniem badań pytałam o opinię nie widział żadnego problemu i żadnego związku pasożytów z tym, o czym do nich mówiłam: ani POZ, ani pediatra, ani alergolog, ba, nawet weterynarz - tez pytałam, bo kota mamy. Dziecko ma alergię i kropka, mąż się nieregularnie odżywia i kropka, a kocia kupa śmierdzi, bo kupa z zasady śmierdzi i kropka. Dlatego teraz ja mam ich w kupie i teatralnie się na nich wypinam. Tu moja prośba: Dziewczyny, dajcie namiar na jakiegoś lekarza w Wwie, pod którego okiem mogłabym odrobaczyć rodzinę :/ tylko takiego, który wie jak to się robi, bo to robi, a nie że przeczytał w książce na studiach 30 lat temu, a teraz sobie musi przypomnieć, bo przyszła wrzaskliwa baba i macha mu jakimiś wynikami przed nosem.

Gość dumdum-dumdum
odpada - bo dla dzieci powyżej 3 roku. Dziecko ma półtora.

Gość kossok
doskonale Cię rozumiem bo sama się z tym zetknęłam. Nie jestem z Warszawy więc lekarza Tobie nie polecę. Ale znam położną- bardzo dobrą i mądrą, która przebywa teraz w Warszawie. Zawsze jak potrzebowałam namiary na jakiegoś dobrego lekarza to dzwoniłam do niej i ona mi podpowiadała. Możesz spróbować. http://www.centrumdpl.com/kontakt.html

Gość yhyyyyyyyyyyyyyyyy
.....

Gość ping
ping

Gość ModnyBrzuszek.pl
To faktycznie przykra przypadłość i niezbędna będzie konsultacja z dobrym lekarze. W Warszawie na pewno nie brakuje adresów,poczekajmy an opinie ze strony użytkowniczek forum. www.ModnyBrzuszek.pl

Gość seeeee
a poiwiedzcie mi jak sie objawiają te pasozyty u dziecka 1,5rocznego??? jak to wyglaada?jakies objawy jakie?dokladnie...

Gość Dumdum-dumdum
Nietolerancja mleka, smierdzace kupy, wysypki nie wiadomo po czym, nasilajace sie po jedzeniu slodkiego, bąki jak bron biologiczna, biegunki choc nie zawsze, bole brzucha choc nie zawsze, obnizone laknienie choc nie zawsze, podkrazone oczy, niskie zelazo, kiepskie sypianie, suchy kaszel, zgrzytanie zebami, podatnosc na infekcje i duuuuzo tego jeszcze. Kazdy z tych objawow moze oznaczac cokolwiek innego, a nawet wszystkie razem nie musza oznaczac robali. Dlatego lekarze maja to w dupie i nikt cie na badanie pod tym katem nie wysle. A nawet jak na wlasna reke zrobisz badanie, z trzech probek z trzech roznych dni, to tez nie zawsze wyjsc musi.

Gość takawolnośćjakąmaszwsobie
idziesz do kliniki prywatnie do pediatry, mówisz, że chcesz odrobaczyć rodzinę i dostajesz receptę i zalecenia... nic trudnego Ponad to, kup drogi, ale dobry... olej z pestek dyni i dodawaj do sałatek na zimno, dawaj całej rodzinie na łyżce co rano... dynia ma wspaniałe właściwości odrobaczające, także działa profilaktycznie jeśli już nie ma robali.

Gość takawolnośćjakąmaszwsobie
P.S. Ja odrobaczam całą naszą rodzinę raz na rok, na jesień... prywatnie oczywiście. Do tego właśnie tez i olej, do surówek, do picia z rana.

Gość Dumdum-dumdum
No i to mnie wk#@%ia, bo po co sie sie skladki placi cale zycie? Zeby prywatnie chodzic?

Hahaha, do oddziału chorób zakaźnych, a po cholerę? Olej z pestek dyni jest ok, a jeszcze lepsze ŚWIEŻO ZMIELONE PESTKI DYNI Można udać się do homeopaty, który zapisze leki Sanum Można też spróbować zrobić badania kału, w których pewnie nic nie wyjdzie, bo pasożyty najczęściej leczy się właśnie po objawach. Ważne, żeby znaleźć lekarza, który się tym zajmie i przejmie. Pasozyty ma KAŻDY Z NAS, tylko nie każdy organizm sobie z nimi radzi! Autorka bardzo dobrze wypisała objawy pasożytów!

Gość dumdum-dumdum
no jasne, już zadzieram kiece i lecę posiedzieć parę godzin z półtorarocznym dzieckiem w poczekalni zakaźnego... :/ rozumuuu, spamiarzu, rozumuuuuu! Brunetko - też natrafiłam na Ozimka wertując.. laska napisała, że do odrobaczania dziecka i całej rodziny zostawiła w aptece, bagatelka, 750 zł... ja nie jestem w stanie tyle zostawić, bo tyle nie mam... M.in. dlatego tak się zżymam na konieczność prywatnego załatwiania tej sprawy i totalne wdupiemanie tematu przez lekarzy, z którymi rozmawiałam, za wizytę przy tym nie płacąc :/ (w czasie wizyty, bo płace im psiakrew co miesiąc przez całe życie)

jeśli masz w porządku pediatrę, to pogadaj z nim, opowiedz o swoich obawach, przedstaw jakieś artykuły, wycinki (ja tak robię :D moja lekarka jest ok ;)) w sumie odrobaczanie to jest dość droga sprawa, bo: - leki (pyrantelum, zentel, vermox itd) - nie wystarczy brać kilka dni i po krzyku. To jest dość długa kuracja. One niszczą dorosłe osobniki, a nie jajeczka, więc trzeba robić przerwy w kuracji i ponawiać. - dużo wspomagaczy, tzn np. gigantyczne dawki probiotyków - które przecież nie są refundowane (chyba), a powinno się je brać, bo branie chemii na robaki powoduje, że one wszystkie wymierają w organiźmie = toksemia. Człowiek wariuje, bo te wszystkie toksyny z rozkładających się robali wędrują po organiźmie. - odrobaczają się WSZYSCY członkowie rodziny Plus gigantyczne sprzątanie, wygotowanie pościeli, ubrań, wyczyszczenie wszystkich zabawek, pranie zasłon, ech... no i prawda jest taka, że dziecko idzie za chwilę do przedszkola i na nowo łapie to g....nawet nie trzeba przedszkola, wystarczy zwykła piaskownica. Środki naturalne: pestki dyniowe, nalewka z czarnego orzecha, kwas kaprylowy, sok z kiszonej kapuchy

Gość Dumdum-dumdum
No wlasnie pisalam na poczatku, ze wszyscy lekarze z weterynarzem wlacznie mnie splawiali. Jak teraz pojde i pokaze im wyniki, to bedzie jak "a nie mowilam" i "jestem madrzejsza", wiec albo mnie spyla znowu, albo po zlosci mi zrobia. Zreszta, nie ufam im juz i nie chce zeby leczyli ktoregokolwiek czlonka mojej rodziny. Stad moja prosba o namiary na kogos, kto nie lekcewazy zagadnienia.

Gość kijjk
Jak na razie dobre mam doświadczenia z lekarzami z City Clinic, na pewno nie pracują tutaj za karę, jak to było w poprzedniej przychodni gdzie się leczyłam z dziećmi. Namiary do nich masz na http://cityclinic.pl.

Gość gość
Witam, dr. Ozimek poleca wysłanie kału do badania na glistę w NZOZIE w Stalowej Woli tel: 604 262 224 lub 15-842 08 63 Ja tam wysyłałam (opłata 30 zł), po tygodniu odpowiedź, niestety pozytywna... Natomiast na lamblie krew: IgM + IgG - wysyłają do Białegostoku - www. nadzieja.com.pl - niestety drogie badanie - 200 zł Pozdrawiam

Gość gość
Mi posłużyło usunięcie pasożytów z organizmu, a musiało być ich sporo bo teraz aż czuję się o kilka kilogramów lżejsza. Stosowałam Ecodetoxx (tutaj można o tym preparacie poczytać więcej – odkrycia.medicalfakt.pl). Naturalny roślinny środek sprawdzony naukowo, nie ma skutków ubocznych w przeciwieństwie do innych preparatów do oczyszczania z jaj i larw.

Gość gość
U syna kurację odrobaczającą robiliśmy suplementem EcoDetoxx, który polecał specjalista medycyny naturalnej, ale nie jakiś „mistrz duchowy”, tylko normalny lekarz. Wszystko się udało, syn po diagnostyce laboratoryjnej jest całkowicie czysty.