Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

człowiek z nad morza

Jutro idzemy do kina

Polecane posty

Gość aaaasssaaaa
Ja widziałam. A w tytule nie było "pójdziemy'? Świetny film, już od dawna jestem zafascynowana międzywojenną Polską - modą, sztuką, ludźmi. Kiedyś wszystko miało swój urok

kiedys ogladalam, ale ta blondyna co okularnika uwidla to puszczalska byla, a fuj, żrby tak po kilku dniach znajomosci

Gość mam sentyment do tego filmu
bo moja mama chodzila do szkoly, ktorej bal maturalny pokazano - wllasnie przed sama wojną- wiekszosc z jej klasy zgineła.

Gość uwielbiam klpjhbjkljkkl
ten film!!!! Widziałam go kilka razy,zawsze ogladam 1 wrzesnia.niektore dialogi znam na pamiec.i zawsze sie na nim wzruszam

Początek był kręcony w liceum, do którego chodziłam. Raz zaczęłam oglądać ten film, ale nie skończyłam.

Blondyna akurat miała ku temu powody i nie po kilku dniach bo kilku dniach bo nawet na 1 spotkanie nie przyszła. Motyw tracenia cnoty przed wojną :) Scena z nadlatującymi bombowcami nad morzem jak dla mnie rewelacja ,aż ciarki mi przeszły .

Ja mam kilka ulubionych scen, jedna z nich to jak chłopacy biegą po tym żelaznym moście i skaczą z niego wołając :"JESTESMY NIEZNISZCZALNI BEDZIEMY NIESMIERTELNI" kurde ja nie jestem jakas patriotka ale ten film w niesamowity sposob pokazuje ja pokolenie naszych dzidkow poświecilo swoja mlodosc dla wolnosci. byli tacy jak my mieli marzenia,chcieli kocac tanczyc,smiac sie i nagle to zostalo im odebrane.

to pokolenie wywalczylo sobie te niesmiertelnosc,na zawsze w naszej pamieci 🌻