Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pocieszkamala

Chrzciny !

Polecane posty

Gość pocieszkamala

Witam. Zastanawiam się w którym miesiącu życia dziecka chrzciliście swoje pociechy. I jak one wyglądały, niektórzy chrzcząc robią wielką imprezę rodzinną w restauracjach a inni skromnie w domu. Jak było u was ?

Gość Miliana23
u mnie wcale nie było bo na nic kasy nie mielismy teraz nie lepiej bo doszedł kredyt a córka ma już 3 lata nie wiem czy kiedykolwiek dokonam tego sakramentu takim sposobem jak teraz żyjemy kurcze

Gość pocieszkamala
A nie możecie zrobić tego tylko z chrzestnymi ? Chociaż teraz to i księdzu trzeba dać w łape żeby jakikolwiek sakrament przyjąć

Gość pocieszkamala
A nie możecie zrobić tego tylko z chrzestnymi ? Chociaż teraz to i księdzu trzeba dać w łape żeby jakikolwiek sakrament przyjąć

Gość nivnkygvnug,kcnsy
Sorki ale pieniądze to nie wymówka, ubierasz dziecko na biało, kupujesz szatkę i świece często to robią chrzestni, dajesz ksiedzu 100-150zł potem idziesz do domu na obiad i ciasto.

Gość chrzciny 2012
Moja mała miała 6t1d. Chrzciny robiliśmy w restauracji.

Gość moja córka
córka miała 4 miesiące. Po mszy była kolacja i słodkie w domu dla dziadków i chrzestnych .

Gość No to może...
Moje dziecko miało 3 miesiące, przyjęcie w restauracji. A tłumaczenie że nie ma się pieniędzy to po prostu śmiech na sali. Mi ksiądz powiedział że z chrzest mogę dać 20-50 zł a jak nie mam to nic nie muszę dawać. Mnie stać, miałam gest i dałam 200 zł. Autorko chrzcili z nami rodzice półroczniaka i powiem Ci że troszkę im dokuczał, myślę że lepiej takie maleństwo chrzcić które większość doby jeszcze śpi.

Gość ło jezuuu ile dewot się zlecia
ło :D szkoda ze nie leciałyscie do kościoła z jednodniowym dzieckiem ;D Moje ma 16 mscy i jeszcze nie chrzciłam.

Gość ja uwielbiam cukinie
my z przyczyn od nas niezaleznych chrzcilismy corka jak miala rok i 4 miesiace i powiem, ze jakbym miala wybor to zrobilabym to jak najwczesniej tzn jak miala moze 3-4 miesiace. Inne dzieciaczki w kosciele spaly na rekach rodzicow a za nasza musialam biegac po calym kosciele albo ja uciszac bo jak ludzie spiewali to ona tez tylko ze po swojemu i 3 razy glosniej ;)

Mój synek miał 8 tygodni (bez jednego dnia), cały swój chrzest przespał i nie było z nim problemów. My jako ofiarę daliśmy w kancelarii parafialnej 50 zł bo na tyle nas z mężem stać. Rożek kupiłam małemu biały z takim misiem jako aplikacja, nie kupowałam ubranka. Założyłam mu koszulkę z kołnierzykiem, na to niebieska bluzka z kapturem no i rożek (wtedy było bardzo zimno). Szatkę miałam jeszcze z czasów mojego chrztu, kupiliśmy jedynie świecę. Goście (chrzestni, babcie i jeden wujek) były zaproszone do domu, skromna uroczystość ale czego więcej trzeba? :)

Moje dziecko miało 9 miesięcy. Datę wybraliśmy ze względu na porę roku nie na wiek dziecka. Chcieliśmy żeby było ciepło. Wynajęliśmy taką salę coś ala OSP na wsi, z placem zabaw na podwórku i kortem tenisowym. Do tego znajoma kucharka gotowała. Zaprosiliśmy 40 osób. Dziecko po sakramencie nam w kościele zasnęło, nie mieliśmy z nim problemów.

Gość ojtam ojtam
u nas synek miał jakoś 1,5 m-ca - super przespał msze i potem pół popołudnia, to był grudzień wiec mial biały kombinezonik taki puchaty kupiony za grosze na allegro i biały kocyk - przyjęcie w domu - obiad, rosół i ziemniaki ugotowane, mięso różne rodzaje i sałatki zamówione z domowego cateringu - wcale tak dużo nie wyszło tego - synek mały więc na wszystko był czas

Gość do Millany
Moj tez ma 3 lata i jeszcze nie ochrzczony,bo wiecznie kasy brak :/ Zreszta,nasz ksiadz wymysla tyle papierkow,ze zalatwiania a zalatwiania...i zyjemy w tzw.konkubinacie wiec bedzie krecenie nosem :/

U nas chrzciny były zimą.Mały miał wtedy równe 3 miesiące. Po mszy zaprosiliśmy gości do domu na obiad + podwieczorek (tort,ciasto,owoce,kawa/herbata). Było razem z nami 21 osób (w tym 3 dzieci) sami najbliżsi - chrzestni,rodzice,rodzeństwo i dziadkowie.