Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioooo

jakos mi sie nie chce wierzc w te opowiesci

Polecane posty

ze niektore szly do porodu z obwodem brzucha 90 cm. Ja jestem w 35 tc i mam 108 cm. Czy to duzo ?

Gość To chyba zalezy jaki masz
normalnie obwod brzucha. Jak jestes grubsza, to i wiekszy bedzie pozniej :D

no jakiegos gigantycznehgo nie mialam, co prawda nie bylo to 60 cm w talii ale ok 70 cm.

Gość a umiesz myśleć
każda kobieta jest inna wystarczy że jedna ma pogłębioną lordozę i już brzuch wygląda na giganta poza tym nie zawsze brzuch jest duży bo dziecko duże, czasami to po prostu wielowodzie

No właśnie. A ja mam 56. Pamiętam jak wielkim szokiem było dla mnie, że laska ma 70cm w pasie :) A z drugiej strony wiem teraz, ze niektóre mają i 90. To jak Ci się wydaje, ile będą mieć pod koniec ciązy? :)

no nie wiem, ale takich kobiet z taia 56 cm to chyba nie znam - co nie znaczy, ze takich nie ma. wiec wiekszosc pewnie ma ok 70 cm, ale czesto czytam wypowiedzi, ze w dniu porodu to mialy 90 cm w pasie.

Wiekszosc ktore ja znam ma 60. Poza tym zalezy od tego czy ciaza mnoga czy nie, czy dziecko duze. Teraz sie rodza duze dzieci. Moja przyjaciolka na pewno miala sporo ponad metr :)

Gość gdschjn
ja miałam około 106-110 cm dziecko duże przed ciążą w pasie 67 cm

Gość ty sie nie dziw bo akurat
nie wszytskie ciezarne to krowy. tydzien temu w smyku w centrum handlowym na targowku widzialam panne ktora byla tak chuda, ze gdyby sie nie odwrocila bokiem to nie wiedzialabym ze jest w ciazy. uda to miala chyba tylko 8 centymetrowe w szerokosci, rece chyba 5 cm, zero ciazowych bioder, zero tylka, a brzuch jakby miala pod bluzka pilke plazowa. do tego byla bardzo wysoka (okolo 180 + koturny). chudsza i wyzsza od victorii beckham ..do tego w zaawansowanej ciazy. takze autorko nie kazdy jest taki wielki, szczegolnie w pierwszej ciazy.

Gość jika
Nie pamiętam ile miałam w talii przed ciążą ale plus minus 72cm tak mi się kojarzy. Brzuch urósł mi do 102cm. Dziecię ponad 4kg.

do tej, co to oglada kobiety w galerii - cos mi tu nie gra:) skoro miala maly brzuch to po czym wnioskujesz ze byla w zaawansowanej ciazy? :) Wody jej przy tobie odeszly? :D

Gość gdschjn
ja tam krową nie byłam a szczerze jak szłam na porodówkę to miałam jeden z mniejszych brzuchów z rodzących nie wiem ale mi się wydaje że kościotrup wcale nie jest atrakcyjny i nie ma się co podniecać że komuś wszystkie kości widać nie żebym była słoniem i sobie humor poprawiam cisnąc po kościotrupach bo noszę na codzień rozmiar 34/36

ja akurat nie jestem wysoka, ale w udach i w biodrach tez mi nie przybylo cm, tylko wlasnie brzuch. Nie uwazam sie za krowe.

Gość gdschjn
a obwód brzucha w okolicach 100-110 cm jest normalnym obwodem na końcówce ciąży

Gość poza tym dziewczyny zauważcie
że w ciąży mierzy się brzuch NA WYSOKOŚCI PĘPKA, a talia, czyli najwęższe miejsce tułowia jest jednak zdecydowanie wyżej

Gość jika
no to chyba jest logiczne? Podawanie wymiaru talii jest raczej w celu orientacyjnym co do typu budowy przed ciążą.

Gość mannchester
jezeli bylo sie bardzo szczuplym przed ciaza to oczywiscie ze mozna! ja sama w ciazy przytylam tylko 10 kilo! jak szlam na badania do lekarza juz w 9 mies to mi inne, czekajace tam kobiety nie wierzyly ktory to miesiac..one takie brzuchy mialy w 6-7mies

Gość mannchester
dodam ze dziecko 3,500 wazylo

Gość ja miałam brzuch monstrualnie
wielki w dniu porodu 102 cm normalnie mam w talii jakieś 62 cm, na wysokości pępka nieco więcej, ale ogólnie jestem strasznie drobnej budowy, bo pod biustem mam 65 cm, w udzie ze 48 cm więc te 102 cm, to był naprawdę wielki, wystający brzuch

Gość ja w 20 tyg
mam teraz 88 cm przytyłam 1.5 kg (nie miałam spadku wagi na początku ciąży). Niektórzy dopiero teraz zauważają że jestem w ciąży. zawsze byłam szczupła. i wielkość brzucha jak to mój ginekolog powiedział wcale nie zależy od tego ile się przytyło tylko jaki ma się układ miednicy. ostatnio przyszła szwagierka i daje mi sukienkę i mówi że ona to takiego wielkiego brzucha nie miała i że sukienkę nosiła w 9 msc. ciąży i że ja to się już pewnie ledwie zmieszczę. przymierzyłam wisiała jak worek - szwagierka aż humor straciła bo ja bym się tą sukienką jeszcze owinęła, ale ona nie da sobie wmówić przecież miała mniejszy ode mnie :-P

to fakt, najważniejszy jest układ miednicy kobiety z wąską miednicą, czyli tak jak ja zawsze będą mieć brzuch bardziej wypukły niż te z szeroką

a no to sie u mnie zgadza, bo ja wlasnie mam taki wystajacy brzuch, a nie rozlany dookola. I miednice waska. Czy to znaczy ze trudniej mi bedzie urodzic?

nie wiem jak będzie w Twoim przypadku, ale mnie się nie udało SN;)

a bardzo sie wczesniej nameczylas, zanim Ci zrobili cc?

miałam to szczęście, że rodziłam w prywatnej klinice więc nikt nie zwlekał z CC by nie ryzykować życiem dziecka nie wiem co byłoby, gdybym rodziła w normalnym szpitalu:O

Gość ladymakbet...
Przysięgam na wszystkie świętości, że obwód brzucha miałam 90 :) przed ciążą 60. urodziłam w terminie, przybrałam w ciązy 8 kg

Gość lady a ile masz wzrostu?
i jaki miałaś brzuch? wysoko czy nisko ?

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
ja miałam 100cm więc te 90cm nie wydaje mi się jakieś kosmiczne ...osoba szczupła jak najbardziej może tyle mieć.

Gość tylko że jeden brzuch 100cm
nie jest równy drugiemu brzuchowi 100cm-emu bo jeśli ktoś jest bardzo szczupły (ma chude ręce, nogi no w ogóle jest drobny) i robi mu się brzuch 100cm, to na pewno taki brzuch wygląda na dużo większy niż u osoby, która ma mocną budowę albo jest gruba