Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juie6lkyyu

Czy przepis z taka mala iloscia maki jest dobry?

Polecane posty

Gość juie6lkyyu

BISZKOPT 8 jajek 8 łyżek cukru 2 cukry wanilinowe 8 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia zawsze robie z 2 szklanek maki a tu kilka lyzek??? :O Czy to wyjdzie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Miszcz kamóflarzó
Wyjdzie Ci... ciasto z miski i zamieni się w Cookie Monstera, a potem armageddon na mieście 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juie6lkyyu
:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokboi9goh9
mam przepis na biszkopt, w którym jest bodajże 6 ajjek i 6 łyżek mąki.Tyl samo ile jajek daje się mąki (łyżek). Ubija sie mikserem same białak z cukrem, zółtka itt a na sam koniec delikatnie łączy z maką. Wychodzi delikatna, puszysta masa.Wszystko jest ok;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juie6lkyyu
sprawdzony masz ten przepis? No bo wiesz,tu jest az 8 jajek,nie chce aby sie zmarnowaly :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokboi9goh9
tak, sprawdzony- siostra mama i ja pieczemy tak samo i zawsze sie udaje (bez cukru waniliowego, ale w sumie zadna róznica). Białka ubijasz na sztywno, dodajesz cukier.Mieszasz az będzie puch i nie będzie czuc cukru.Potem wsyspujesz mąke z proszkiem (najlepiej wymieszane) i na najwolnijszych obrotach miksera mieszasz (lub b.delikatnie, aby nie ochlapło- łyżką). Do piekarnika. Biszkopt wychodzi taki jak powiniem- delikatny i puszysty;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juie6lkyyu
ok,dzieki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×